Poslední příspěvky

Stran: [1] 2 3 ... 10
1
Software / Re:Alternativy k DokuWiki
« Poslední příspěvek od registrovany123 kdy Dnes v 01:05:28 »
A co Wordpress? Ten je sice dělaný na články, ale možná to jde přizpůsobit aby to fungovalo jako nějaká wiki k něčemu. Je to taky PHP a je to opensource.

Psal jsem v tom pár článků, a je to na hony vzdálené DokuWiki, je to modernější, dají se tam i přidávam pluginy alá diskuze pod články, editace člániu vypadá profesionálně, funguje ctrl+v, má to moderní vzhled atp.

Jen to není dělané na Wiki, ale na blogy - no ale možná to jde změnit.

2
Desktop / Re:Manuální úprava GTK theme
« Poslední příspěvek od k3dAR kdy Dnes v 00:46:00 »
Gnome nepouzivam a nechce se mi ted startovat virtual, ale v Xfce bezne upravuju GTK3 tema, normalne v gtk.css, napr. ta Adwaita ho ma(m) v /usr/share/themes/Adwaita/gtk-3.0//usr/share/themes/Adwaita/gtk-3.0/gtk.css pripadne universalni pro vsechna(?) temata, v ~/.config/gtk-3.0/gtk.css (tam ale nemam styly, jen:
Kód: [Vybrat]
@define-color accent_bg_color #C6772A;
@define-color accent_color @accent_bg_color;

nejde spis o GTK4 ? tam netusim/nemam :-)
3
Software / Re:Náhrada za Chrome, respektive AdBlock
« Poslední příspěvek od k3dAR kdy Dnes v 00:41:09 »
uBlockOrigin (a ted AdGuard doplnek) vidim primarne v moznosti mysoidne-selektivniho vyberu blokovanych prvku :-)
No a to právě umí intergrovaný blokátor od Brave. :)
Tak mas pravdu, ne ze bych ti neveril ;-) Ale nainstaloval sem Brave abych se na to podivel a opravdu ma v nativnim blokovaci moznost vyberu prvku k blokovani mysi, dal sem to nezkoumal :-)
4
Server / Re:Hotový systém na prehliadanie údajov z DB?
« Poslední příspěvek od k3dAR kdy Dnes v 00:24:12 »
nedavno sem (nedo)resil neco (vzdalene)podobneho, tedy. data pouze pro me, ale dostupne/editovatelne z PC(Linux) a telefon(Android) a zaroven moznost vlozit fotku...

1. https://mementodatabase.com (closed source)
- free ma omezeni na 3 db (aka knihovny) ale neomezeny pocet radku a 100MB "cloud" prostor
- dost pohodlne ovladani, spousta typu poli k tabulce, vcetne napr. "hodnoceni 0-5 hvezd" :-)
- Linux klient ma sice nefunkcni "Filtr", ale ma funkcni SQL dotazy, ktere lze ulozit a v okne SQL dotazu dane DB se ukazuji pak jako listy
- moznost napojeni na google sheet
- zobrazeni jak table, tak "galerie" (foto + vybrane udaje)
- u Android app (pouze, NE u desktop klienta kde je mozno jen predplatne) lze zakoupit licence jednorazova,
ale nejak sem nedohladel poradne info jak by se pak choval free desktop klient, jestli byt >3 DB nezobrazil, neumel editovat, nebo jestli by na PC to pripadne slo aspon resit pres ten Google sheet spoj

2. https://nocodb.com (open source, sami se uvadeji jako alternativa k vyse zminene Airtable
- nema klienta (zatim ani pro Android) ale WebUI, ktere mi prijde dost povedene, ovladanim i moznostma,
ale v Adnrdoid web prohlizeci to dost skripe
- ma ke stazeni AppImage na snadne/rychle vyzkouseni
5
« Poslední příspěvek od honzako kdy Dnes v 00:16:38 »
Tvůj popis je dost povrchní.
Podle mne zkus najít nějakou aplikaci na správu majetku.
Já myslím že do 20-25 tis. Kč určitě bude dostatečný výběr.

Chceš aby to běželo na serveru, jako web, a jak na Androidu?
A co to má všechno umět? Jedna věc je tupý přehled, ale ty budeš chtít určitě sledovat plno dalších měnitelných údajů. DHIM, opravy, přesuny atd.

Jako toto přenést z toho Excelu do funkční aplikace pod nějakou databází, pakliže nemáš znalosti abys to udělal sám, bude řádově dražší.
Já vím prkotina, tak hledej termín CRUD a SQL.
6
« Poslední příspěvek od Kit kdy 28. 05. 2025, 22:39:42 »
Nalil bych to do databáze a zbytek nechal vygenerovat AI.
7
« Poslední příspěvek od Zdeno Sekerák kdy 28. 05. 2025, 22:00:10 »
Na jednoduche prehliadanie pouzivam toto. Jeden php subor a ma vsetko
https://sourceforge.net/projects/sql-edit-table/

Trochu som si upravil na heslo a tak. Ale ten povodny uplne staci.
8
Software / Re:Lokální LLM AI moduly
« Poslední příspěvek od Ondra Satai Nekola kdy 28. 05. 2025, 20:18:50 »
Int8 je 8 bit, takže 8G model při něm potřebuje 8GB. Ideálně vram nebo unifikované paměti. Stěhovat ho mezi ram a vram pořád dokola je zabiják výkonu.
9
« Poslední příspěvek od 55.lukas kdy 28. 05. 2025, 20:04:24 »
Len tak zbežne:
phpmyadin poznám, len to sa mi už zdá fakt ten kanón na vrabce :)
airtable vyzerá zaujímavo (1000 riadkov free, 20 USD na mesiac / 50000 riadkov, 24 USD pri mesačnej platbe)

Našiel som https://baserow.io/ (3000 riadkov free, 10 USD / 50000 riadkov, 12 USD pri mesačnej).

Idem skúsiť baserow, či by sa to nedalo cez views (t. j. import dát, vyfiltrovať a zobraziť to cez nejaký link)
10
/dev/null / Re:YouTube hraje jen prvních 59 sekund
« Poslední příspěvek od Ħαℓ₸℮ℵ ␏⫢ ⦚ kdy 28. 05. 2025, 18:28:10 »
Jedna z rad 7měsíců stará, přidat filtr ||youtube.com/*/endscreen.js, bohužel nezabrala
Stran: [1] 2 3 ... 10