1
Sítě / Re:Wi-Fi pro dvoupatrový dům
« Poslední příspěvek od Zdenek Henek kdy Dnes v 08:33:16 »Ahoj, co byste doporučili za domácí wifi řešení v roce 2026?
Jednoduchá síť pro dům, 2 patra, jen pár zařízení jako tv, telefony, tablet a laptop, co jde je připojeno kabelem, ale něco prostě efektivně nejde.
Kabel je dobrý začátek. Mám UTP v každé místnosti kromě ložnice.
Mám dřevostavbu. Původně jsem taky přemýšlel jak to pokrýt celé jednou sítí.
Konečný výsleded:
Televize jede po drátě. To je asi největší žrout datového toku.
Mám jednu oddělenou wifi v pracovně a jednu v obýváku - v místech, kde potřebuju používat i bezdrátová zařízení a chci mít i rozumnou rychlost. Výhoda je jednoduchost, kterou bys taky rád. Příjde mi to i levnější než kupovat nějaké sofistikované řešení. Největší problém nakonec jsou různá chytrá zařízení v technické místnosti, která je vedle pracovny, ale dobře zvukově izolovaná.
V patře je signál slabší, ale na mobil to stačí. Děcka nutím, aby počítač a mobil používali jen v obýváku, abych měl přehled jak dlouho a co dělají. Toto je výhoda slabšího signálu v patře
. V budoucnu řešitelné další oddělenou wifi v bordel místnosti v patře, kde je taky UTP v kombinaci počítače připojené přes drát, ale na to mám ještě pár let čas, než začnou děcka remcat, že je v patře slabší signál.
Poslední příspěvky