Uvidíte, jak vám to s tím půjde. Jak jsem říkal, největší benefit je kvalita té databáze s metadaty.
Jo, to vypadá slibně. Zkusil jsem na jednom vánočním albu, a chytlo se to. (V podstatě jsem jen změnil "Weinachten" na "Christmass", protože němčinou nevládnu.)
Samozřejmě se může stát, že tam dané album nebude, ale v případě mainstream věcí je to většinou v pohodě.
Tohle mi nevadí. S určitým podílem ruční práce se prostě počítá. ;-)
Ta databáze vzniká komunitně a je tam potřeba poměrně úsilí pro participaci, než se vám tam případně povede přidat nějaké CD. (...)
To je akceptovatelné. Komunitní projekty potřebují svá pravidla - pokud nejde o
anarchistickou komunu. :-D
Já k tomu došel před lety. Když jsem začínal s používáním muziky v počítači a přehrávačích, už jsem měl asi 350 fyzických CD, které jsem různě graboval, používal iTunes, nebo cddb/freedb (...)
No, já to mám cca 200 fyzických CD plus nějaká nakoupená v digitální podobě. Takže to bude o trochu míň, ale i tak je ta police už nějaká prohnutá.
Pokud už tam máte nějaké částečně tagy, tak pokud tam hodíte např. desítky adresářů, použijete funkci Cluster (aby se vám to spojilo do alb) a následně by pro většinu měl zabrat čistě Lookup.
Asi půjdu zhruba stylem
album po albu. Obávám se, že větší balíky bych nebyl schopen ohlídat.
Ještě doporučím rovnou v nastavení:
Díky za užitečné tipy!
Sám mám takovou hybridní strukturu. Mám kompletně oddělenou vážnou hudbu v separátním stromu, kde to mám po skladatelích, mimo nějakých speciálních cyklů na více CD. Dál samostatně soundtracky.
Nakonec všechny ostatní styly klasicky samostatně Album Artist / Album.
Takž to přejmenování, nebo jen tagy přepínám podle potřeby.
Já se kdysi přiklonil k chaotickému systému "všechno na jedné hromadě", takže se mi střídá vážná i populární hudba s mluveným slovem. Vždy, když jsem se chystal vnést do toho nějaký systém, zjistil jsem, že vlastně nevím, jaký by měl být.
Pokud vím jméno alba, je hledání jednoduché, jinak mne zachraňuje hledání souborů. (A není nad to, přesměrovat výsledek do souboru a použít jako playlist!)
A "ano", patřím k masochistům, kteří se příkazové řádky neštítí.
Jinak takové ty kontextové volby k nalezenému titulu jsou vždy přes nabídku na pravé tlačítko. Např. pokud to najde album, tak v nabídce najdete i "Other versions". Nebo to typicky stahuje cover z databáze, ale pokud vám víc vyhovuje ten existujcí, tak můžete opět přes pravé tlačítko na náhledu zvolit, že tam necháte původní, případně tam můžete drag'n'drop přetáhnout libovolný obrázek z počítače. V nastavení se pak dá doladit i jestli je chcete dávat jen bokem (cover.jpg, Folder.jpg..) nebo také vkládat do tagů, doporučuji oboje.
Ještě jednou: "díky"!