Poslední příspěvky

Stran: [1] 2 3 ... 10
1
Odkladiště / Re:Sháním nadšence do SDR z Prahy
« Poslední příspěvek od mercury116 kdy Dnes v 20:32:18 »
Ahoj, kdyby mel nekdo zajem, mam tady HW mozna vhodny pro SDR nadsence :-)
Je to USB 2.0 SDR+DAB+FM TV RTL2832U+R820T2 kupovane na Aliexpressu.
Pouzival jsem to na zachytavani wireless mbus signalu z meraku vody, nez nam je predelali na LoRa :-(
Dam zadarmo za odvoz, kdyz si pro to prijedete (Praha, neposilam).
2
Server / Re:Rozdělení disků pro Proxmox v domácím labu
« Poslední příspěvek od darebacik kdy Dnes v 20:11:11 »
Ja nemam PBS, zalohujem len lokalne a vzdy plne zalohy (nie snapshoty). Na proxmoxe som nikdy nemal problem ani s CT a ani s VM.
Jeden krat som mal problem (nie na svojom labe), ze som ulozil (lokalne) zalohu Win 10.
Po nejakom case sa ten win 10 v KVM rosypal (proste black screen) a zalohu sa nepodarilo obnovit.
Nebol som fyzicky pri servery, tak som to skusil 3x a ked to neslo, tal som zalohu vymazal (povazoval som ju za vadnu).
Neskor som sa dostal k serveru fyzicky a zistil som ze vadna je RAM.
Avsak zaloha uz bola vymazana a je mozne ze bola by OK
3
Vývoj / Re:AI Inference - Qwen 30b Coder - drobné chybky
« Poslední příspěvek od a6b kdy Dnes v 20:04:53 »
to nejde predikovat, tak jako clovek muze pokazde rict neco jineho tak i model muze ruzne odpovedet.
4
Odkladiště / Re:Sháním nadšence do SDR z Prahy
« Poslední příspěvek od a6b kdy Dnes v 20:02:14 »
a proc o tom nediskutovat zde online, otevrena diskuze muze byt taky zajimava a lidi muzou prijit se zajimavymi nazory.
ja o tom moc, nevim takze odhaduju, ze to bude bastleni ve spojeni s nejakymi chipy pro vysilani a prijimani radioveho signalu, takze diskuze bude o chipech, hardware, software a antenach a provozovani na volnych frekvencich a malych vykonech.

mate uz nejake zaseky v chytani/vysilani signalu?
5
Odkladiště / Sháním nadšence do SDR z Prahy
« Poslední příspěvek od Tbor kdy Dnes v 19:03:01 »
Zdravim,
snazim se proniknout do SDR problematiky a jsem vecny zacatecnik. Nenasel by se nekdo z Prahy co by zasel na pivo a pokec o SDR? Premyslel jsem ze na to udelam Meetup, ale myslim ze moc lidi bych tam nedostal :D

Diky
6
Vývoj / Re:AI Inference - Qwen 30b Coder - drobné chybky
« Poslední příspěvek od nonius kdy Dnes v 18:37:08 »
Z vlastní zkušenosti vím, že 4-bitová verze LLM dělá o něco více chyb než 8-bitová verze LLM. Myslím si, že také záleží na konkrétní úloze. Dají se o tom najít články. Větší jazykové modely dělají také méně chyb než menší. Nicméně je vždy nutné výsledek zkontrolovat.
7
Bazar / Re:Koupím hardware vhodný na domácí server
« Poslední příspěvek od googler2 kdy Dnes v 18:17:58 »
https://www.czech-server.cz/dell-poweredge-r730xd-16-core-2-40-ghz_x83111.html

Zaujimave, ta cena mi asi dava zmysel hlavne v tom kontexte, ze ide o stroj s dvoma cpu a myslim, ze pre mnou zmienene ucely bohato postaci jeden cpu a tym padom cena obdobneho stroja s jednym cpu by mohla byt nizsia.
Skusim pozriet viac podobnych eshopov resp. ponuk.
Dakujem za tip.
8
Bazar / Re:Prodám MikroTik switch a AP
« Poslední příspěvek od LordHorus kdy Dnes v 17:51:52 »
Update.
Switche 1600
Sfp 400
Apcko 1800
9
Bazar / Prodám MikroTik switch a AP
« Poslední příspěvek od LordHorus kdy Dnes v 16:43:41 »
Zdravím všechny uživatele :-).

V nejbližích dnech budu nejspíš nahrazovat pár mikrotik zařízení. Tak zde dávám nabídku. Zda by měl vůbec někdo zájem.

Nabízím:

2 ks CSS610-8G-2S+IN viz https://mikrotik.com/product/css610_8g_2s_in

Beží lehce přes dva roky v domácím 10" racku a obsluhují domácí síť. D"vodem výměny je, že v době, kdy jsem je pořizoval nebyl 16portový kousek a dnes už k mání je a v racku je každé volné místo dobré. V obou kouscích je

2ks S-RJ01 viz https://mikrotik.com/product/S-RJ01

1ks cAP ax viz https://mikrotik.com/product/cap_ax starý je lehce přes rok, včetně poe injektoru. Držák na ap je momentálně přilepený na mamutovi namísto přišroubování (ale sundat se dá i očistit), jelikož je to v místech kde se nedalo vrtat.

Vzhledem k tomu, že to je troufnu si říct lehce jetý Mikrotik k době jak dlouho je nasazený a drží si cenu (je to jak Dacie :-D :-D), tak mne prosím nebíjte. Jsem otevřen i rozumné domluvě. Buďte prosím i vy féroví a nesnažte se to ukroutit na skorozadarmo :-). Ideálně vzít switch i s sfp, tam se můžeme domluvit třeba i na jiné ceně. Pokud to někdo vezme všechno, taky se dá s tím pohnout.

Můj nástřel. Pokud jsem tím někoho urazil, tak se omlouvám.

Switche ks za 1800
SFP ks za 400
APčko 2000
10
Bazar / Re:Koupím hardware vhodný na domácí server
« Poslední příspěvek od jjrsk kdy Dnes v 16:31:24 »
300W avg, pri 10kc/kwh (bezna sazba domacnosti D02d, u vysokoodberovych sazeb je NT platba nizsi) to dela ucet 2160Kc mesicne.
Asi nic, z ceho bych se polozil, ale znam lepsi veci, kam strcit 2 klacky mesicne.

Jinak receno, dorazil dalsi negramot ... bavime se o PRODUKCNICH serverech, ktery bezej v zatezi 24/7. Pokud totez pobezi nekde doma v kumbalu, nepreleze to 100W.
Stran: [1] 2 3 ... 10