Poslední příspěvky

Stran: 1 [2] 3 4 ... 10
11
Hardware / Re:Relativně přesné RTC
« Poslední příspěvek od 🇺🇦 GPU kdy Dnes v 14:44:49 »
GPS, protože celý systém je založen na velmi přesném času.

Každopádně, prakticky každý signál se dá podvrhnout nebo zarušit, tak jen aby se s tím v návrhu počítalo.
12
Odkladiště / Re:Webdesign - funkcia vs forma
« Poslední příspěvek od hknmtt kdy Dnes v 14:43:11 »
... a různé blikající, jezdící nadpisy, přiblblé GIFy a blikající položky v menu a podobně  ;D
To vypada, ze si hodne dlouho nikde nebyl bez adblocku a noscriptu ... dneska to vypada mnohem hur. Tuhle sem nekde videl takhle otevrenou alzu ... a premejslel sem, jak se v tom bordelu da neco koupit.

Naozaj nechapem ako BFU mozu fungovat bez adbloku. Oni proste ziju v uplne inom digitalnom svete skratka.
13
Distribuce / Jak nainstalovat nejnovější balíčky na Ubuntu Server?
« Poslední příspěvek od hknmtt kdy Dnes v 14:42:21 »
Mam VPS s Ubuntu 22.04.5 LTS a potrebujem nainstalovat novsie baliky nez su dostupne.
Ako na to? OS nemozem aktualizovat na najnovsiu verziu lebo to poskytovatel neumoznuje.

Specificky napriklad posledna verzia ffmpegu je 5.1.6 ale na OS sa stiahne len 4.4.2
14
Odkladiště / Re:Webdesign - funkcia vs forma
« Poslední příspěvek od jjrsk kdy Dnes v 14:22:05 »
... a různé blikající, jezdící nadpisy, přiblblé GIFy a blikající položky v menu a podobně  ;D
To vypada, ze si hodne dlouho nikde nebyl bez adblocku a noscriptu ... dneska to vypada mnohem hur. Tuhle sem nekde videl takhle otevrenou alzu ... a premejslel sem, jak se v tom bordelu da neco koupit.
15
Server / Re:NAS + cloud, jaké řešení vybrat
« Poslední příspěvek od Hornik kdy Dnes v 14:14:52 »
Nechcete se starat o dalsi zelezo a poridite si VPSku venku - myslite ze to bude jednodussi?

Mate zkusenost s provozem VPSky?

16
« Poslední příspěvek od mmcc kdy Dnes v 14:03:43 »
ano suhlasim, to pre pripad, ze niene ina moznost. RDS sa mi pozdava, az mam chut zbastlit RDS hodiny. Len  ci to pojde aj o 10-20r, kedze je v plane postupny prechod na DAB.
17
« Poslední příspěvek od redustin kdy Dnes v 13:54:34 »
Přijde mi, že je pro dlouhodobý provoz v normě lepší aspoň jednou za pár dnů hodiny srovnat s nějakým vysílaným standardem (pár zajímavých variant tu zaznělo), než se snažit o kriticky přesný chod oscilátoru bez pravidelné zpětné vazby.
18
Sítě / Re:Jaký switch pro domácí síť?
« Poslední příspěvek od RDa kdy Dnes v 12:47:38 »
Ty ProCurve nevypadají špatně, ale jak na tom jsou se spotřebou?

Blbe. Pro malou spotrebu je potreba koukat po co nejvice integrovanych resenich (jeden off the shelf ASIC na modernim procesu).

Pokud chcete malou spotrebu, tak musite koukat jednoduse na switche bez vetraku, pasivne chlazene.

Ja mam pozadavek 10G, takze o neco vyssi segment nez puvodniho tazatele, ale prijemne me prekvapil napr. TL-SG3428X (co se tyce spotreby, kupoval jsem levne vadnej kousek a menil tam zdroj)

19
« Poslední příspěvek od Michal Šmucr kdy Dnes v 11:57:08 »
Aha, už jste to vysvětlil, chcete to obráceně :)
Jasně, pak beru, že musíte řešit VPSku s určitým výkonem a dostupností na hostování.
20
« Poslední příspěvek od Michal Šmucr kdy Dnes v 11:55:31 »
Možná budu v tomhle případě mimo, ale první, co mě blesklo hlavou, je otázka - k čemu má sloužit ta VPS?
Je to jen záloha v případě průšvihu, plně funkční replika s nějakou synchronizací (což přinese nějaké další rozhodování)?

V případě té zálohy s takhle relativně malým množstvím dat a uživatelů by se to teoreticky dalo pořešit i třeba nějakou variantou s normálními NASy jako Synology nebo QNAP, oba zmínění mají přímo integrované jejich hybrid cloudy, co jsou míněné pro disaster recovery. Na vyšších modelech jde relativně bez potíží rozjet přes docker Dockeru spousta aplikací (řešil jsem takhle něco, byť to nebyl Nextcould, v podobně malé firmě, kde nechtěli žádný další fyz. hardware).
Se zálohováním by pak záleželo i na dalších detailech ohledně konkrétní aplikace, např. jak udělat koherentní zálohu souborů i databáze atp.
Neznám moc detailů ohledně NC nebo Odoo, ale viděl jsem setup, kde byl NC a používaly se snapshoty na ZFS pro DB i soubory, snapshoty se pak posílaly na jiný stroj. S tím, že admin říkal, že to testovali a restory probíhaly bez potíží. Ale je jasné, že by se to v konkrétní situaci muselo domyslet a je tam víc možností (včetně třeba lokální zálohy vnitřními prostředky té aplikace, co se pak následně třeba šifrovaná synchronizuje k nějakému providerovi).

Stran: 1 [2] 3 4 ... 10