Poslední příspěvky

Stran: [1] 2 3 ... 10
1
Bazar / Re:Prodám GPU NVIDIA RTX A4000 16GB
« Poslední příspěvek od panpanika kdy Dnes v 08:08:56 »
nam zrovna tahle karta lip drzela sync mezi vystupy nez podobny gforce. (delame velky ledky tak je to tam videt, napr diagonalni cara co jede odzhora dolu na vysupech vedle sebe bude mit zub). musime to bezet na widlich tak buhvi jak certovina (drivery/vbios) v tom je, ale je to tak.

Faze video vystupu out of the box je spis nahodna (podle nahozeni vystupu), synchronizaci driver resi jen kdyz je cilem jeden monitor (na to jsou explicitni patche podle modelu - bejvavalo to nutny u 4K s pulkama pres MST, nebo nyni na 8K displeji ktery mam jsou dva DP vstupy a vyzaduje se stejna faze pulek. Pulenej displej pak nekdy poznal driver podle stejneho SN displeje na ruznych portech.. si vzpominam ze od nektere verze driveru se zacali nase VR bryle chovat jako jeden displej a ne jako dva a bylo to spis na obtiz).

Pokud do LED steny nebo jineho reseni potrebujete mit vystupy ve fazi, tak je na to MOSAIC - viz:
https://images.nvidia.com/aem-dam/en-zz/Solutions/design-visualization/quadro-product-literature/NVMosaic-UG.pdf
(napr. str. 10 - muzete zjistit jak na tom jste - na quadro by melo jit "single gpu sync" u vas).

Pak u Quadro HW existuje sync port (ma ji i napr inzerovana A4000), ktery muzete napojit na "NVIDIA Quadro Sync II" a ziskat tim dokonce genlock na externi zdroj - pokud vam jde o nejaky serioznejsi aplikace LED sten. Geforce tento hw sync neumoznuji.

jo mozna si to pamatuju blbe, adu nakonec pouzivali a ja se dost zlobil jak to nvidia pojmenovava(4000 bez ady vs s adouca kralovsky se to i hleda, skorojakobyto delali schvalne?)...koukam ze me zase dostali :)
mosaic nebo surround nebo mozna jeste neco, muj takeaway byl, ze to proste na tech hernich neslo...
2
Bazar / Re:Prodám GPU NVIDIA RTX A4000 16GB
« Poslední příspěvek od Slavomir Skopalik kdy Dnes v 03:07:57 »
Vdaka, z toho co som rychlo pozrel, tak vykonovo (klasicky, nemyslim v profesionalnych aplikaciach) su na tom rovnako? Ma to trochu viac VRAM, ale menej ROPs, plus par inych drobnosti.

Ani nahodou. Jediny pripad, kdy je A4000 o trochu lepsi je inference malych modelu (lepsi propustnost RAM). Pokud se model nevejde do 16GB, ale do 20GB ano, pak je to radove horsi pro A4000. Ve vsech ostatnich parametrech je ada lepsi, nebo o hodne lepsi.

https://technical.city/en/video/RTX-A4000-vs-RTX-4000-Ada-Generation

PS: Obe jsme testovali.
3
Server / Re:Unifi OS (controller server) ssh
« Poslední příspěvek od trodden passive kdy 28. 03. 2026, 23:02:50 »
přihlásil jsem se na server lokálně a vypadá to, že unifi po instalaci zablokuje přihlášení heslem, tak jsem se vratíl před instalaci unifiOS, nastavil ssh přes klíč, nainstaluju znovu unifios a uvidíme
4
Vývoj / Re:Používáte LLM při vývoji?
« Poslední příspěvek od balkovic kdy 28. 03. 2026, 22:52:21 »
LLM používam na hobby veci pre seba, kde mi nevadí AI slop. Rád mám na tom, že keď poviem - toto je pomalé, sprav to rýchlejše. Tak povie "nech sa páči". A ono je to fakt rýchlejšie. Ani nemusím explicitne povedať, ako to má zrýchliť.
5
« Poslední příspěvek od veskotskujehnusne kdy 28. 03. 2026, 22:38:11 »
Zkuste usera ubnt, jen pro jistotu. :)
6
« Poslední příspěvek od veskotskujehnusne kdy 28. 03. 2026, 22:36:53 »
Možná jsem staromódní, ale co se podívat do logu? :)
7
« Poslední příspěvek od trodden passive kdy 28. 03. 2026, 22:25:45 »
je to přimo od Unifi, alespoň doufám :-)

https://ui.com/download

je to balíček, který se instaluje na ubuntu server

https://help.ui.com/hc/en-us/articles/34210126298775-Self-Hosting-UniFi
8
« Poslední příspěvek od veskotskujehnusne kdy 28. 03. 2026, 22:10:06 »
Je možné, že se pletu, ale ty image pro Unifi nejsou od Ubi, jsou to nějaké fanouškovské odnože, Ubi se toho dávno vzdalo a chtěli, aby si všichni koupili cloud keys. Nebo tak to aslepoň bylo, když jsem to řešil. Ty docker image nefungovaly dobře vlastně nikdy.
9
Server / Unifi OS (controller server) ssh
« Poslední příspěvek od trodden passive kdy 28. 03. 2026, 21:44:30 »
Zdravím,

nainstaloval jsem Unifi OS controller server (na ubuntu server) a po nějaké době od přihlášení do web interface unifi  mě přestal fungovat ssh přístup na server - hlásil špatné heslo  Permission denied,. Do Unifi jsem se dostal bez problémů. Myslel jsem, že jsem si heslo špatně uložil, tak jsem si celou instalaci zopakoval, obnovil nastavení unifi ze zálohy  a dopadl jsem stejně. Po nějaké době mě nejde přihlásit přes ssh - Permission denied.
Vypadá to, že instalace UnifiOS po nějaké době zablokuje ssh přístup na server, ale nepodařilo se mě k tomu nic vygooglit.
Dělám něco špatně nebo se to tak má chovat?

10
Software / Borg vs. Vykar
« Poslední příspěvek od veskotskujehnusne kdy 28. 03. 2026, 21:38:24 »
Ahoj,

má někdo víc informací k Vykaru? Já moc nechápu ten přístup tvůrců, kteří něco vydali a pracují na tom, aby v tu chvíli vydali další projekt stejného zaměření. Ten projekt je podle mě nedotažený, má tedy v tuto chvíli cenu, zahodit mé investice do staršího Borgu a přecházet na Vykar? On má tu obrovskou výhodu, že má snad fungovat i na Windows.

Pokud má někdo víc informací, prosím, podělte se. :)
Stran: [1] 2 3 ... 10