Poslední příspěvky

Stran: [1] 2 3 ... 10
1
Bazar / Re:Věnuji RPi 5 16GB na opravu
« Poslední příspěvek od gnat kdy Dnes v 14:03:24 »
Už jsou 3 zájemci, tak se prosím další nehlaste. Je dost nepravděpodobné že by to jeden z nich nakonec nevzal.
2
Nová témata / Re:Jak získat vlastní IPv6 rozsah?
« Poslední příspěvek od metabug kdy Dnes v 13:58:33 »
Jo, a ještě něco, pokud budeš mít sponzoring, tak tě blok PI IPv6 adres vyjde na cca 100 EUR ročně a za ASN se platí tuším 30 EUR ročně.

A členství v RIPE stojí bambilion.
3
Nová témata / Re:Jak získat vlastní IPv6 rozsah?
« Poslední příspěvek od metabug kdy Dnes v 13:51:29 »
Musíš se buď stát členem RIPE ($$$$), nebo najít někoho kdo už je členem a udělá ti tzv. sponzoring ($$) kde se za tebe zaručí.
Potom si požádáš o internet resources - číslo ASN, a blok IPv6 adres o velikosti/48 (PI - provider independent) případně se někoho zeptáš, jestli ti nedá kus z jeho prostoru.
Pak musíš najít někoho, kdo ti udělá BGP tunel, abys mohl navázat BGP spojení a začít propagovat svůj prefix.
Funguje třeba route64.org

Pár lidí v ČR provozuje svůj autonomní systém, já to takhle mám na Turris Omnia (a původně jsem celé tohle kolečko absolvoval kvůli neochotě mého ISP pohnout se zavedením IPv6)
4
Nová témata / Jak získat vlastní IPv6 rozsah?
« Poslední příspěvek od R. R. Šimek kdy Dnes v 13:31:51 »
Dá se nějak získat vlastní (= mimo rozsah mého ISP) blok IPv6 adres pro osobní potřebu?

Mám připojení přes více poskytovatelů (drátové, wifinové, plus LTE jako záloha - všechny s problematickou rychlostí/spolehlivostí, takže přepínám na to, co zrovna funguje), a navrch VPN z jiné lokality.
Používám rozsah (/56) od jednoho z poskytovatelů, ale problém je, že to "neteče" přes jiná připojení, pokud přepnu. (Tohle fungovávalo u tunelu pod HE...)
Opakovaně jsem se dočetl, že pro tyto případy je možné získat vlastní blok adres, ale netuším, kde, jak, a za kolik.
5
« Poslední příspěvek od RDa kdy Dnes v 13:21:55 »
Ja bych ho vzal, odkud jsi ?
6
Hardware / Re:Totální zámrz telefonu
« Poslední příspěvek od František Ryšánek kdy Dnes v 13:21:00 »
Samozřejmě že ve stavu bílého trpaslíka byl položený na studené dlazdicce, ale jen z opatrnosti, teplota na krytu odhadem maximálně 55°

Bílý trpaslík je dobrý termín, to budu používat :-D

Ještě mě napadla varianta, nechat ho chvíli hřát, případně ho trochu "obléci" do nějaké tepelné izolace, a on by se rozlepil i sám, bez fénu :-D
7
« Poslední příspěvek od gnat kdy Dnes v 12:25:23 »
Že je to jen blokovací kondenzátor si myslím taky, ale osazený IMHO byl. Na padech jsou vidět v pájce hrany od pouzdra. A od té doby, co se přestalo pájet olovem, tak je bohužel celkem obvyklé že něco z desky upadne. Poděkujme EU za další kurvítko.
8
« Poslední příspěvek od redustin kdy Dnes v 12:15:17 »
To vypadá jako klasický blokovací kondenzátor na napájení, pravděpodobně vůbec nebyl z fabriky osazený, sám by se neodpájel :-)
9
« Poslední příspěvek od mmcc kdy Dnes v 12:07:45 »
Mam zaujem, poslal som pm
10
Bazar / Re:věnuji RPi 5 16GB na opravu
« Poslední příspěvek od gnat kdy Dnes v 11:48:55 »
Tady jsem označil co tam chybí za součástku. Není to přesně stejný board (můj je rev. 1.4), ale ta zdrojová část vypadá identicky.
Stran: [1] 2 3 ... 10