Poslední příspěvky

Stran: [1] 2 3 ... 10
1
Server / Re:Pošta z Gmail.com má zpoždění několik hodin
« Poslední příspěvek od rmrf kdy Dnes v 22:22:40 »
ten greylisting je jednak o dost méně náročný i než ověřovat SPF a DKIM
O tom se dá s úspěchem pochybovat.
Tadyhle milter-greylist může provádět rovnou spf check a když je zájem, dá se nastavit tak, že spojení, která mají správně spf, nejsou greylistována.

https://manpages.debian.org/testing/milter-greylist/greylist.conf.5.en.html
2
Software / Re:MP3 editor/katalog/tagger pro Linux + Windows?
« Poslední příspěvek od Michal Šmucr kdy Dnes v 22:18:46 »
Další doporučení je jednoznačně MusicBrainz Picard
Tohle vyzkouším.
Z popisu to vypadá nadějně na hromadné opravy mé sbírky - to jsou totiž zhruba dvě-tři stovky alb, které jsou v různém stavu vyplněnosti, v podstatě tak, jak se během čtvrtstoletí vyvíjela má potřeba mít tam ty tagy.
Dělat to "po jednom" by bylo náročné na čas a "lidské zdroje".

Uvidíte, jak vám to s tím půjde. Jak jsem říkal, největší benefit je kvalita té databáze s metadaty.
Samozřejmě se může stát, že tam dané album nebude, ale v případě mainstream věcí je to většinou v pohodě.
Ta databáze vzniká komunitně a je tam potřeba poměrně úsilí pro participaci, než se vám tam případně povede přidat nějaké CD. Když např. chybí umělec, na kterého se chcete odkázat, musíte ho nejdřív založit. Je tam proces schvalování, než to do databáze přijmou. Jakmile vložíte určité množství v pořádku, zvýší se vám reputace a můžete přidávat sám nebo schvalovat ostatním. Zní to jako šikanování, ale přispívá to ke kvalitě těch dat.

Já k tomu došel před lety. Když jsem začínal s používáním muziky v počítači a přehrávačích, už jsem měl asi 350 fyzických CD, které jsem různě graboval, používal iTunes, nebo cddb/freedb a pak to postupně dál rozšiřoval. No a v určité chvíli jsem seznal, že by se to vyplatilo srovnat. Ideálně do podoby, kdy z toho pak snadno udělám deriváty do různých přehrávačů, vysdílím korektně přes DLNA atp.

Pokud už tam máte nějaké částečně tagy, tak pokud tam hodíte např. desítky adresářů, použijete funkci Cluster (aby se vám to spojilo do alb) a následně by pro většinu měl zabrat čistě Lookup.
Ještě doporučím rovnou v nastavení:
- povolit Metadata/Use track relationship (přidá to zmíněná metadata o tvůrcích, pokud jsou známá a zadaná v db)
- doladit parametry ve File Naming (umí to spousty věcí, např. rovnou odstranit ne-ASCII znaky, přesunout do adr. struktury atp.)
Pak se rozmyslet, jestli chcete jen ukládat tagy nebo také přejmenovávat přesouvat, což se nastavuje v menu Options

Sám mám takovou hybridní strukturu. Mám kompletně oddělenou vážnou hudbu v separátním stromu, kde to mám po skladatelích, mimo nějakých speciálních cyklů na více CD. Dál samostatně soundtracky.
Nakonec všechny ostatní styly klasicky samostatně Album Artist / Album.
Takž to přejmenování, nebo jen tagy přepínám podle potřeby.

Jinak takové ty kontextové volby k nalezenému titulu jsou vždy přes nabídku na pravé tlačítko. Např. pokud to najde album, tak v nabídce najdete i "Other versions". Nebo to typicky stahuje cover z databáze, ale pokud vám víc vyhovuje ten existujcí, tak můžete opět přes pravé tlačítko na náhledu zvolit, že tam necháte původní, případně tam můžete drag'n'drop přetáhnout libovolný obrázek z počítače. V nastavení se pak dá doladit i jestli je chcete dávat jen bokem (cover.jpg, Folder.jpg..) nebo také vkládat do tagů, doporučuji oboje.
3
Server / Re:Pošta z Gmail.com má zpoždění několik hodin
« Poslední příspěvek od Filip Jirsák (forum) kdy Dnes v 20:47:33 »
ten greylisting je jednak o dost méně náročný i než ověřovat SPF a DKIM
O tom se dá s úspěchem pochybovat.

hlavně byste tušil, že je spousta adres, které si o nějakém DMARC/DKIM/SPF mohou nechat jenom zdát
To by mne zajímalo, jak doručují e-maily třeba na GMail nebo Microsoft365.

