Poslední příspěvky

Stran: [1] 2 3 ... 10
1
Software / Re:Brave: otevření stránky po kliknutí prostředním na „+“
« Poslední příspěvek od Ink kdy Dnes v 19:45:05 »
Mně to přijde jako bezpečnostní riziko. Pokud to odebrali, věděli asi proč.
2
Ve Firefoxu mi to funguje. V Brave tam ani nemám to plus. To tam defaultně není?
3
Software / Brave: otevření stránky po kliknutí prostředním na „+“
« Poslední příspěvek od Bukowski kdy Dnes v 17:32:46 »
Používám prohlížeč Brave a dlouhá léta jsem v něm na Linuxu používal funkci, kdy po kliknutí prostředním tlačítkem myši na „+“ (nová karta) došlo k otevření nové karty a zároveň se:

• pokud byla ve schránce URL, rovnou otevřela daná stránka
  • pokud tam URL nebyla, provedlo se vyhledání textu výchozím vyhledávačem

Teď jsem si všiml, že tato funkce přestala fungovat. Při pátrání jsem zjistil, že byla odstraněna přímo v Chromiu, ze kterého Brave vychází, takže se to postupně promítlo do všech prohlížečů založených na Chromiu.

Překvapilo mě, že se o tom prakticky nikde nemluví – měl jsem za to, že na Linuxu tuhle věc používá spousta lidí jako běžný workflow (middle-click + primární selection).

Pokud se vás to týká a chybí vám to stejně jako mně, můžete se přidat k diskuzi / „zalobovat“ zde:

Zajímalo by mě:

• používáte tuhle funkci taky?
  • víte o nějakém rozumném workaroundu nebo náhradním řešení?
  • případně někdo úspěšně řešil návrat této funkce jinak?

4
Sítě / Re:Optický kabel - obecný souhlas
« Poslední příspěvek od 🇺🇦 GPU kdy Dnes v 17:04:44 »
Projektant to nakreslý, dají vám to podepsat, sepíšou připomínky - ty se rovnou zahodí, ale vy máte dobrý pocit, že ste se mohli vyjádřit. Pak přijde banda kopáčů, narazí na starou kanalizaci, tak to vykopou o kus dál, jinde zase vede voda, a plyn a další sítě, o kterých nikdo nevěděl, takže se to nějak přizpůsobí. Pak se to zahrne. O nějakou dobu později si to někdo přijde zaměřit a namalovat, načež už pochopitelně nikdo neví, kde přesně to vede, takže se to zase nějak odhadne, aby to alespoň trochu odpovídalo projektu. Při dalším kopání jsou všichni překvapeni - místo optického kabelu vodovod...
5
« Poslední příspěvek od Martin Poljak kdy Dnes v 15:56:53 »
Určite bych se snažil vyhnout návrhu Martin Poljak, že to ustřihnu a přestěhuji si kam budu chtít. Je to majetek operátora a až po ten koncový konektor to má ochranu veřejně prospěšného zařízení a svůj paragraf v trestním zákoníku. Může pak po vás chtít jako nejmenší, že to na svůj náklad uvedete do původního stavu. Obvykle je mechanismus oznámení a domluvy na přesunu.

Což o to, já bych to taky nedoporučoval. Ale jestli mám na výběr buď možnost (a), tedy že si bude ISP diktovat co musím a nemusím kvůli něčemu, co teď vůbec nechci nebo možnost (b), tedy že mě vynechají na dalších dvacet let úplně, co si asi myslíte, že zvolím? Možnost (c). Ostatně ve městech to lidé neznají ale co se tady občas děje... tuhle mi třeba soused vyprávěl, jak mu takhle bez jeho souhlasu postavili uprostřed stavebního pozemku sloup elektrického vedení. Tak jim ho traktorem zase zboural a pak se s nimi o to tahal. Neslyšet to z první ruky, neuvěřím.

Ostatně on je dost často problém určit, co je vlastně skutečný stav. Tady u nás dokumentace třeba kanalizace moc neodpovídá tomu, co pod zemí skutečně je, přípojky jsou jinak a jinam nebo nejsou vůbec -- a to je ta kanalizace nová. Rozvody elektřiny jsou úplně jinde (na druhé straně ulice) než je v plánech, do domu nám vedou telefonní linky, o kterých nikdo (minimálně CETIN) neví co jsou zač a podobně.
6
« Poslední příspěvek od chan_hfc kdy Dnes v 15:41:03 »
Já jsem se s tímto setkal u T-Mobile a CETINu. V obou případech ten dokument, který jsem dostal k podpisu, byl v rozporu s platnou legislativou (ZoEK) a byl to v podstatě cár papíru.
Od TMO se měl obchoďák ozvat (poprvé s ním mluvil někdo jiný, z rodiny) a neozval. Tak jsem to nechal být, protože bych stejně raděj CETIN.
Když přišel ten, popsal jsem obchoďákovi v čem je problém, citace paragrafů atd. On to prý eskaloval někam nahoru, ale pak už se taky neozvali.
7
/dev/null / Re:Raspi CM5 - Reverse Engineered
« Poslední příspěvek od Petr Krčmář kdy Dnes v 14:24:51 »
Oznámení patří do zpráviček, ne do fóra. Zamykám.
8
/dev/null / Raspi CM5 - Reverse Engineered
« Poslední příspěvek od em.ve kdy Dnes v 14:18:51 »
Někdo si dal tu práci .....

https://github.com/schlae/cm5-reveng/

M.
9
« Poslední příspěvek od 🇺🇦 GPU kdy Dnes v 12:29:31 »
Jen aby majetek 3. strany v domě neměl vliv na jeho hodnotu při případném prodeji... to třeba budete chtít stavět nový plot, pergolu, bazén, akumulační nádr, vrt, přípojku čehokoli,... a najednou vám ten kabel může překážet...
10
« Poslední příspěvek od Karmelos kdy Dnes v 10:46:00 »
Tohle jednání je fakticky omezení konkurence, zneužití významné tržní síly a tak dále a teda je to podle mě na podnět na úřad pro ochranu hospodářské soutěže.
Stran: [1] 2 3 ... 10