Poslední příspěvky

Stran: [1] 2 3 ... 10
1
Studium a uplatnění / Re:Poměr cena vs. výkon u seniorních vývojářů
« Poslední příspěvek od listoper kdy Dnes v 10:55:43 »
Trpelivost, toleranci a pokoru.

To bych fakt potreboval a nevim jak to natrenovat.

To je moc hezká představa - mohl by ses podělit o nějaké konkrétní situace, kde Tě to brzdí?

Nevim jestli zrovna brzdi... ale

Treba kdyz vim ze kdybych mel pristup k AWS uctu tak si za 10 minut nastavim co potrebuju... ale misto toho potrebuju delat ticket a cekat par dni a 10x ho otacet tak me jima vztek... Kdybych byl trpelivejsi tak to prejdu s nadhledem...

Kdyz vidim ze jsem kolegovi(co uz by vekem mel byt senior...) uz 30x rikal at to nedela tak, ale jinak... ze to bude pro vsechny lepsi a hlavne pro nej... protoze si rozsiri obzory a nebude travit cas zbytecnostma... a on furt tvrdohlave dela blbosti... jsem na nej protivnej i kdyz je jinak fajn... Kdybych byl tolerantnejsi...

Casto se mi stava ze si na nekoho prilis rychle udelam nazor a pak k nemu automaticky pristupuju tak ze me nema co naucit a tim sam sebe zablokuju a ztratim tu prilezitost se neco naucit...
A i kdyz to bude treba v 80% pripadu pravda tak tech 20% o ktery prijdu me porad mrzi... Kdybych k lidem pristupoval s pokorou a dal jim vic sanci ukazat co v nich je treba ...

2
Server / Re:Reporting nad databází PostgreSQL
« Poslední příspěvek od LivingLegend kdy Dnes v 10:18:41 »
Grafana pro vizualizaci, a pro spravu a pridavani boardu jsonnet.
3
Studium a uplatnění / Re:Poměr cena vs. výkon u seniorních vývojářů
« Poslední příspěvek od Ink kdy Dnes v 10:11:09 »
Trpelivost, toleranci a pokoru.

To bych fakt potreboval a nevim jak to natrenovat.

To je moc hezká představa - mohl by ses podělit o nějaké konkrétní situace, kde Tě to brzdí?
4
Hardware / Re:Nový monitor pro programování: Eizo, Dell nebo LG
« Poslední příspěvek od pruzkumbojem kdy Dnes v 10:10:56 »
yes, FRC, nicmene jsem zjistil, ze nektery presales teamy tomu rikaji jinak.

nevedel jsem o tom webu. ale koukam, ze je tam hodne Eizo modelu. Asi tak.

říká se tomu FRC a pro citlivé jedince je dobrý se tomu vyhýbat...
dá se to ověřit na
https://www.displayspecifications.com/
5
Distribuce / Re:Linux v mobilu
« Poslední příspěvek od LivingLegend kdy Dnes v 10:04:29 »
Na toto tema, je spoustu zaznamu z prednasek na isntalfestu nebo linuxdays...
6
Hardware / Re:redukce usb c na usb a
« Poslední příspěvek od redustin kdy Dnes v 09:58:32 »
Pasivní redukce se zásuvkou typu C jsou specifikací USB zakázané, protože umožňují uživatelům sestavit nebezpečné kombinace, například konektor A - zásuvka C - kabel C - C - zásuvka C - konektor A. Navíc tu i problém funkčnosti, vzhledem k tomu, že konektor typu C má 4 SuperSpeed linky, zatímco konektor typu A má jen dvě, funguje rychlost SuperSpeed jen v jedné orientaci konektoru. Něco málo jsem k tomu psal v článku o přenosných monitorech.

Díky za užitečné info!
7
Hardware / Re:redukce usb c na usb a
« Poslední příspěvek od Ondřej Caletka kdy Dnes v 09:50:16 »
Mám čtečku které má na konci kabelu usb c konektor a k němu páskem přidělanou sundávací redukci na usb a. Jsou tam i šipky naznačující správnou orientaci - což úplně nechápu, protože jsem si myslel, že u usb c je orientace jedno.
Pasivní redukce se zásuvkou typu C jsou specifikací USB zakázané, protože umožňují uživatelům sestavit nebezpečné kombinace, například konektor A - zásuvka C - kabel C - C - zásuvka C - konektor A. Navíc tu i problém funkčnosti, vzhledem k tomu, že konektor typu C má 4 SuperSpeed linky, zatímco konektor typu A má jen dvě, funguje rychlost SuperSpeed jen v jedné orientaci konektoru. Něco málo jsem k tomu psal v článku o přenosných monitorech.

Můžu použít tuhle redukci k jinému usb c kabelu (jiné čtečce) bez obav, nebo tím můžu něco odpálit?
Velice pravděpodobně ano. Pravděpodobně neexistuje víc způsobů, jak redukci A-C zapojit, takže redukce bude nejspíš fungovat univerzálně. Jen bych pro jistotu nezkoušel výše uvedená nebezpečná zapojení.
8
« Poslední příspěvek od kopevi2 kdy Dnes v 09:40:14 »
Lineage OS, pak se koukněte jaký typy jsou podporovaný a na základě toho to kupte. LineageOS je komplet bez googlu, ale jdou tam az na pár věcí rozchodit android app. Sám ho už 5let používám a je fakt dobrej (na origo android to vydrželo cca 2dny, teď to vydrží 4dny).
9
Hardware / Redukce USB-C na USB-A
« Poslední příspěvek od Karmelos kdy Dnes v 09:35:58 »
Mám čtečku které má na konci kabelu usb c konektor a k němu páskem přidělanou sundávací redukci na usb a. Jsou tam i šipky naznačující správnou orientaci - což úplně nechápu, protože jsem si myslel, že u usb c je orientace jedno.

Můžu použít tuhle redukci k jinému usb c kabelu (jiné čtečce) bez obav, nebo tím můžu něco odpálit?

Něco takového mám:
https://www.alza.cz/axagon-eem2-sg2-m-2-nvme-sata-screwless-raw-box-gray-superspeed-usb-c-10-gbps-d6894271.htm
10
« Poslední příspěvek od hknmtt kdy Dnes v 09:33:05 »
Huawei alebo Xiaomi, neviem uz presne ktora firma, sa oficialne uz vy**** na cely Google a jeho Android a americke sankcie a robia si kompletne novy OS od podlahy. Bolo to v spravach tak 3 mesiace dozadu. Akurat, ze je to len pre Cinsky trh.

Realne je asi najlepsie ist cestou tych alternativnych Androidov(degoogled android). Neviem ktory je teraz najpopularnejsi, nesledujem to aktualne. Akurat ze je problem ze aj ludia co si to hodia na telefony tak aj ked je f-droid alternativa pre google market, aj tak si ho tam capnu  a maj uvsetky google sluzby a sledovatka aj tak, takze realne neziskali absolutne nic.
Stran: [1] 2 3 ... 10