21
Sítě / Re:Volba výrobce switche a AP
« Poslední příspěvek od xunil kdy 12. 12. 2025, 14:08:11 »Nějak jsem nepochopil: UCG-Ultra – Cloud Gateway Ultra funguje jen pro AP? Vytvoří to síť a pak tam jen adoptuješ další věci jako switch, NAS, AP, protect atp.?https://ui.com/cloud-gateways/compact
a v tabulce položka Included UniFi Applications
Tak nevím jestli to umí i UniFi Protect (kamery) nebo UniFi Access (dveře/čtečky)
Přiznám se že jsem to někde četl na popisku ale teď to nemůžu najít a pak jsem se díval na to porovnání kde je to ikonou řečeno.
Mikrotik mi vyhovuje svou "otevřeností" i když třeba dlouho trvalo než tam dostali openvpn UDP.
Hlavně mi tam nezaříznou HW, což u Ubiquiti vlastně netuším kdy.
NA druhou stranu si říkám že bych mohl vyzkoušet Ubiquiti.
nebo jak psal jjrsk:
Citace
Dalsi takova legranda je ta, ze oni do toho svyho bastlu uz par let bastlej "nouvou" jeste neprehlednejsi variantu vzhledu, kterou ti porad cpou, pricemz se v ni ale dobre 1/3 veci vubec neda nastavit. Pripadne jeste lip, totez nastaveni se chova uplne jinak = podle toho odkud to nastavis.
To by mi asi dost vadilo.
Poslední příspěvky
(btw odtud pochazi inspirace k napsani Frankensteina) Podobne to vidim dnes s AI. Jsem si jist, ze dnes panujici predstava, ze nasypanim neuveritelneho mnozstvi odpadu ze stoky zvane Internet do grafickych karet vznikne supermozek bude bavit mnoho generaci nasich potomku