1
Vývoj / Re:Používáte LLM při vývoji?
« Poslední příspěvek od Martin Poljak kdy Dnes v 19:22:41 »Ale pokud tomu dám z prstu vycucané zadání na půl odstavce, tak to nejspíš bude odpad,To není nutně pravda. Já osobně jsem prakticky nenapsal prompt delší než pět vět. Jenomže pak je třeba postupovat iterativně. Nelze samozřejmě očekávat, že od takového promptu dostanete hotové řešení a hlavně to nelze chtít. Ostatně kdybyste to psal sám, taky byste postupoval iterativně v postupných krocích. Psát gigantická zadání a pak doufat, že se to celé v jednom kroku nějak vyrobí považuju za docela solidní antipattern nevedoucí ve výsledku moc nikam, vytvářející obrovský prostor pro chyby a dezinterpretaci a častou chybu obecně. Nemluvě o tom, že ty modely pořád jsou hlavně konverzační a je to na nich vidět. Mnohem efektivnější mi přijde přistupovat k LLM AI jako ke kolegovi při párovém programování než jako k juniorovi, co mu píšete zadání.
Obrovsky záleží na tom, co za klienta používáš, a na cokoliv složitějšího, než izolovaných pár řádků, je potřeba lokální agentZ toho pojmu "agent" se jednou zcvoknu. Ten termín mohl vymyslet jen nějaký AI hujer.
... než obecní agenti typu KiloCode. Nepřizpůsobíš si je tak na míru, ale to na začátku ani dělat nechceš.[/li][/list]Marně přemýšlím, co je na Kilo Code obecného. Jen je ho třeba nakonfigurovat, poskytnout mu dobrý index a nainstalovat potřebná MCP s nástroji. Nemá vestavěný tooling. S kvalitním modelem pak výsledky nejsou o moc horší a vlastně mohou v některých ohledech být klidně i lepší. Třeba Claude Code ostatně většinu času nedělá nic jiného, než spoustu globálních grepů. Nepřidává tomu žádnou další velkou magii. Druhou věcí je, že je to pak celkem drahé ale to je jiný problém.
Poslední příspěvky