Poslední příspěvky

Stran: [1] 2 3 ... 10
1
Hardware / Re:HP Cashback - vaše zkušenosti
« Poslední příspěvek od RDa kdy Dnes v 22:50:43 »
Ja jsem jednou vracel do HP windowze ... (tak 15 let zpet) nechteli mi poslat penize, ale poslali mi jako kompenzaci modem (wwan kartu).
2
Sítě / Re:Cetin terminátor a port forwarding
« Poslední příspěvek od Hornik kdy Dnes v 22:32:33 »
IPv6 maji dnes v Cesku konecne vsichni mobilni operatori.
U pevnych siti a ruznych public siti je to vselijake, ale da se to resit.

Reseni:

1) IPv6 a zvenci pristupovat via mobil a v pripade site s IPv4 only pouzit WarpClient of CloudFlare ktery ma IPv6 konektivitu

2) pouzit Tailscale, NetBird, ZeroTier, ktere funguji defakto bez konfigurace

3) zaplatit public IPv4 u operatora

Provozovat VPS za ucelem vzdaleneho pristupu k siti za CGNAT je v dnesni dobe prekonane a zbytecne.
3
Sítě / Re:Cetin terminátor a port forwarding
« Poslední příspěvek od Ondřej Caletka kdy Dnes v 22:31:30 »
Ještě otázka do pranice - kdy bude v Česku IPv6 všude? :)
Už jí máte v té své domácí síti? Třeba se čeká právě na vás. :)
4
Hardware / Re:HP Cashback - vaše zkušenosti
« Poslední příspěvek od Gregor Fefor kdy Dnes v 22:25:30 »
Mne poslali.

Ale musel som im sľúbiť, že keď dcéra dosiahne plnoletosť, pošlem ju do Böblingenu na tajný iniciačný obrad. Našťastie nehovorili, že musí byť moja.  ;D

(teraz vážne, všetko bolo tak ako sľubovali, len to pár dní trvá, kým to sprocesujú a asi ďalšie dva či tri týždne, kým pošlú peniaze. V USA sú takéto ponuky oveľa častejšie, keď som tam bol za mladi pred vyše 20 rokmi, bežne mávali najmä na elektroniku vo veľkých predajniach akcie "mail-in rebate", niečo ako že pošleš im poštou blok a oni ti pošlú tú sumu zľavy vtedy asi ako šek tiež poštou. Neviem, či kalkulujú, že na to časť zákazníkov zabudne, ale akcia ich motivovala k nákupu alebo čo)
5
Hardware / Re:UPS pro malý server
« Poslední příspěvek od František Ryšánek kdy Dnes v 21:47:42 »
[fotka racku]

To zelené co vykukuje vlevo v hloubi za DIN lištou, to je baterka? :-)
6
Bazar / Re:Starý motherboard
« Poslední příspěvek od Martin K. kdy Dnes v 21:22:25 »
Tak já bych si dovolil zájem projevit. Pošlu soukromou zprávu.
7
Bazar / Daruji starou základní desku 386SX
« Poslední příspěvek od Jiří Zelinka kdy Dnes v 21:03:03 »
Všechny zdravím,

při úklidu v domě rodičů se našla základní deska z mého prvního počítače z roku 1992 - 386SX s matematickým koprocesorem a 4 MB paměti. Pokud by o ni měl nějaký fanda či sběratel zájem, přenechám ji za poštovné.

Jirka

8
Hardware / Re:UPS pro malý server
« Poslední příspěvek od Buldr kdy Dnes v 20:37:46 »
...

Staré APC Smart UPS jsou zlaté (3. generace, u 4. už se začalo šetřit), ty měli ještě originální baterie Panasonic, než do toho postupně začali dávat CBS a Leaf. Leaf ještě jde, ty se tolik nenafukují a nezničí konstrukci, jako CBS, které je takřka nemožné vydolovat bez poškození a pokud je nafouklá baterie s tím nesmyslně pájeným flex kabelem, tak se páčí přes držák dvířek a průduchy velkým šroubovákem, aby to vůbec vylezlo ven. To už je lepší to rovnou vyhodit a koupit třeba Emos jako neoriginální náhradu (špatné nejsou, nenafukují se, ale Panasonic to není).

U Smartek pod Schneiderem je vlastně nutnost to celé rozpárat, vyměnit miniaturní kondenzátory dimenzované na 75 °C (proč jsou u SMD tranzistorů asi netřeba vysvětlovat) k a DC-DC měniče, potom jsou relativně bez problémů (zkrátka ty 750VA s LCD panelem). Když se nevymění (v plánované době se upečou), tak klasicky nastává nepředvídatelné chování, duchařina a ESR vypálí do těžko měřitelných hodnot (pak se člověk nemůže ani divit, kdy vidí zvlnění)  Samotné PCB je o pomalém a dlouhém zahřívání, aby to šlo vůbec bez poškození opravit. Celá ta hrůza zabere asi tak dvě hodiny a všechno pod 200 uF musí ven, ideálně rovnou přidat chlazení, protože jestli se nepletu, tak chlazení měli až 1200VA a více, zbytek se zkrátka peče ve vlastní šťávě.

Sínusová cihla (Smart UPS INET 1000 třetí generace) mi jede 18 rokem, baterie měním vždy s novou pracovní stanicí a před 10 lety prošla kompletní opravou. Strávil jsem nad tím půl dne, ale šlape jako hodinky a čas od času proměřím.

Jak tu někdo psal o nesehnatelnosti Panasonic - musím nesouhlasit, i dnes se dají pořídit pro XY staré modely.
9
/dev/null / Re:rusko prý vypne SIM, kdo nedá biometrické údaje
« Poslední příspěvek od a6b kdy Dnes v 20:09:34 »
proc by nas to melo prekvapovat v zemi, kde se takove veci bezne hlidaji.

me to spis desi v evrope, ze eu chce chat controll, cenzuru socialnich siti, ovlivnovani voleb.

V totalitní zemi, kde nepohodlní lidé padají z oken, mě to skutečně nepřekvapuje a u (post)bolševiků také ne. Ovšem cenzuru se snaží zavádět Evropská Unie, i další demokratické celky. Což už mě překvapuje. Do Chat Control nevidím, nevím jak tedy půjde obejít. Musel bych si to pořádně nastudovat. Ale dost možná to skončí jako nefunkční buzerace (takových zákonů už je více). Ale ono se není čemu divit. Právě šíření dezinformaci, strašení, cílené rozdělování společnosti (víme odkud vítr vane) je možná důvod, proč se o to EU snaží.

Samotné SIM karty u nás v ČR ještě hlídané nejsou, v okolních státech tuším ano, ale nevím přesně. Nikdy jsem to pořádně nezjišťoval. Totalitní režim SIM karty kontrolovat samozřejmě bude.

tak sorry, tohle je ukazka vrcholne debility.
velka britanie za druhe svetove valky nijak nezakazovala poslouchani rozhlasu z nacistickeho nemecka.
takze mas lidem podavat svoje nazory a informace a treba varovat pred nebezpecim, ale jakmile budes chtit vychovavat
lidi pomoci represivnich metod a zakazu, tak to nejsi demokrat ani z jedne miliontiny.
10
Bazar / Re:Sháním starší notebook pro kamaráda na web
« Poslední příspěvek od a6b kdy Dnes v 20:03:11 »
ja ti jeden thinkpad s pouze 8gb venuju.
ted z hlavy nevim ktery to je typ, mam notas v aute.
Stran: [1] 2 3 ... 10