Poslední příspěvky

Stran: [1] 2 3 ... 10
1
Bazar / Re:Prodám desku + procesor i7 9700 s chladičem (základ PC)
« Poslední příspěvek od McFly kdy Dnes v 19:26:40 »
Zdravím, na té ceně trváte? ;-) Pokusně jsem si vložil do košíku na Alze CPU AMD Ryzen 7 5700 - 65W 8 jádro s 16 vlákny s deskou GIGABYTE B550M DS3H AC R2 a k tomu Apacer AS2280P4 256GB (M.2 NVMe) a dostal jsem se na cenu 6318,- Kč s DPH.
2
Software / Re:Hledám Keycloak 18 ke stažení
« Poslední příspěvek od obo kdy Dnes v 19:02:29 »
Odvolavam, nasiel som.
3
Bazar / Prodám: AI EDGE akcelerátory (Raspberry-like)
« Poslední příspěvek od JenBob kdy Dnes v 18:37:43 »
Ahoj,

mám tu: 2x EDGE AI akcelerátory
ASUSTek Tinker Edge T
https://rpishop.cz/2455-asus-tinker-edge-t.html

Ty mají akcelerátor:
NN procesor   Urychlovací koprocesor Google Edge TPU ML

Google Edge TPU se příliš neprosadily, ale akcelerátor pořád urychluje... no a model se dá pořád zkonvertovat na Formát TensorFlow Lite a kvantizovat na INT8

Navíc se tyhle akcelerátory prodávají doslova za pár kaček:
https://cz.mouser.com/ProductDetail/Coral/G650-04527-01

Budu rád, když mi za kus dáte někdo 1000 Kč, ale můžete nabídnout.

Jetson Nano AI stojí na Nvidia.
128 jader NVIDIA Maxwell GPU a čtyřjádro ARM Cortex-A57 CPU
https://botland.cz/moduly-nvidia/21868-nvidia-jetson-nano-dev-kit-arm-cortex-a57-4x-143-ghz-nvidia-maxwell-4-gb-ram-16-gb-emmc-waveshare-21802.html

Tady bych rád dostal 2000 Kč za kus, ale můžete nabídnout.
4
Bazar / Re:Prodám desku + procesor i7 9700 s chladičem (základ PC)
« Poslední příspěvek od Molex1 kdy Dnes v 18:17:08 »
Doplňuji:

Dobrý den,
Prodám základ stolního počítače skládající se z následujících komponent
1)   Procesor Intel Core i7 9700 (8 jádro, 8 vláken, 3GHz (TDP 65W), Turboboost 4,7GHz, 12MB L3 cache, intel UHD Graphics 630 1200 MHz (integrovaná grafická karta s podporou QuickSync), socket Intel 1151, Coffee Lake refresh

2)   Kvalitní základní deska GIGABYTE Z390 M GAMING (možnost běhu MacOS / Hackintosh) Základní deska Intel Z390, 2x PCIe 16x, DDR4, 6x SATA III, 2x M.2, USB-C 3.1 Gen 2, Intel GLAN, DVI, HDMI, TPM, 8ch audio, mATX, RGB Fusion, Socket 1151 (Coffee Lake)

3)   Přidám i kvalitní chladič procesoru Arctic dovybavený ventilátorem Noctua.

4)   SSD NVME 250GB včetně druhotné licence Windows 11

Prodávám z důvodu upgradu na novější systém. PC je v pořádku ve 100% stavu, byl používán na občasný střih videa a příležitostné hraní her. Byl používán jak s MacOS tak Windows 10 a Windows 11. Prodávám bez RAM a dalších neuvedených komponent (zdroj, skříň atd.)

Pouze osobní předání Praha nebo Kolín
5
Software / Hledám Keycloak 18 ke stažení
« Poslední příspěvek od obo kdy Dnes v 17:59:53 »
Ahojte,
potrebujem zohnat Keycloak vo verzi 18.x, ale kedze na stranke keycloaku uz nie je, a nepodarilo sa mi to najst inde, rad by som sa spytal, co to niekto nema v archive.