takže i když nasadíte tuto druhou nejméně náročnou variantu, úspěšnost i tak bude ve výsledku o dost nižší. Protože spamující MTA (aka často různé botnety) se prostě velmi nerady připojují podruhé.
Co přesně jste tímhle chtěl napsat? Že spamující MTA, které se nerady připojují podruhé, posílají e-maily se správným SPF nebo DKIM? Protože pokud žádný spamující MTA, který se nechce připojovat podruhé zároveň nemá validní SPF nebo DKIM, musí logicky těch, co neprojdou přes SPF nebo DKIM, být logicky stejně nebo více, než těch, co neprojdou přes greylist.
4
Server / Re:Prázdný obsah storage v Proxmoxu VE
« Poslední příspěvek od panpanika kdy Dnes v 20:24:04 »
moje osvedcena metado je ze si nahraju maly iso z gui a uvidim kde se objevi pripadne mrknu na datum zmeny souboru..

mrkni na table 3 v dokumentaci, kterou uz jsi urcite zbezne otevrel nez jsi sepsal tu lamentaci sem :))
5
Server / Re:Whitelist pro mail server na zaheslované přílohy v PDF
« Poslední příspěvek od Filip Jirsák (forum) kdy Dnes v 20:10:34 »
Já bych teda doporučil uživatelům nainstalovat aktuální PDF prohlížeč a průběžně ho aktualizovat. Pak nemusíte PDF skenovat antivirem.
6
Bazar / Re:Daruji 23" NEC EA231 WMi a HP dockinu se stojanem
« Poslední příspěvek od metabug kdy Dnes v 19:36:05 »
Píšu SZ.
7
Sítě / Re:Jak dopadne komunikace WireGuardu když protistrana umře
« Poslední příspěvek od metabug kdy Dnes v 19:30:16 »
Mrkni sem. https://www.wireguard.com/papers/wireguard.pdf

V zásadě:
1. WireGuard není connection-oriented
2. Peer je statická entita
3. Endpoint je cache poslední adresy odkud přišel packet se správným klíčem
4. Keepalive je transportní hack pro NAT (NAT hole punching)
8
Bazar / Daruji 23" NEC EA231 WMi a HP dockinu se stojanem
« Poslední příspěvek od marlly kdy Dnes v 19:28:14 »
Daruji 23" monitor NEC EA231 WMi. V krabici je kromě napájecího kabelu taky DP, DP/DVI a VGA kabel.
Pak tady mám ještě stojan HP Dual Hinge II (E8F99AA) spolu s docking station HP A7E32AA.

Vše plně funkční. Osobní odběr v Praze.

9
Software / Re:MP3 editor/katalog/tagger pro Linux + Windows?
« Poslední příspěvek od R. R. Šimek kdy Dnes v 18:53:10 »
Na rychlou úpravu tagů s trochou funkcionality navíc než mají vestavěné editory v běžných přehrávačích(...) bych se připojil k doporučení na kid3, který je multiplatformní.. dostupný pro Windows, Linux (nativně nebo flatpak), Mac.
Díky.
Tohle právě testuji, a vypadá to použitelně. ;-)
Zatím jsem narychlo zkusil na Windows i na Linuxu, udělal drobné zásahy ve dvou albech, a podobně. Rozhodně to je žhavý kandidát na další standardní aplikaci. Bude se hodit na editaci nových alb, hlavně v případě, kdy jsou ty tagy vyplněné, ale potřebují jen trochu doladit. (Zcela typicky ty s diakritikou, případně odstraněnou diakritikou...).

Další doporučení je jednoznačně MusicBrainz Picard
Tohle vyzkouším.
Z popisu to vypadá nadějně na hromadné opravy mé sbírky - to jsou totiž zhruba dvě-tři stovky alb, které jsou v různém stavu vyplněnosti, v podstatě tak, jak se během čtvrtstoletí vyvíjela má potřeba mít tam ty tagy.
Dělat to "po jednom" by bylo náročné na čas a "lidské zdroje".
10
Bazar / Re:Máte zájem o TR 3970X (32c/64t), 256 GB RAM?
« Poslední příspěvek od Jan Gregor kdy Dnes v 18:39:41 »
S napětím čekám, jestli to někdo koupí.

Premyslim o tom. Ryzen 7950x me totiz pri paralelnich vypoctech funguje asi jen do 20gb, pri vetsi uloze jadra cekaji na pamet. To zpomaleni je drasticke, zejmena proti epyc cpu ktery proste drzi ale nema 2 ale 8 kanalu. Vysoka propustnost a nizka latence se spatne hleda, paradoxne ji ted s vyjimkou serveru maji jen macbooky a threadrippery.
Stran: [1] 2 3 ... 10