rusko prý vypne SIM, kdo nedá biometrické údaje

rusko prý vypne SIM, kdo nedá biometrické údaje
« kdy: 12. 07. 2025, 12:06:23 »
někde jsem četl zprávičku, že v Rusku se prý vypne SIM těm uživatelům, kteří si dovolí nedat biometrické údaje k SIM, víte o to m něco víc? Nebo za to budou potrestáni nějak (navíc, že jim propadne třeba ten kredit nebo nepujde volat)?  co když někdo má sim na kredit?  nevím, jaký je tamňí trh, kolik operátorů, jak lze koupit SIM, jestli už mají eSIM atd. Jak si to přestavuje putin, že operároři budou nahánět své ovečky  do poboček jako o2 guru aby tam dávaly otisky  jako ČT chtěla obtěžovat operátory s svými  byznysovými problémy vybírání televizních poplatků že bude chtít od ISP  občenů, kteří si dovolili mít připojení k internetu

Re:rusko prý vypne SIM, kdo nedá biometrické údaje
« Odpověď #1 kdy: 12. 07. 2025, 12:32:28 »
Normálního člověka to naštěstí nemusí moc trápit, protože do Říše zla (RuSSka) nejezdí a jezdit ani nikdy nebude :P

hknmtt

• 307
    • Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 12. 07. 2025, 12:40:52 »
RuSSka

::)

Ty musis byt asi clenom MENSI.

« Odpověď #3 kdy: Dnes v 14:07:44 »
někde jsem četl zprávičku, že v Rusku se prý vypne SIM těm uživatelům, kteří si dovolí nedat biometrické údaje k SIM, víte o to m něco víc? Nebo za to budou potrestáni nějak (navíc, že jim propadne třeba ten kredit nebo nepujde volat)?  co když někdo má sim na kredit?  nevím, jaký je tamňí trh, kolik operátorů, jak lze koupit SIM, jestli už mají eSIM atd. Jak si to přestavuje putin, že operároři budou nahánět své ovečky  do poboček jako o2 guru aby tam dávaly otisky  jako ČT chtěla obtěžovat operátory s svými  byznysovými problémy vybírání televizních poplatků že bude chtít od ISP  občenů, kteří si dovolili mít připojení k internetu

Za me se z Ruska stává severní Korea chtějí jenom aby občané nic nevěděli a a mohly je dobře sledovat aby zamezili jaky koliv protesty a mohly jim ještě víc zmást hlavu tím že jsou nejlepší, zároveň jsem přemýšlel jak to obejít a asi nejlepší způsob by pro občany bylo kdyby si koupili simku mimo Rusko a používali roming 😂 nebo starling od Elona. A na tvoji otázku je to pracná dokonce nutí všechny si stáhnout nějakou aplikaci MAX která každých 5 minut fotí fotku.

a6b

• 140
    • Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: Dnes v 15:03:53 »
proc by nas to melo prekvapovat v zemi, kde se takove veci bezne hlidaji.

me to spis desi v evrope, ze eu chce chat controll, cenzuru socialnich siti, ovlivnovani voleb.

« Odpověď #5 kdy: Dnes v 15:45:13 »

me to spis desi v evrope, ze eu chce chat controll, cenzuru socialnich siti, ovlivnovani voleb.

V totalitní zemi, kde nepohodlní lidé padají z oken, mě to skutečně nepřekvapuje a u (post)bolševiků také ne. Ovšem cenzuru se snaží zavádět Evropská Unie, i další demokratické celky. Což už mě překvapuje. Do Chat Control nevidím, nevím jak tedy půjde obejít. Musel bych si to pořádně nastudovat. Ale dost možná to skončí jako nefunkční buzerace (takových zákonů už je více). Ale ono se není čemu divit. Právě šíření dezinformaci, strašení, cílené rozdělování společnosti (víme odkud vítr vane) je možná důvod, proč se o to EU snaží.

Samotné SIM karty u nás v ČR ještě hlídané nejsou, v okolních státech tuším ano, ale nevím přesně. Nikdy jsem to pořádně nezjišťoval. Totalitní režim SIM karty kontrolovat samozřejmě bude.

a6b

• 140
    • Zobrazit profil
« Odpověď #6 kdy: Dnes v 20:09:34 »

V totalitní zemi, kde nepohodlní lidé padají z oken, mě to skutečně nepřekvapuje a u (post)bolševiků také ne. Ovšem cenzuru se snaží zavádět Evropská Unie, i další demokratické celky. Což už mě překvapuje. Do Chat Control nevidím, nevím jak tedy půjde obejít. Musel bych si to pořádně nastudovat. Ale dost možná to skončí jako nefunkční buzerace (takových zákonů už je více). Ale ono se není čemu divit. Právě šíření dezinformaci, strašení, cílené rozdělování společnosti (víme odkud vítr vane) je možná důvod, proč se o to EU snaží.

Samotné SIM karty u nás v ČR ještě hlídané nejsou, v okolních státech tuším ano, ale nevím přesně. Nikdy jsem to pořádně nezjišťoval. Totalitní režim SIM karty kontrolovat samozřejmě bude.

tak sorry, tohle je ukazka vrcholne debility.
velka britanie za druhe svetove valky nijak nezakazovala poslouchani rozhlasu z nacistickeho nemecka.
takze mas lidem podavat svoje nazory a informace a treba varovat pred nebezpecim, ale jakmile budes chtit vychovavat
lidi pomoci represivnich metod a zakazu, tak to nejsi demokrat ani z jedne miliontiny.