Vopred vdaka
6
Hardware / Re:Koupit teď Mac mini M4, nebo čekat na M5?
« Poslední příspěvek od fanoush kdy Dnes v 17:15:04 »
osobně bych uplatnil obecné pravidlo nákupů výpočetní techniky: pokud vyloženě nemusím nakupovat teď hned nebo není jasné, že ceny půjdou dlouhodobě prudce nahoru, nákup co nejdéle odložit.
Welcome to the world of tomorrow, zachod je tamhle :-)

me teda pripada, ze ceny jdou momentalne prudce nahoru a nejakou dobu jeste pujdou
Je zde značný nárůst výkonu
no jak v cem, pokud vim tak v prevazne vetsine pouziti tam zas tak velky rozdil neni, asi zalezi na definici slova "značný"

koukam ze uz jsou geekbench cisla prvnich majitelu M5 max, cekal jsem teda u procesoru vetsi rozdil vzhledem k tomu ze je tam jeste o 2 cory navic
https://browser.geekbench.com/search?k=v6_cpu&q=M5+max
https://browser.geekbench.com/search?q=macbook+16+M4+max

Já bych počkal, to 256GB uložiště tě prakticky nutí k upgradu, ten v případě 512GB není nutný (ušetřeno 6 tis)
thunderbolt ssd boxy stoji na aliexpresu cca 40-50EUR, jeden jsem pouzival s macbookem jako buildserver vic nez pul roku v kuse a bezelo to krasne vsechno primo z toho disku. dokonce jsou boxy i primo pro mac mini ktere pasujou presne pod nej aby to vypadalo hezky (ty asi stoji vic). vetsi uloziste u neceho co stoji na stole podle mne nema vubec smysl platit za ty Apple ceny, u macbooku ktery je prenosny to samozrejme smysl dava. A macos umi z toho disku i krasne bootovat. za 6 tisic priplatek jsou snad i v dnesni dobe 2TB NVME i s tim boxem?

jinak ja bych mozna taky pockal ale vyargumentovat ten duvod bych asi neumel, oboji muze davat smysl

EDIT:
Případně bude lze ještě koupit i staší M4 ze skladových zásob a já na to opravdu nespěchám  8)
to zni jako dobry argument
7
« Poslední příspěvek od Standa Blábol kdy Dnes v 17:12:46 »
Ahem, k cemu je presne dobre "lokalni testovani LLM"?

Ze na notebuku sputim v llame nejaky stazeny 7-14B nesmysl, co bude halucinovat i i pri dotazu "Co je to Slunce?"
Na testovani integrace s okolim typu testovacich MCP serveru postaci i 3B halucinator a naopak na realne pokuzitelne LLM je dnes potreba bajvoko 100B a cca 8k kontext okno, to nepojede na zadnym ntb ani smykem.

8
« Poslední příspěvek od popelar kdy Dnes v 16:49:55 »
Já bych počkal ...

osobně bych uplatnil obecné pravidlo nákupů výpočetní techniky: pokud vyloženě nemusím nakupovat teď hned nebo není jasné, že ceny půjdou dlouhodobě prudce nahoru, nákup co nejdéle odložit.

Ano, rozhodl jsem se počkat. Minimálně si srovnám nabídku, uvidím, s čím přijdou. A třeba potěší i drobným bonusem v podobě N1 chipu v základu. Drobné riziko vnímám v probíhající hw inflaci, ale tak snad to u Applu nebude tak hrozné. Případně bude lze ještě koupit i staší M4 ze skladových zásob a já na to opravdu nespěchám  8)
9
« Poslední příspěvek od popelar kdy Dnes v 16:46:38 »
Co počkat rovnou na M6 či M7? Nebo může počkat až dokud nenatáhne bačkory, pak ušetří nejvíc...

Tzv. argument do krajnosti, resp. continuum fallacy. Váš příspěvek je vším možným, jen ne věcný. Domnívám se, že to je pro vás forma zábavy, tak si užijte, že vám na to reaguji  ;)
10
Vývoj / Re:Rozdíl mezi ASM a strojovým kódem
« Poslední příspěvek od jjrsk kdy Dnes v 16:40:00 »
ASM nelze prelozit pro ruzna CPU. ...
Je videt, ze negramotu, kteri vubec netusi o cem zvadni je tu neurekom a ty vysledky presne podle toho pak taky vypadaji.

Pokud se CPu chova jinak, musim pro nej napsat jiny kod, jak neuveritelne ze? Kdyz napisu jmp x, tak to bude fungova na 10 000 ruznych CPU, jen ten preklad na ten strojovy kod bude pro kazdy jiny.
Stran: [1] 2 3 ... 10