Poslední příspěvky

Stran: [1] 2 3 ... 10
1
Sítě / Re:WireGuard pro domácí síť
« Poslední příspěvek od LukePole2 kdy Dnes v 08:33:44 »
WG slouží pro přístup do domácí sítě zvenčí (jak tady už někdo napsal) a samozřejmě i pro případy, kdy je potřeba někde v zahraničí mít IP adresu z ČR (třeba kvůli netové TV). Ale snažit se WG používat ve vnitřní síti k jakémusi šifrování čehosi, je naprostá utopie. Vnitřní síť musí být naopak bez jakýchkoliv překážek. A pokud se jedná o vnitřní síť, kde je potřeba nějak oddělit vlastní zařízení od cizích (třeba u felčara, který používá síť pro svoje zařízení + tam dá WiFi pro pacienty v čekárně), tak na to stačí udělat VLAN.
2
Software / Re:Pokročilejší XML browser
« Poslední příspěvek od rooobertek kdy Dnes v 08:19:30 »
Vlastne ani netreba ísť do konzoly, stačí ísť rovno do tabu Inspector (firefox) / Elements (chrome). Zaujímavé je, že Firefox 2MB xml mi Firefox načítava vyše minúty a Chrome to zvládne do 5 sekúnd.
3
« Poslední příspěvek od michaelscz kdy Dnes v 08:03:25 »
michaelscz // přesně takhle to používám teď a problém mám s TV co zmiňuje k3dAR.

Asi nerozumím. Buď to ta TV umí nebo ne. Kdyže ne, kup nejlevnější Mikrotik, udělej WG na něm a TV zapoj do něj.
Nebo se ptáš tak nastavit WG na něčem kde není WG klient?

P.S.: úplně celé vlákno jsem nečetl... Nebo použij třeba https://excalidraw.com/ a namaluj tady, jak to máš zapojené
4
Bazar / Re:Predám GPU Sapphire Nitro+ RX 580 8 GB
« Poslední příspěvek od prodejgrafik kdy Dnes v 08:01:24 »
Pokud se na te GK netezilo tak bych aj jednal o cene :D na LX je lepsi AMD nez Nvidia

Neťažilo, podľa štatistík zo Steamu som na nej hral celkovo max. 1.000 hodín v priebehu niekoľkých rokov. Bežal som ju pod Windows, k Linuxovej kompatibilite Vám teda z vlastných skúseností veľa nepoviem. Pokiaľ by ste mal záujem, kľudne pošlite správu.
5
Software / Re:Pokročilejší XML browser
« Poslední příspěvek od rooobertek kdy Dnes v 07:58:16 »
Ďakujem za tipy. Pri tej cene radšej zostanem pri troške javascriptu :D Nepotrebujem to zas tak často, aby sa mi to oplatilo.

Na túto možnosť som aj zabudol, ale v browseroch sa dá vo firebugu/developer tools napísať do konzoly document.querySelector("nieco"), vo výsledku sa pohrabať a pravým tlačítkom sa dostanem ku Copy -> XPath. Akurát vo Firefoxe to je o jeden krok navyše - "Reveal in Inspector".
6
Bazar / Re:Predám DDR4 RAM 2x Patriot Viper RGB 8 GB 3.200 MHz CL16 (kit)
« Poslední příspěvek od prodejgrafik kdy Dnes v 07:55:08 »
Prodáno.
7
Studium a uplatnění / Re:Kniha o C či C++
« Poslední příspěvek od echo_zulu kdy Dnes v 07:06:44 »
Z kníh by som začal asi priamo u zdroja: https://www.stroustrup.com/tour3.html, je to taký prehľad, toto vydanie som nečítal, ale to prvé bolo predstavením toho, čo sa volá moderné C++ a ukazovalo písanie kódu jednoduchším spôsobom. Myslím, že táto bude mať ešte viac zjednodušení.

Vývoj C++ ako jazyka a knižníc ide v smere hľadania lepších abstrakcií, ktoré nahradzujú tie, ktoré sú považované za nebezpečné alebo náročné na pochopenie, dokonca tie pôvodné techniky už nie sú odporúčané na bežné písanie, skôr sa od nich systematicky odradzuje.

Ďalší smer vo vývoji jazykov všeobecne je, že k sebe konvergujú, takže aj do C++ preniká funkcionálne programovanie, aj keď to je tam v rôznych úrovniach a do istej miery už odvtedy, čo Stepanov uviedol STL a odvtedy, čo, už neviem kto, šokoval ostatných, keď zistil, že šablóny sú vlastne samostatný funkcionálny jazyk.

Potom ešte existujú oficiálne odporúčania ako písať kód, sú spravované kľúčovými členmi normalizačnej komisie (C++ má normu v rámci ISO), to je na https://isocpp.github.io/CppCoreGuidelines/CppCoreGuidelines. Je to skvelý zdroj Informácií organizovaný podľa jednotlivých tém.

A potom ešte stojí za to sledovať konferencie, najznámejšia je tu: https://m.youtube.com/@CppCon.

Tu je napríklad sumarizácia toho kam C++ smeruje a aké rozšírenia možností a zjednodušenia práce to prinesie: https://m.youtube.com/watch?v=FNi1-x4pojs
8
« Poslední příspěvek od CFM kdy Dnes v 07:06:24 »
Přemýšlím co je cílem např v případě TV? Aby ostatní na stejné WiFi neviděli, co TV posílá? Pokud je to tolik důležité a nejde nainstalovat WG klient, tak ji vytvoř vlastní virtuální AP/SSID s jiným heslem.
9
« Poslední příspěvek od Pentheus kdy Dnes v 05:13:58 »
michaelscz // přesně takhle to používám teď a problém mám s TV co zmiňuje k3dAR.
10
Sítě / Re:SMB client - multichannel support
« Poslední příspěvek od Michal Šmucr kdy Dnes v 02:10:50 »
Tak ještě další věci.
Teď jsem si všiml, že v předchozím příspěvku jsem psal o tom povolení sysrq a cifsFYI přes sysfs.. To jsem omylem zkopíroval z historie terminálu, kde to bylo pro ukecanější debug přes dmesg, což by to info o spojeních v DebugData nemělo být třeba, pardon.
Dělal ještě test s víc jádry, resp cifs moduly.
U 5.15 a CIFS modulem 2.33 (Oracle UEK) to chodí přes jednu síťovku jak pro čtení, tak i zápis.
To, co jsem psal předtím, že zápis využije obě síťovky, fungovalo s kernelem 5.11 a CIFS modulem 2.50 (jak Oracle UEK Next, tak OpenSUSE Tubmleweed).
Stran: [1] 2 3 ... 10