Poslední příspěvky

Stran: [1] 2 3 ... 10
1
Odkladiště / Re:Zkušenosti s internetovým bankovnictvím
« Poslední příspěvek od Pavel... kdy Dnes v 18:06:49 »
Netvrdil. Například proto, že bankovní aplikace používají dva faktory – prokazujete jimi, že 1. něco máte (konkrétní mobil, ve kterém je uložený klíč) a že 2. někdo jste (otiskem prstu, skenem obličeje) nebo něco znáte (PIN).

ked uz spamujete, tak aspon inteligentne.

To co pisete je mozne uplne bez problemov aplikovat na bezny IB na pocitaci: mate nieco na com to bezi (identifikovane konkretne domace PC) a nieco co poznate (PIN).
Fakt chcete niekomu nahovorit, ze to je 2FA v uspokojivej podobe?

Cela bezpecnost appiek na telefone je zalozena na jedinej veci: dovere v OS na ktorom to bezi. (ktory vam povie, ze otlacok prsta je v poriadku a ze kluc v ulozisku nie je skopirovany).
2
Problem je, ze OP vnima jako problem neco ze strany uzivatele a vubec se na to nekouka ze strany zamestnance Seznamu, kterej taky musi platit slozenky...

Obcas pomuze tzv. otoceni sachovnice a podivat se na to okem protistrany.

1) Pokud Seznamu za jejich sluzby neplatis, nejsi zakaznikem, nybrz produktem. (Pravdepodobne bys byl produktem i po zaplaceni, protoze je vse krasne sparovano s uzivatelskym uctem a proklamaci o tom, ze tato data pro profilovani nejsou vyuzivana, samozrejme my vsichni verime, aaaaano.)

2) Pokud Produkt (uzivatel) neni bonitni, aby odpovidal Seznamackym pozadavkum (nema povolene skripty, susenky, storage, reklamy) a je tedy obtizneji vytezitelny, proc by na nej mel Seznam mrhat svymi prostredky a predkladat nejaky obsah?

Ergo kladivko: katastrofalni selhani je skutecne katastrofalni, protoze selhavaji zpusoby, jak o tobe co nejvice vytezit.

To je z pohledu Seznamu opravdu katastrofa, protoze prichazi o prachy. Tak proc by ti mel servirovat nejakej obsah?

Se stim smir.
3
Nová témata / Re:API na preklad textu, okrem google
« Poslední příspěvek od hknmtt kdy Dnes v 17:59:28 »
Respektive okrem azure, aws ani googlu. nechcem ziaden cloud uz ani vidiet.
4
Nová témata / API na preklad textu, okrem google
« Poslední příspěvek od hknmtt kdy Dnes v 17:42:32 »
Potrebujem prelozit asi 1300 stringov. Mam problem s googlom dnes(8x mi overil platobnu kartu ale stale mi hadze nejaky divny eror) a neviem rozbehat plateny ucet pre jeho cloud aby som mohol pouzit translation api, tak hladam alternativu.

Co je dnes dobre, azure, aws, nieco ine?
5
Odkladiště / Re:Zkušenosti s internetovým bankovnictvím
« Poslední příspěvek od MKzB kdy Dnes v 16:56:45 »
Jsem v KB od roku 2010, co jsem začal pracovat dnes tam mám i podnikatelský účet. Táta je u nich od revoluce. A můžu potvrdit, že současné mobilní bankovnictví i webové KB+ splňuje současný IT trend - co funguje, musí se slušně řečeno zmrvit.
Třeba nechápu, proč se musím přihlašovat pro vygenerování QR kódu. Prý pro načtení čísla účtu. To si jako ta aplikace neumí zapamatovat jedno číslo off-line? Pracuji v terénu a občas jsem v místech, kde nemám signál a klient třeba ano a nebo má svou wifi.

A je zajímavé, že jejich business banka stále používá webové rozhraní z 90. let, v podstatě to úplně první, které používali i na osobních účtech někdo do roku 2011.

Možná by nebylo od věci na to upozornit deník Blesk a TV Nova. Pak by se možná ledy hnuly.
6
Hardware / Re:Dell H330 s HBA330 FW nevidí disky
« Poslední příspěvek od RDa kdy Dnes v 15:44:41 »
A pred flashnutim to fungovalo ?
7
/dev/null / Re:nefunkčnost zbozi.cz neřeší ani zákaz ani povolení cookies
« Poslední příspěvek od Vietnanka kdy Dnes v 15:43:19 »
To je fakt k popukání, třeba na zbozi.cz . Pokud nechám povolené cookies, tak stránka funguje jenom v režimu / a následné navigace uvnitř page, reload nebo ruční URL cede na cmp.seznam.cz
Pokud ale cookies zakážu, tak nefunguje  kliknutí na /vyrobek nebo /nabidka - ukáže se "Nastala neočekávaná chyba. O chybě jsme byli automaticky informování. Pokud potíže přetrvají, zkuste to prosím později." - přičemž stránka se ale načte, ale až když se jevascriptový peklo snaží přistoupit na localstorage, stránka takhle katastrofálně selže :-\ :-\
Tam musí být banda reakcionářů

O tom, že  v jejich URL "CLICKTHRU"  (natož v url odkazu na obchod) už ani není vidět url adresa ani  v nějaké rozk´odovatelné formě  ani nepovídám.

navíc nad vším krouží bcr.iva.seznam.cz - pokud kdykoli smažu cookie, jsem potrestám redirectem na tudo doménu.
Jestli s takhle v seznamu.cz představují funkčnost, tak co asi dělá aplikace "Seznam"??? Respektive pro koho je určena a k čemu je dobrá
8
Odkladiště / Re:Podložka pod nohy
« Poslední příspěvek od trodden passive kdy Dnes v 15:08:10 »
Používám, dřevěnou cívku od UTP kabelu :-)
9
Hardware / Dell H330 s HBA330 FW nevidí disky
« Poslední příspěvek od vojta.p99 kdy Dnes v 14:41:42 »
Hezký den!

Mám Dell PowerEdge R630 s řadičem H330. Určitě chci softwarový RAID, proto jsem podle poměrně rozsáhlého návodu řadič flashnul na FW HBA330, což podle logu proběhlo v pořádku.

Problém je, že řadič "nevidí" žádné připojené disky, stejně tak nejsou vidět v nabootovaném operačním systému (zkoušel jsem PVE instalátor z USB). Avago Technologies Config Utility mi hlásí "No devices to display." Nicméně při bootu ani v dmesg jsem nenašel žádnou relevantní chybu nebo informaci, proč by se tak mělo dít.

Zkoušel jsem jen nějaká levnější SSD, co jsem měl po ruce (Samsung 860 EVO 1 TB).

Nenapadá vás někoho, kde by mohl být zakopaný pes?

Díky předem za tipy!  :)
10
Seznamacke sluzby uz bohuzel nejsou pro uzivatele, kteri chteji selektivne povolovat cookies a local storage a zakazovat reklamu.

Na prohlizecich, ktere jsou v defaultu svolne ke cookies a redirectim, s tim zjevne problem neni. Jinak by to Seznam zrusil.
Stran: [1] 2 3 ... 10