Poslední příspěvky

Stran: [1] 2 3 ... 10
1
Bazar / P: Externí SAS box na 4x SATA + SAS řadič
« Poslední příspěvek od CPU kdy Dnes v 15:34:32 »
Ahoj,

překáží mi tu Sonnet Fusion 400 Storage, což je box na 4x SATA disk a k tomu řadič HP H221 přeplácnutý na LSI IT HBA mód, takže disky propadnou přímo do OS, je to komplet řadič+kabel+externí box.
Připojuje se to SAS kabelem k SAS řadiči.

Je to docela pěkný hliníkový box na 4 disky s vlastním zdrojem.

Parametry:
Název: Sonnet Fusion 400 Storage
Počet disků (rámečků): 4
Připojení SAS kabelem do SAS řadiče, HBA je součástí prodeje, je to tedy funkční komplet, disky se propagují přímo do OS.

Nevýhody:
- neumí SAS disky (to je důvod prodeje)
- není to právě tiché

Výhody:
+ disky jsou slušně chlazené
+ je s tím mnohem snazší manipulace než rejpat disky z case počítače
+ má to samostatné zapínání, nemusí to hučet pořád, ale jen když je to potřeba
+ HBA to propaguje do systému, takže je vidět zdraví disků
+ oproti USB rychlost a přímý přístup do OS

Cena třeba 1500 Kč?
2
Sítě / Re:Levný tarif pro mobilní data a volání - nápady
« Poslední příspěvek od DrFreeze kdy Dnes v 15:10:46 »
MH: na stránkách Odoriku vidím, že v rámci sítě je cena 0,59 a ČR mobil/pevná za 1,49 Kč/min. Máte nějaký starší výhodnější tarif?
3
Sítě / Re:Levný tarif pro mobilní data a volání - nápady
« Poslední příspěvek od fah15973 kdy Dnes v 13:44:58 »
O2 Neo+ Stříbrný (neomezené volání a SMS, data s rychlostí 10 Mbps a možností až 5x měsíčně zapnout neomezenou rychlost), v retenci vyjednáno za 599 Kč a k tomu -300 Kč sleva za využívání Air Bank.
4
Sítě / Re:Záloha pro týdenní výpadek připojení
« Poslední příspěvek od fah15973 kdy Dnes v 13:33:01 »
Vodafone dává všem klientům - v případě výpadku pevného netu - neomezená data do mobilu (samozřejmě je to podmíněno tím, že člověk má od VF i mobilní službu).

Jinak kvůli týdnu snad není potřeba nutně řešit hned 5G, ale úplně stačí 4G, kde se modemy (např. do USB) pohybují v řádu stokorun a k tomu nějaká Datamanie se 100 GB (jak tady již někdo zmínil).
5
Bazar / Re:Prodám sadu Hardwario (BigClown)
« Poslední příspěvek od trodden passive kdy Dnes v 13:27:11 »
Sleva na 2000,- za komplet
6
« Poslední příspěvek od jjrsk kdy Dnes v 12:49:27 »
Někdo mi změnil nazev vlákna - takže pro pořádek - takto se k zákazníkům chová Vodafone.
Takto se k zakaznikum chovaji vsichni 3. GTSku koupil t-debile a vysledek je, ze servisni zasahy, ktery se delaly o vikendech pres noc, se delaj ve vsedni dny pres den.

A to se nebavime o nejaky domaci pripojce ale o (pseudo)garantovany firemni lince.

Radsi ani nechtej vedet, jak vypada jejich (firemni)support. Zavolas tam, a zvedne ti to husa ktera netusi co je to IP.
7
« Poslední příspěvek od Marvin kdy Dnes v 12:48:45 »
Jako zálohu mám LTE modem + 100GB předplacenku. Při výpadku se na nějakou zálohu vzduchem pověsí víc lidí v okolí, je potřeba počítat s nižší rychlostí.

Výpadek týden? Někde budou měnit kabely?
To mi nějak nevychází na běžně inzerovanou dostupnost 99%...
8
Sítě / Re:O2 internet přes 5G a IPv6
« Poslední příspěvek od r223 kdy Dnes v 12:09:34 »
Tak asi fungují obě verze. Připojil jsem mobil jen k datům a ve stavu ohledně sítě jsou obě verze IP, takže je dual-stack.

Pro mě je důležité, že to dává IPv4, 6tka mě nezajímá :-D

A proč tu službu od O2 chci? Protože se zřejmě budeme stěhovat na místo, kde není ani tel.kabel, ani WiFi, ale paradoxně vzdušnou čarou 600m vysílač O2 5G a testoval jsem tam rychlost přes mobil při zapnutých neomezených datech a jede to stabilně 180mbit/s. Tedka jedu na WiFi, ale zajímá mě to do blízké budoucnosti (2roky). Ale i kdybych si v dohledné době místo WiFi pořídil 5G, tak to potom přenesu tam.

Děkuji za zkušenosti :-)

O2 ti tu sluzbu zadarmo na 14 dni pujci na zkouzku. Asi nejlepsi to proste vyzkouset v praxi.
O Starlinku jsi neuvazoval?
50 USD za 50G neni uz tak zly...
9
« Poslední příspěvek od r223 kdy Dnes v 12:00:17 »
Jak řešit fallback, když vám 1 pracovní den předem oznámí až týdení výpadek na adrese?
Je možnost si někde zapůjčit/koupit na zkoušku jejakou 5G službu? Všude mi cpou jen dráty...

Někdo mi změnil nazev vlákna - takže pro pořádek - takto se k zákazníkům chová Vodafone.
10
Sítě / Re:Arogance Vodafone nezná mezí...
« Poslední příspěvek od r223 kdy Dnes v 11:58:10 »
pokud to myslis vazne s tim zalohovanim tak nebudes nic pujcovat, koupis neco takovehoto... ale budes platit minimalne 500vku mesicne za nejaky seriozni datovy tarif (muzes i dva uveze to dve SIM):

https://eshop.sectron.cz/teltonika-rutx50-5g-router/p-15475/

pokud sis prisel primarne hlavne jen postezovat, tak soucitime a mame to stejne :D

To už vyjde lepe Starlink.

Stran: [1] 2 3 ... 10