Poslední příspěvky

Stran: [1] 2 3 ... 10
1
Studium a uplatnění / Re:Ako ste sa stali seniorom?
« Poslední příspěvek od skrivy kdy Dnes v 18:50:58 »
Zůstal jsem juniorem, vesele můžu kurvit věci, nemám žádnou zodpovědnost a u všeho můžu nadávat, že to není podle specifikace, chybí tomu dokumentance, atd. A protože jsem junior, tak to všichni akceptují a mávnou nad tím rukou.

Mám skvělý život.
2
Vývoj / Re:Vezme AI ajťákům práci?
« Poslední příspěvek od czmiho kdy Dnes v 18:16:03 »
Pocet dotazu za mesic na Stack Overflow poklesl od maxima na cca 1/50. Klesal uz pred ChatGPT, ale po jeho uvedeni byl sesup nejvetsi. Vtipne, ze AI zabiji jeden z vetsich zdroju, na kterych se ucilo. Lze predpokladat, ze vynos z reklam klesl v podobnem pomeru. Kolik vyvojaru tam kvuli tomu prislo o praci? Asi dost.

https://devclass.com/2026/01/05/dramatic-drop-in-stack-overflow-questions-as-devs-look-elsewhere-for-help/
3
« Poslední příspěvek od Megatron kdy Dnes v 18:11:58 »
muj pripad je takovy, ze mam tak stary a hnusny projekt, ze vsichni ostatni kolegove odesli,
az jsem zustal sam a kdokoliv novy prijde je proti mym znalostem projektu junior.
takze jsem jsem jako ten prevoznik, ktery musi jezdit na lodce dokud neumre, nebo dokud
neprehodi svou sluzbu na nekoho noveho.
Korporat, mala/stredna firma, garazovka?

Ked fungujete ako freelanceri, ma zmysel riesit taketo leveli?
4
Server / Re:Conky monitoring teploty CPU a GPU
« Poslední příspěvek od František Bublík kdy Dnes v 17:42:20 »
Děkuji převelice :-) to bylo přesně, co jsem potřeboval !! Teď už mi na Mintu Thinkpad funguje do posledního šroubku :-D
5
« Poslední příspěvek od Zopper kdy Dnes v 17:28:41 »
Na výplatnici je to o firemních procesech a nesezení v koutě jak ta panenka, mezi kolegy o tom, jak umíš svou práci. A pokud nejsi dostatečně aktivní sám od sebe, tak hodně pomůže muset převzít něco po někom.
6
Hardware / Re:Výber UPS k PC domov
« Poslední příspěvek od Marek Staněk kdy Dnes v 17:26:06 »
NASy minimálně od Synology umí pracovat i se signalizací prostřednictvím spínaných kontaktů, takže to tvrzení není v pravém smyslu pravdivé. Ale je k tomu nezbytná dokumentace, co který pin znamená.
7
Software / Re:Automatické přehrávání videí v prohlížeči
« Poslední příspěvek od Michal Šmucr kdy Dnes v 16:49:34 »
U Chromu/Chromia je to celé komplikovanější, je tam heuristika, kdy se vyhodnocuje i to, jestli má element nastavený mute na zvuk (pak se blokování autoplay neaplikuje), případně se tam ještě řeší MEI (Media Engagement Index), kdy se bere dál v potaz ještě velikost videa, interaktivita uživatele, jestli už na té stránce předtím byl a něco pustil..
https://developer.chrome.com/blog/autoplay
Popravdě u Edge nevím, jestli si tohle všechno zdědil z Chrome/Chromia, nebo tohle chování nějak upravili.

Když jsem to před pár lety někde řešil, tak za mě se k tomu mnohem líp postavili v Mozille a u Firefoxu, když se nastaví v about:config
media.autoplay.default = 5 (automaticky blokuj pokus o spuštění audia i videa)
media.autoplay.blocking_policy = 2 (musí se explicitně kliknout na spuštění)
Tak to fungovalo v pohodě, resp. tak jak jsem čekal.
V nastavení je pak ještě i whitelist, třeba pro YouTube, Spotify (nebo kde to člověk všude naopak chce povolit).
8
Hardware / Re:Výber UPS k PC domov
« Poslední příspěvek od Megatron kdy Dnes v 15:22:59 »
Ahoj, ani to nemusím hledat, dnes dorazily další dvě sestavy :-)
https://www.vselektro.eu/zalozni-zdroj-300w-sinus-zz20-plus-aku-40ah/
K NAS nepouzitelne, byt to moze byt kvalitny zdroj, kedze to nema usb vystup
9
Software / Re:Automatické přehrávání videí v prohlížeči
« Poslední příspěvek od 𝑾𝑰𝑭𝑻 kdy Dnes v 14:53:46 »
To je samozřejmě varianta, jak to vyřešit, mě spíš zajímá, proč to v (některých) prohlížečích, které funkcionalitu blokování automatického přehrávání nabízí, nefunguje. Jestli je to tím, že tvůrci těch prohlížečů jsou diletanti, nebo tím, že tvůrce webu je vych**ej jak díra do sněhu.
10
« Poslední příspěvek od a6b kdy Dnes v 13:49:15 »
nekdo je tak chytry a tak dobre zna programovani a system, ze mu okoli duveruje a on se stane seniorem
a pozdeji to reflektuje i vedeni.
Stran: [1] 2 3 ... 10