Poslední příspěvky

Stran: [1] 2 3 ... 10
1
Studium a uplatnění / Re:Kam zmizely nabídky práce na HPP?
« Poslední příspěvek od a6b kdy Dnes v 13:56:15 »
mozna, ze je ted vice nabidek na ico.
vy nepotrebujete 1000 pracovnich nabidek java, vam staci ta jedna spravna.
2
Studium a uplatnění / Re:Kam zmizely nabídky práce na HPP?
« Poslední příspěvek od Džan kdy Dnes v 13:52:35 »
Když to vezmu čistě podle svého okolí - cca 25 lidí v různých firmách:
  • Polovina firem přešlo postupně z Javy na Kotlin
  • Ti co byli hodně na cloudu/microservices přešli na Rust nebo Go
  • Firmy co mají třeba 50 vývojářů na HPP nemají ani jednoho - u příjmů nad 100k se to prostě nevyplatí ani pro jednu stranu. Vysokopříjmoví (nad limit pro DPH) jedou v one-man s.r.o.
  • Spousta vývojářů z mého okolí ani HPP nevyhledává - „výhody“ které to poskytuje jsou příliš drahé a není to dost flexibilní
  • Nikdo v okolí už nebere juniory (někteří ani mediory) - tuhle skupinu nahradila AI, seniory tipuju že to nahradí letos. Zbydou akorát ti, co dělají nějakou těžkou matematiku, low-level věci atd. Ostatní budou vibovat :-(
  • Práce, co kdysi zabrala měsíc dneska zabere 3 dny a už se to dostalo i ke klientům, takže to očekávají. Lidi co se AI vyhýbali se buď upracovali k vyhoření nebo ji využívat začali.
  • Klienti se taky naučili pracovat s AI, z pohledu obchodu je stále těžší je přesvědčit, že nějaká změna zabere X MD

Ještě poznámka k AI: dobré to začalo být tak od listopadu 2025 (Claude 4.5 Sonnet, GPT Codex), pokud jste to zkoušeli předtím a byli zklamaní, byla to realita.
3
Bazar / Re:Prodám dvě skříně pro server nebo NAS
« Poslední příspěvek od RDa kdy Dnes v 13:51:43 »
Ta Jonsbo N4 Black je fakt na 6+2 disku nebo je tam alternativni krytka a moznost to predelat na 8x3.5" ?

A u te druhe tedy neni zdroj?
4
Server / Re:Havárie serveru Dell R630 s řadičem HBA330
« Poslední příspěvek od RDa kdy Dnes v 13:48:06 »
Pokud neplanujete 10 disku tak bych se toho expanderu zbavil. A nejspis i SAS radice, je to zbytecnost pokud to mate v HBA rezimu a se SATA disky, v SW raidu nebo advanced FS (zfs,btrfs).

Ta chyba v dmesg je zabugovany driver/firmware (dalsi duvod se zbavit toho radice), muzete zkusit zjistit zda se to opravilo mezi vasi verzi jadra (jakou mate?) a momentalne aktualni verzi.
5
Bazar / Re:Prodám Raspberry Pi 4B se 4GB pamětí
« Poslední příspěvek od JenBob kdy Dnes v 09:57:58 »
Jedna rezervovana a jedna volna.
6
Studium a uplatnění / Kam zmizely nabídky práce na HPP?
« Poslední příspěvek od registrovany123 kdy Dnes v 09:57:04 »
Dlouho jsem HPP moc nesledoval - ještě před lety jste skoro všechno našli na Jobs.cz, nebo na Indeed.com, a teď už tato místa zejí prázdnotou. Prázdnotou zeje i StartupJobs.cz, který jednu chvíli před lety byl docela živý.

Hledám vždycky klíčková slova Java.

Příklad: Před cca 5-6 lety bych např. na Jobs.cz našel na klíčkové slovo Java přes 1500 nabídek. Letos je to jen 200.

Možnosti:

1.) I HPP firmy se přesunuly na dohazovače typu CoolPeople nebo JobContacts a další
2.) Nechávají se všechny HPP firmy obsluhovat HRkama na Linkeding a už sami neinzerují
3.) Všechny HPP firmy masově přešly na ičo
4.) Není práce v oboru
5.) Dramatický propad poptávky po Javě - nepravděpodobné

PS: Ještě jedna věc je divná, že mi přestaly firmy psát na Linkedin. Vždycky mě spamovali, ale teď už dlouho nic. To jsem ještě neviděl.

7
Software / Re:Virtuální port pomocí socat na RPi
« Poslední příspěvek od BigSandy kdy Dnes v 08:48:44 »
Zas tak dobrý nejsem ale vyzkoušel jsem spoustu možnosti a furt stejný problem.
USB0 funguje, dokud nespustim virtual port  cat /tmp/vserial
Když ho shodim, tak zas začne USB0 fungovat.

Jde vubec docilit toho co chci?
Děkuji.

8
« Poslední příspěvek od noonenoone kdy Dnes v 08:16:14 »
jak se v dmesg u disku neco furt opakuje dokola, tak to bude chyba.
to bych rekl za sebe a taky ai rika, ze nejaky disk odchazi do vecnych lovist.

Díky, prošel jsem smart výsledky a byl to reset, takže disky jsou asi v pořádku. Když tedy opominu že resetovaly řadič.
9
« Poslední příspěvek od noonenoone kdy Dnes v 07:33:29 »
Pokud je tam backplane s expanderem, tak je scénář kdy to jeden SATA disk sestřelí docela možný. Na SAS expanderu jsou obecně SATA disky trošku loterie.

Pokud se nepletu, tak 10x2.5” R630 má backplane s expanderem a 8 disková bez.

Ano, je tam 10x2.5'' pozic, takže asi to je backplane s expanderem. Myslíš tedy, že by mohla změna disků za "opravdový" (kinston DC600) pomoc? Měl jsem v plánu tam strkat SATA levné disky, ale asi to přehodnotím. Máš třeba nějaké disky vyzkoušené?

Děkuju za reakci
10
Sítě / Re:Sledování ZOH na iVysílání ze zahraničí
« Poslední příspěvek od JZ123 kdy Dnes v 07:20:06 »
Diky za tip na mullvad. 
Vzal jsem nepouzivanej firestick tv side loadnul apk na mullvad a ivysilani.  Funguje to bohuzel jen odhadem 480p max. coz na velky TV je hruza.

Nejlepsi reseni se ukazalo koupit lokalni sport streaming service, kde muzu sledovat video 4k(maji vsechny prenosy bez reklam) a na telefonu pres mullvad a ivisilani si poustim do bluetooth sluchatek ceskej komentar.

Dokonalý řešení, live muxing audio a video streamu rovnou na sensorech uživatele :) . Nemyslím to ironicky, je to fakt perfektní.
Stran: [1] 2 3 ... 10