Věnuji RPi 5 16GB na opravu

gnat

Věnuji RPi 5 16GB na opravu
« kdy: Dnes v 10:39:26 »
Včera se mi povedlo bricknout RPi5. Je to verze se 16GB a je mi tudíž líto jí vyhodit. Je tu někdo, kdo se baví opravou HW, má na to znalosti a vybavení a ujmul by se ho ? Pokud nepůjde opravit, tak minimálně tu paměť by stálo za to přehodit do nějaké slabší verze.

Re:věnuji RPi 5 16GB na opravu
« Odpověď #1 kdy: Dnes v 10:50:27 »
Pm

« Odpověď #2 kdy: Dnes v 11:17:22 »
Zaujem nemam, ale zaujimalo by ma ako sa da briknut, lebo toto slovo mam spojene so softwarom, zle flashnutie mobilu a  tak.
Nieco s napajanim?

jfila

« Odpověď #3 kdy: Dnes v 11:37:13 »
Dobrá otázka, osobně si myslím, že napájení.

gnat

« Odpověď #4 kdy: Dnes v 11:40:23 »
@lordrak: nic ve zprávách nevidím

@alobalova_ciapocka: to bych taky rád věděl jak se mi to povedlo. Normálně běželo, dal jsem na něj NVME hat, ale kolidoval s ventilátorem, tak jsem ho sundal (a přitom trochu zohýbal piny, ale narovnal jsem, je a ve zkratu nebyly) a Pi pak nenaběhlo. Jen svítí power ledka červeně. Nikde nic netopí (kontrolováno termokamerou) a při vizuální kontrole jsem zjistil že v oblasti zdroje chybí jedna součástka (pravděpodobně ker. kondenzátor). Je to asi velikost 0201 a to je na mě moc malé. Já končím se svým vybavením a očima na 0805. A protože nevěřím, že ten chybějící kondenzátor je pravou příčinou, tak to chci nechat někomu, kdo na to má znalosti a vybavení, protože bych to tipnul na ten power chip a to znamená horkovzduch a reball. DTTO pokud z toho bude někdo chtít použít ten DRAM modul.

« Odpověď #5 kdy: Dnes v 11:45:15 »
Jen ta RAM ma cenu minimálně 700
Zkus pockat den ,treba se povoli termopojistka hysterzně

gnat

« Odpověď #6 kdy: Dnes v 11:48:55 »
Tady jsem označil co tam chybí za součástku. Není to přesně stejný board (můj je rev. 1.4), ale ta zdrojová část vypadá identicky.

mmcc

Re:Věnuji RPi 5 16GB na opravu
« Odpověď #7 kdy: Dnes v 12:07:45 »
Mam zaujem, poslal som pm

« Odpověď #8 kdy: Dnes v 12:15:17 »
To vypadá jako klasický blokovací kondenzátor na napájení, pravděpodobně vůbec nebyl z fabriky osazený, sám by se neodpájel :-)

gnat

« Odpověď #9 kdy: Dnes v 12:25:23 »
Že je to jen blokovací kondenzátor si myslím taky, ale osazený IMHO byl. Na padech jsou vidět v pájce hrany od pouzdra. A od té doby, co se přestalo pájet olovem, tak je bohužel celkem obvyklé že něco z desky upadne. Poděkujme EU za další kurvítko.
« Poslední změna: Dnes v 12:28:59 od gnat »

RDa

• 3 151
    • Zobrazit profil
« Odpověď #10 kdy: Dnes v 13:21:55 »
Ja bych ho vzal, odkud jsi ?

gnat

« Odpověď #11 kdy: Dnes v 14:03:24 »
Už jsou 3 zájemci, tak se prosím další nehlaste. Je dost nepravděpodobné že by to jeden z nich nakonec nevzal.