Poslední příspěvky

Stran: [1] 2 3 ... 10
1
Vývoj / Re:FP a error handling
« Poslední příspěvek od mira9998 kdy 07. 01. 2026, 22:38:54 »
Ty vnořené větve kódu by vypadaly nějak takto:

Kód: [Vybrat]
match relativePath preparedSource entry with
 | Error err -> Error err
 | Ok relative
     ->
     match Path.Combine(target, relative) |> Option.ofNullEmpty with
     | None
         -> Error "Failed getting combined path"
     | Some dest
         ->
         match moveEntry entry dest with
         | Ok result -> Ok result
         | Error err -> Error err
2
Vývoj / Re:FP a error handling
« Poslední příspěvek od mira9998 kdy 07. 01. 2026, 22:12:30 »
Když už jsem se zmínil o prostředcích, které F# má pro zacházení s Result type, tak je to třeba toto computation expression (result je jméno builderu):

Kód: [Vybrat]
result
     {
         let! relative = relativePath preparedSource entry
         let! dest =
             Path.Combine(target, relative)
             |> Option.ofNullEmpty
             |> Option.toResult "Failed getting combined path"

return! moveEntry entry dest
     }

Lze ještě použít monadic composition nebo ROP-style function composition (to jsou všechny ty Result.bind/map/either a kyble dalších funkcí). Bez nich nebo bez výše uvedeného CE bychom měli tři vnořené větve pattern matchingu.
3
Sítě / Re:Statická IPv4 a IPv6 PD na DOCSIS síti
« Poslední příspěvek od Jan Maryška kdy 07. 01. 2026, 22:10:19 »
@xHire: prefix delegation na Vodafone Station (aktualne pronajimany modem) stale nefunguje
stalo se že jsem místo compalu dostal vodafone station, a setup s PD přestal fungovat, takže po půl roce stav stejný.

Ten PD na Stationu nikdy nefungoval a ani si myslím, že fungovat nebude. Nej řešení je platit si pevnou IPV 4 adresu dostat dual stack IPV6/56 a místo modemů si za 20 korun pronajmout převodník. https://www.vodafone.cz/pece/internet-data/datova-zarizeni/arris-cm3500-prevodnik/
4
Windows a jiné systémy / Re:Divné chování sítě ve Win 11 v Proxmoxu
« Poslední příspěvek od LamZelezo kdy 07. 01. 2026, 21:50:25 »
Ujistil bych se, ze je tam opravdu stejna sitovka/ovladac. I certifikovane zelezo miva ve stejne oznacenych produktech ruzne sitovky. A zkontroloval nastaveni BIOSu/UEFI. S windows bohuzel nepomuzu.
5
Windows a jiné systémy / Re:Divné chování sítě ve Win 11 v Proxmoxu
« Poslední příspěvek od darebacik kdy 07. 01. 2026, 19:52:31 »
Mam este jeden proxmox, nezavisly od toho o ktorom pisema. Tam mam +/- podobne nastaveny VM a tiez nainstalovany Win 11. Tam funguje siet normalne.
Zelezo je rovnake.
Moze byt problem v tom, ze Win neni aktivovany ?
6
Sítě / Re:Zkušenosti s Tarifix, poraďte mobilní tarif
« Poslední příspěvek od Tonda kdy 07. 01. 2026, 19:41:26 »
Takže moje otázka zní: Jsou tarifix podvodníci, můžu jim věřit? Máte někdo s nimi nějaké zkušenosti? Podělte se o ně prosím.
Cenově to vychází podobně jako tohle https://mojeretence.ictx.cz/ a tenhle týpek diskutuje i na foru mobilmanie. Takže předpokládám, že to je někdo kdo má kontakty na retenčních a že je možné těch cen dosáhnout a nebude to tedy podvod. Osobní zkušenost s nimi nemám, ale před časem jsem dostal kontakt na osobu z O2, která mi umožnila získat YOU Neo Max 5G za 500 Kč.
7
Sítě / Re:Zkušenosti s Tarifix, poraďte mobilní tarif
« Poslední příspěvek od Tonda kdy 07. 01. 2026, 19:34:41 »
Samozřejmě nevím, nicméně jako podvodníci vypadají. V sekci kontakt žádné IČ(nelze zkontrolovat v živnostenském ani obchodním rejstříku)  a ani adresa. Osobně bych do toho nešel.

Špatně čteš.
"QUIX Global s.r.o., se sídlem Příčná 1892/4, 110 00 Praha 1, IČO: 22466444, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl C, vložka 416432."
Ne že by to něco znamenalo, na web kdokoli napíše libovolné IČ a řídit se tím není úplně nejlepší nápad.
[/quote]

Tak ještě jednou a pomaleji "V sekci kontakt". Nemluvil jsem o sekci reklamacích.
[/quote]
Si retardovanej? Celý název firmy včetně IČO je v obchodních podmínkách, takže firmu dohledat lze. V sekci kontakt je kontakt, IČ není kontaktní informace
8
Sítě / Re:Wi-Fi pro dvoupatrový dům
« Poslední příspěvek od Martin Poljak kdy 07. 01. 2026, 19:10:49 »
Úplně zabitá diskuse a původní téma díky MP. Zase se na místní diskusi plnou psychicky nemocných jako MP a Jirsák rok nepodívám. Díky.
Všiml jste si, že to podtéma jste začal vy?  :D
9
Sítě / Re:Wi-Fi pro dvoupatrový dům
« Poslední příspěvek od Hnidopich kdy 07. 01. 2026, 18:58:54 »
Úplně zabitá diskuse a původní téma díky MP. Zase se na místní diskusi plnou psychicky nemocných jako MP a Jirsák rok nepodívám. Díky.
10
Vývoj / Re:Vezme AI ajťákům práci?
« Poslední příspěvek od Martin Poljak kdy 07. 01. 2026, 18:31:33 »
Je to kvalitních 200 řádků? Asi ne. Ale přesto je to pro mě mnohem bezpečnější a užitečnější, než ten "lepší" kód od kdo ví koho.
A to je právě to. Ono nejde o kvalitu. Ta kvalita nemůže být samoúčelná. Jde o udržitelnost a spravovatelnost řešení. Na což jsou požadavky v různých případech užití různé. Požadavek na nějaké malé soukromé rozšíření vašeho prohlížeče má zcela určitě diametrálně odlišné požadavky na spravovatelnost a udržitelnost než jádro bankovního systému. Proto jsou i pohledy na AI různé protože každý předpokládá jiné požadavky na tyhle dvě věci. A někteří je navíc nejsou schopni rozpoznat.
Stran: [1] 2 3 ... 10