Poslední příspěvky

Stran: 1 2 [3] 4 5 ... 10
21
Sítě / Re:Doporučte firmu pro natažení ethernetové kabeláže
« Poslední příspěvek od hlp84939 kdy Dnes v 11:12:08 »
Takové harakiri doma? Asi sotva. Jinak na místě je především to, že není třeba vše zbytečně komplikovat, když už je to jak je.
...

Není žádné „kromě toho“, tak nemudruj v roli nejvyššího soudce. Osobně jsem si natahal do každé místnosti 4x CAT6A. Do každé kabelové chráničky, lišty, cesty, lišty … jsem si hezky pěkně udělal rezervu a také přípravu pro protažení dalšího vodiče. Část jde zdí pro běžné zásuvky a hlavice termostatů, zbylé jsou tažené podhledy v lištách a malá část vede podlahovou lištou (podle potřeby). A protože jsem profesionálně deformovaný „když už, tak pořádně“, všechny vodiče jsou označené, ukončené s návlečky a zanesené do schématu. Červený okruh slouží v protipožární úpravě obsluhuje veškeré senzory u kterých chci, aby fungovali i v případě mimořádné události. Podobně to mám s nouzovým osvětlením, které netahám běžnou CYKY-J, ale Prafladurem. Zkrátka jsem se při kompletní rekonstrukci pořádně vyřádil.

Jak to celé funguje se rozebíralo zde: https://forum.root.cz/index.php?topic=28557.15

Legenda:
1. světle šedý … hlavice topení
2. tmavě šedý … nezávislé termostaty a řízení
3. zelený … zálohovaná pro kamerový systém
4. červený v protipožárním provedení pro klíčové senzory a ovládání B2CA-1S1A,D1,A1
5. černý … LAN
6. fialový … příprava pro senzory HA
7. žlutý … ovládání elektromechanického odstavení hlavního uzávěru plynu

Nikdy nevíš jak to chce, plánuje, potřebuje, tak nedělej své závěry o tom, jak co má vypadat.
Natahej si co chceš, to je tvoje věc. Za pár let nepochybně zjistíš, že ty svoje super-hyper nehořlavý omalovánkový kabely jsou akorát do koše, když se koncový zařízení začnou připojovat přes optiku. A můžeš začít znovu :D
22
Bazar / Re:Prodám paměti DDR4 ECC
« Poslední příspěvek od Josef Jindra kdy Dnes v 11:09:29 »
Vzal bych si 3 kousky jestli je to možné, Praha ?
23
Hardware / Re:Home Assistant - BT proxy pro room presence
« Poslední příspěvek od uwe.filter kdy Dnes v 11:09:20 »
Ono by to pravděpodobně šlo bez větších problémů napasovat do nějaké už hotové krabičky pro elektroniku. Pokud by ale byly potřeba větší úpravy takové krabičky ve větším počtu kusů, asi by se vyplatil ten 3D tisk.
24
Sítě / Re:Doporučte firmu pro natažení ethernetové kabeláže
« Poslední příspěvek od hlp84939 kdy Dnes v 11:08:46 »
Když seš vemeno a kupuješ switche na Temu, tak se nediv, že ti furt něco nefunguje. BFU by do toho hrabat prostě neměl :D

Jinak natahat si doma kabeláž jak v serverovně, to může jenom totální pako a stejně to neřeší prakticky nic, když si bude stará vymýšlet a přestavovat obývák, tak zase ty vývody ze zdi se sotva trefí do jejího vkusu. Nehledě na to, že ta kabeláž i tak skončí akorát někde ve switchi a problémy můžou být úplně stejný :P
25
Desktop / Re:Ovládání počítače pouze z klávesnice
« Poslední příspěvek od technomaniak kdy Dnes v 11:03:14 »
A předpokládám-li, že omylem došlo k záměně /bez/s/ (vedle jiné, nesémantické záměny):

