Poslední příspěvky

Stran: [1] 2 3 ... 10
1
O serveru Root.cz / Re:Anglický text v postech. Antispam?
« Poslední příspěvek od Michal Šmucr kdy Dnes v 10:56:17 »
Také moc děkuji za vysvětlení i opravu. Setkal jsem se s tím poprvé a nebyl si jistý, o co jde.
2
Hardware / Neobsazené místo na disku
« Poslední příspěvek od Le_Ze kdy Dnes v 10:55:30 »
Zdravím.
Jen 5 MB, ale nějak mi to furt vrta v palici.
Strčil jsem disk do počitače s win a vyzkušel par mých oblibenych programu a i spravce disku a žadný ten prazdný prostor nevidi.
Ani rozšiřit nen NTFS o těch 5MB nejde.
3
Bazar / Re:Prodám Argon EON RPi4 case
« Poslední příspěvek od Tomáš Vála kdy Dnes v 10:55:18 »
Ahoj, měl bych zájem. Kontakt v emailu.
4
Bazar / Re:Prodám dock HP Thunderbolt 230 W G2
« Poslední příspěvek od glondrej kdy Dnes v 10:45:05 »
Prodáno.
5
Hardware / Re:> 60Hz Monitor nejen na hraní?
« Poslední příspěvek od mikesznovu kdy Dnes v 10:41:27 »
A opravdu těch víc než 60Hz má nějaké opodstatnění?
Nepočítám egamery kde každá ms zpoždení je muže připravit ofragy

Dá se říct že 60Hz použuívaj jen boomeři?
6
Sítě / Re:Cena ethernetového kabelu pro 40Gbps CAT8
« Poslední příspěvek od mikesznovu kdy Dnes v 10:37:06 »
Díky z vášnivou debatu. Já jsem třeba nevytáhl ani  z 5Gbitu, tak se ptám spíš teoreticky. On ten kabel je plochý a textilně opletený a nedá se libovolně kroutit jak klubko provazy - svinuje se jen do spirály - jde kroutit jen v rovině.

BTW metalickej transceiver už na 10Gb jede nějakou vícestavovou modulaci, na 40Gb tím spíš, musí to trénovat frekvenční přenosovou charakteristiku trasy apod. Pravda taky je, že tyhle vícestavové techniky se používají už i na optice.
No otázka je, co považovat za vícestav.modulaci , on i ten gigabit má nějaký PAM5 nebo PAM16. AI mi dávala šílený odpovědi, fakt je tam napětí -15až15V?  Jestli kromě QAM (fáze+amplituda) taky tam patří i  PAM.diskrétní napěťové úrovně

na wikipedii je to krásně rozepsaný, každý standard (i ty neprosazený) bandwidth, symbol rate, bits/Hz, schéma

a podle mě se hledá, jak schovat víc bitů na Hertz + zajistit DC balance, minimalizace rušení ("TMDS") a ještě hlídání dlouhých sérií nul (jako gray/BCD code ) a ještě samopravné mechanismy , Trellis (dokonce i kodování  datastream na symbolybere ohled i na sousední pár), viterbiho kódy
7
Bazar / Re:Darujem IBM Personal Computer 330
« Poslední příspěvek od theyama kdy Dnes v 09:57:06 »
Případně mám také zájem.  ;)
8
« Poslední příspěvek od alex6bbc kdy Dnes v 09:50:07 »
ja mam doma optiku na podstatne slabsi sit, takze ja jsem pro optiku 🙂
9
Software / Re:Linux mi nepřehraje nic z Canal+
« Poslední příspěvek od hungarec kdy Dnes v 09:44:15 »
Tak snad zůstane pořád alespoň pár rozumných poskytovatelů obsahu a nevynutí to VMP postupně všichni (ať už kvůli ignoranci nebo vlastníkům práv).

Tohle je jen zbožné přání, je jen otázkou času kdy i u nás hlavní hráči přejdou na variantu v VMP.
Pak už zbydou jen takoví ti malí poskytovatelé internetového vysílání ale bez těch hlavních lákadel - koho reálně zajímá TV tvorba místních kanálů?
Pokud si to někdo platí tak právě kvůli přístupnosti exkluzivnímu obsahu (sportovní kanály, HBO, Netflix, Disney, Amazon, Apple - ti všichni VMP vyžadují minimálně pro vyšší rozlišení obrazu).
10
« Poslední příspěvek od neregistrovany kdy Dnes v 09:39:53 »
Pouzivat metalicky kabely na cokoli 10G+ je uplnej nesmysl. Vpodstate to nefunguje, da se to pouzit na radove desiky cm a spotreba takovyho rozvodu je mozna i o 2 rady vetsi nez u optiky. Resit to v dobe, kdy 10G sfp stoji pod 3kila a metr optiky je levnejsi nez metr cat5 ... (zrovna na to koukam, metr 16ti vlakna pro koncaka za 20Kc = odpovida 8 metrum metaliky)

Ostatne, i lepsi kabely pro zobrazovadla (dp/hdmi) se delaj opticky.

děkujeme za názor člověka co nejspíš nikdy nevystrčil nos z klimatizovanýho baráku korporátu, a posíláme klíčenku ;-)))
Stran: [1] 2 3 ... 10