Poslední příspěvky

Stran: [1] 2 3 ... 10
1
Studium a uplatnění / Re:Kam odejít z IT v době AI?
« Poslední příspěvek od to_je_jedno kdy Dnes v 20:56:41 »
Zeptej se libovolnyho AIcka na libovolnou gamesu, a chtej vedet, kde ji prepnes do cestiny.

Suverene ti odpovi ze cestinu si vyberes v nastaveni + ti popise i presnou castu kudy, pricemz to dost casto neplati ani pro hry, ktery cestinu maj, ale bude ti to tvrdit, i pro ty, ktery zadnou nemaj. A ta cesta kam te to bude posilat neexistuje vubec.

A presne takhle to odpovi na libovonej dotaz.
To je feature LLM a nikoliv bug.
2
« Poslední příspěvek od to_je_jedno kdy Dnes v 20:55:36 »
abych mohl udělat nějaký kvalitní produkt, a dnes BFU bez absolutní znalosti co je pod kapotou, dokáže vyprodukovat něco srovnatelného.
Protoze jsi lopata a neumis design, ux, marketing a sales takze bys to stejne nikdy neudelal ani s 50 lety zkusenosti. Pokud ma ten BFU vyse popsane skilly tak to vykopne a az bude mit uzivatele tak si to necha prepsat tebou za pomoci AI. Ale ty bude zamestnanec, max osvc zatimco on bude podnikatel. Tak to bylo vzdy, jen ted se pro nej snizi bariera vstupu.
3
Bazar / Poptávám hardware Cisco na učení
« Poslední příspěvek od osgos9 kdy Dnes v 20:33:35 »
Ahoj všem, jen zkouším, jestli se někomu z vás třeba na firmě nevalí nějaký nevyužitý Cisco hardware, který pro vás už nemá hodnotu a za nějakou studentskou cenu by byl ochoten mu ještě dát využití. Brzo budu dělat CCNA, ale chtěl bych pak směrem k datacetrovému CCNP a takovej Nexus switch by byla absolutní spása, i catalyst udělá spoustu parády. GNS3 už mi leze krkem a přijd emi zbytečnné za to platit velký prachy, když vím, že spousta firem to posílá do elektroodpadu.

Kdyby cokoli, dejte vědět! Jen bych se rád vyvaroval uplně muzejním kouskům... :D
4
Software / Re:Alternativy za Ferdium
« Poslední příspěvek od thekarinka kdy Dnes v 19:29:22 »
O kolik je zhruba efektivnější použití Google Chrome oproti Ferdium? Tipovala bych, že to ušetří pár mega a jinak to vyjde prašť jak uhoď.. Zajímalo by mě, jak moc to za tu změnu a novou konfiguraci stojí.
5
Bazar / Re:Prodám DDR4 ECC RDIMM 32GB a DDR3 RDIMM 16GB
« Poslední příspěvek od Nimrodel kdy Dnes v 17:44:20 »
DDR3 16GB jsou stále k dispozici. Jsou jak DELL tak HP.
6
« Poslední příspěvek od jjrsk kdy Dnes v 17:31:06 »
Zeptej se libovolnyho AIcka na libovolnou gamesu, a chtej vedet, kde ji prepnes do cestiny.

Suverene ti odpovi ze cestinu si vyberes v nastaveni + ti popise i presnou castu kudy, pricemz to dost casto neplati ani pro hry, ktery cestinu maj, ale bude ti to tvrdit, i pro ty, ktery zadnou nemaj. A ta cesta kam te to bude posilat neexistuje vubec.

A presne takhle to odpovi na libovonej dotaz.
7
« Poslední příspěvek od Longin kdy Dnes v 15:55:34 »
...
Osobně mám na AI názor jako když se bavím s totálním debilem
...

Ono na tom ještě horší je, že ti ta AI odpovídá hrozně sebevědomě, že máš pak tendenci jí věřit. :D
8
Bazar / Re:Koupím RAM DDR4 (2x8 GB nebo aspoň 2x4 GB)
« Poslední příspěvek od vcunat kdy Dnes v 14:35:10 »
Pěkně to proběhlo, jen já jsem pár dní zdržoval, než jsem se k těm RAM fyzicky dostal.
9
« Poslední příspěvek od czAtlantis kdy Dnes v 14:25:40 »
Pěkně se nám tu rozjela diskuze, tak taky přispěju. U nás v práci se teď strašně tlačí AI a používání NA VŠECHNO. Včetně čtení /psaní dokumentace, emailů a podobně. Nedělám ve ve vývoji SW, spíš hardware a jeho integrace do ekosystému firmy. Takže různý dokumentace, modbusový mapy a podobně. AI používám obezřetně, na různý testovací skripty je to super. Ale kolegové "zodpovědně" AI používají na všechno a ten výstup je naprostá hrůza. Ještě od nich slyším chloubu že dokumentaci, emaily a podobně už vlastně nepíšou, jen promptují a naopak já to mám dělat taky, že je blbost abych to psal manuálně, že to je ztráta času. Chodí mi na review dokumenty kde jsou faktický chyby, jedna část dokumentu si protiřečí s druhou, jsou tam vyhalucinovaný data a naprosto zjevný chyby v překladu. A to co tam je fakticky správně je roztahaný na trojnásobek potřebné délky a proložené "vtipnými" komentáři co AI používá.

Případně znám vstupní dokument a vidím že tohle číslo je tady z toho dokumentu, ale je použito v naprosto špatném kontextu a fakticky naprosot špatně.

Když se pak na meetu ptám co touto větou myslel, tak nikdo netuší. 
Jak sakra mám fungovat v takovým bordelu?

Osobně mám na AI názor jako když se bavím s totálním debilem. Na jednoduchou otázku odpoví třeba částečně dobře, ale ignoruje zbytek. Nejsem žádnej expert co se týče promptování, ale tak na otázku a přiložený xlsx "najdi mi tady v modbusové mapě na kterých registrech můžu vyčítat napětí", tak mi odpoví že tady na těchto dvou registrech. Když jí pak napíšu že to je špatně, že tam musí být dalších 5 registrů, tak odpoví "omlouvám se, chyba byla v metodě hledání, použil jsme grep na textu extrahovaném přes ...ale ten list obsahuje excel vzorce místo vypočítaných hodnota...cosi kdesi". Kdybych si to "manuálně" nečetl, tak bych se zastavil na těch dvou registrech a tudíž AI mi v tomto případě nepomohla vůbec a jen mě mátla. A fakt nevím jak by měl vypadat prvotní prompt jinak, když bych sám netušil, že má hledat nějak důsledněji...

Osobně tím dokážu ušetřit trochu času, ale klesá mi jistota odvedené práce. A pokud mám všechno po AI ověřovat, tak mi to naopak práci přidá a "ušetřím" tak "mínus 15% času"
10
« Poslední příspěvek od Martin Poljak kdy Dnes v 13:21:56 »
Každopádně mám docela problém s tím, že jsem 15 let studoval a nabíral zkušenosti z praxe, abych mohl udělat nějaký kvalitní produkt, a dnes BFU bez absolutní znalosti co je pod kapotou, dokáže vyprodukovat něco srovnatelného.
Vyprodukovat jednodušší projekt na zelené louce dokázal kdejaký mamlas i dřív. Tam to ale začíná, nikoliv končí.
Stran: [1] 2 3 ... 10