Ano, tvá dedukce je správná, zápis té věty je chybný. Věta měla znít : ... , člověk bez ní prostě není tak rychlí.
26
Hardware / Re:Home Assistant - BT proxy pro room presence
« Poslední příspěvek od cznarg kdy Dnes v 10:37:22 »
Já se přiznám, že se trochu ztrácím v tom, co proč ne. ESP na drátě by šlo, nebo je cílem koupit hotový produkt? Já jen, že nikdo nikoho nenutí tu wifi na ESP používat, dá se tam dát libovolný protokol, ať už KNX (pardon, tahle esp knihovna počítá s wifi - ale v principu by to mělo jít udělat po drátě, KNX to umí), nebo starý dobrý 1wire, a dělají se ESP s RJ45 a PoE.

Ale jak je to v krabičce, tak se k tomu hůř bude připojovat jakýkoliv sensor board (pokud to nebude postavené jen na BT). Nicméně, jak dosvědčí asi každý, kdo někdy dělal papírové modely, tak slušná krabička se dá udělat s troškou lepidla i z kartonů nebo vlnité lepenky. A tady ti to stačí jen nabarvit.

Slušná krabička možná jo, nicméně je to tak trochu časovaná bomba ... Elektronika napájená 24/7 v nečem co tak krásně hoří jako karton :-) Nicméně custom krabička asi nemusí být nutně problém, stačí buďto mít známého co tu 3d tiskárnu má (a umí s CADem) nebo umět s CADem a mít principiální znalosti jak funguje 3D tisk (tj. dokázat navrhnout tisknutelný model) či zakázkový návrh -- což je dle mého otázka pár stovek, krabička když to přeženu, pokud člověk neřeší extra design a má dobré podklady je do hodiny navrhnutá. A tisk nebude taky drahá zaležitost, pokud to nemusí nutně splňovat UL94 V0.
27
« Poslední příspěvek od Tork kdy Dnes v 10:16:41 »

Když už musím použít myš (většinou kvůli scrolování), tak na to mám programovatelnou klávesnici, kde držím vrstvu (např klávesu h) a wsad se pohybuju myší, jinými tlačítky scroluju. Není k tomu potřeba programovatelná klávesnice: https://github.com/jtroo/kanata je super software na přemapování (něco jako autohotkeys na wins) - za mě vždy bez problému na linuxu a windowds.
Misto premapovani mysi na klavesnici zkus "targeting" pomoci klavesnice. Chvili jsem to zkousel a je to prekvapive efektivni.

https://github.com/moverest/wl-kbptr

Hmmm. To je jako vimium, ale pro celý systém. To je zajímavé - díky.
28
Bazar / Prodám paměti DDR4 ECC
« Poslední příspěvek od ji036507 kdy Dnes v 09:46:44 »
Prodám 8ks 1000Kč/ks

32GB 2Rx4 PC4-2400T-LA0-11-DC3
Samsung
M386A4K40BB0-CRC5Q
29
Záleží... S Torem jsme si na gymplu kdysi hráli na školních PC, ale dneska bych ho za vyloženě bezpečné spojení nepovažoval. End-to-end šifrovanou zprávu poslat umí (sám jedu přes Signal), aniž by o tom věděla... ProtonMail je fajn vědět, že existuje a jak se používá, GPG člověk chytí, když to potřebuje.

Ale naučit nějaké zásady, jaká data můžu dávat externím LLM (a na co si běžet svůj lokální model), je rozhodně fajn.
30
« Poslední příspěvek od balkovic kdy Dnes v 09:16:09 »
Optimální GUI by myš mělo používat vlastně jen jako doplňkový prostředek.

Dovolím si nesúhlasiť, optimálne GUI by práve nepoužívalo vôbec klávesnicu.  Ak je nutné naviac používať klávesové skratky, to je indikátor, že návrhár odviedol zlú robotu. Všetky potrebné funkcie by mali byť vidieť, alebo aspoň byť dostupné z kontextového menu.  Chápem, že niekto preferuje ovládanie len klávesnicou, ale je to skôr Anti-GUI a anachronizmus, ktoré je voľbou používateľa.
Stran: 1 2 [3] 4 5 ... 10