a
Máte pravdu, nicméně Catia je ještě mnohem lépe optimalizovaná a vymáčkne z "Quadra" více, než já ze Solidworks (ano, dlouhé roky funguju v Solidu čili jste se trefil).
Obojí je teď pod jednou firmou, Dassault. Takže mi vcelku dává smysl, že prostě mají užší vazby na NVIDII a v obou softech jsou specifické optimalizace s tím, že je to oboustranně výhodné.
NVIDIA poskytne expertízu a pomoc při vývoji, udělá dedikované aplikační profily v ovladačích (což může ovlivnit mnoho věcí, kámoš mi třeba říkal, že to může zásadně ovlivnit alokaci video paměti, kdy tam je tam třeba pro určité aplikace rovnou přiřazeno víc na geometrii).
Dassault to zas v aplikacích zařízne na konkrétní modely (což mělo podobě víc výrobců, pamatuju si třeba na Adobe, kdy v některých aplikacích neběžely konkrétní funkce na GeForce, dokud se nepřipsalo ID nebo model string do nějakého speciálního texťáku).
...
Už jsem na tohle téma dost alergický a podrážděný pokaždé, když naběhnou teoretici, co u toho nesedí 10 hodin denně a začnou vytahovat teorie, benchmárky a ilumináty. Proletáři, kteří počítají návázné výpočty dříve, než znají výsledek předchozího výpočtu. Tohle téma rezonuje na všech CAD fórech.
Ano chápu, ale zas to fakt chce vztáhnout ke konkrétní aplikaci. U těchhle hi-end CADů to i vzhledem k jejich ceně a typu nasazení nemá smysl řešit.
Na stranu druhou, pokud to fakt má někdo na výpočty přes CUDU a běžné 3D, nemusí se mu to zdát jako dobrá volba.
S tím zbytečným hádáním jsem to myslel tak, že máte s Danem (RDa) svým způsobem pravdu oba. Quadro opravdu sdíli čipy s GeForce a pro spousty aplikací je to jedno. Ale když patříš do skupiny uživatelů, která využije ty exkluzivní věci a speciální optimalizace, naprosto to dává smysl.
Stejně jako já taky docela dobře vím, proč v těch stanicích a serverech ty Quadra jsou a je mi tak nějak úplně jedno, jestli si někdo myslí, že by tam být nemusely