Poslední příspěvky

Stran: [1] 2 3 ... 10
1
Hardware / Re:Relativně přesné RTC
« Poslední příspěvek od Atlantis Atlantis kdy Dnes v 19:05:38 »
HDO není přesné vůbec - ten signál nízký/vysoký tarif se přenáší několikrát a ne vždy se ten přijímač u elektroměru chytne napoprvé. Lítá to sem a tam - minuta sem, minuta tam, někdy může být teoreticky i úplně mimo harmonogram (pro nutnou stabilizaci sítě například).
2
Sítě / Re:Jaký switch pro domácí síť?
« Poslední příspěvek od MarekG kdy Dnes v 19:01:05 »
Ahoj,

ja používam Zyxel GS1900-24 a GS1900-8HP. Zatiaľ s oboma maximálna spokojnosť. Spotrebu netuším akú majú, ale sú bez ventilátorov a majú nízku hĺbku, čo bola pre mňa kritická vec, nakoľko mi elektrikár naťahal kabeláž do racku cez rack a nič hlbšie mi tam nevojde. Ani jeden z tých switchov nie ne 16-portový, ale určite robia aj taký. Manažment uspokojivý, podporuje všetko, čo som potreboval.

Marek

3
Sítě / Re:Po připojení do LAN se nastaví brána 0.0.0.0 a nejde změnit
« Poslední příspěvek od CFM kdy Dnes v 17:36:30 »
Jako souhlas, že srozumitelnost popisu problému není nejlepší. "DHCP automaticky" funguje asi jen proto, že na kartě "Alternativní konfigurace" někdo dřív zadal adresu 192.168.0.1/255.255.255.0. V opačném případě by po timeoutu DHCPčka, které tam jak už bylo naznačeno není, WIN sáhl po autoconfig adrese 169.254.x.x/255.255.0.0. Dále s výchozí bránou to opravdu nesouvisí, když se bavíme o přímém propojení dvou hloupých krabiček. Navíc dávat jako bránu svou vlastní IP je taky dost podviné (a možná to může působit i nějaké potíže).
Pokud se nastaví manuálně IP a maska ze stejné sítě pro WIN i PLC a stále to nefunguje, tak by mohl být problém ve WIN firewallu. Konkrétně myslím ten výběr "domácí/firemní/veřejná síť". Zmíněná dříve připojená a fungující PLC možná spadnou do jiného profilu než ty nefungující, protože je považuje za jinou síť. Takže možná zkusit vypnout firewall pro všechny profily, zda se něco změní. Případně zkusit na jiném (jinak rozvrtaném) PC.
4
Hardware / Re:Proč se zapíná soundbar?
« Poslední příspěvek od Martin Mlynář kdy Dnes v 17:22:07 »
Řešil jsem něco podobného s televizí  ;D nakonec jsem vypozoroval, že v protějším paneláku má někdo tv od stejného výrobce a když ji zapínal/vypínal dalkacem, občas to chytla i ta moje  ;D

Kup sousedovy jiny soundbar nebo okna přelep alobalem  ;D
5
« Poslední příspěvek od lukovic79 kdy Dnes v 16:58:08 »
No právě. Ať připojím cokoliv, tak to funguje, i ty LOGA co už jsem používal a když chci další, tak mi přenastaví síť.
Co se kde změnilo....

To je divny. Ja jsem pripojil RABuQaK TLX a vsechno v pohode.
6
« Poslední příspěvek od LamZelezo kdy Dnes v 16:49:31 »
To je divny. Ja jsem pripojil RABuQaK TLX a vsechno v pohode.
7
Hardware / Re:Co se stane po zavření víka notebooku?
« Poslední příspěvek od k3dAR kdy Dnes v 16:38:42 »
Na T430 dioda spanek/mesic znamena ze to mas uspane do ram (suspend) a nebezi v tu chvili nic dokud viko neotevres a system se neprobudi ze suspendu/spanku ;⁠-⁠)
8
Hardware / Re:Vliv uzemnění PC/monitor na zaškuby HDMI
« Poslední příspěvek od redustin kdy Dnes v 16:36:00 »
Může hrát roli, pokud, je laptop zapojen :?
-na baterii
-do sítě, ale přes 2 žilový adaptér
-do sítě, ale přes třížilový adaptér (a samozřejmě i ta zem se přenáší, to  mohu ověřit jemným měřením  zbytkového střídavého napětí mezi monitorem a a nějakou kovovou částí monitoru)

Co z toho je pro eliminaci těchto záseků nejlepší z těchto možností?

Jak složité je to vyzkoušet?
9
« Poslední příspěvek od lukovic79 kdy Dnes v 16:02:38 »
Každý normální kdo se podívá na fotografie a přečte si text tak ví o čem je řeč. Jen idiot tahá za slovíčka.  ::)
A neví jen dělá chytrého.

No já tady nepsal, že jsem "podle rad" nastavil DHCP automaticky  ;D ;D ;D

https://forum.root.cz/index.php?topic=29949.msg414404#msg414404
10
Hardware / Re:vliv uzemnění pc/monitor na zaškuby HDMI
« Poslední příspěvek od RDa kdy Dnes v 16:00:37 »
Pokud neni obraz, tak to je vzdy (ne)kvalitou kabelu a konektoru a v pripade TypeC do toho vstupuje nejaka pofiderni redukce.

Ze vidis jiskru na obalu konektoru znamena, ze mas 2-pin zdroj a zeme na DC strane / spotrebice / je spojena kapacitni vazbou na jeden z AC pinu kvuli EMC (viz Y capacitor).

Jak hdmi tak type C pouziva piny vevnitr pro stineni datoveho paru, obal konektoru je druha zeme co to vsechno obaluje a neni pripojena vetsinou nikam jinam krome zemneni.
Stran: [1] 2 3 ... 10