1
Bazar / Re:Prodám GPU NVIDIA RTX A4000 16GB
« Poslední příspěvek od Buldr kdy Dnes v 00:09:19 »...
Máte pravdu, nicméně Catia je ještě mnohem lépe optimalizovaná a vymáčkne z "Quadra" více, než já ze Solidworks (ano, dlouhé roky funguju v Solidu čili jste se trefil). Tuším i NX, ale pouze z doslechu, protože s NX do styku nepřicházím. Bohužel mám i přímé srovnání 4070 Super (na World of Warcraft a Anno je skvělá) proti 4500 ADA (Solidworks, Simulia, 3DX), proto vidím ten rozdíl na stejné sestavě (stačí přehodit karty). Zobrazení a pohyb model dává zabrat i silnějším, než 4500 ADA (je to prostě střední třída), snižuji detaily i rozlišení (Z40c s 5120 × 2160 px je prostě moc), ale pořád je daleko nad 4070, přitom by měla mít navrch. Technicky to lze svádět na VRAM, ale i těch 12 GB stačí (většinou) pro větší sestavu. Konečná nastává v případě vizualizace, realview, assembly (10k+) ... pro herní karty. Když se k tomu připočtou ovladače, stabilita, tak není vlastně o čem uvažovat (samozřejmě certifikace), vlastně jen jestli bude stačit základní, střední, nebo rozbít prasátko a jít po high-endu od pětkové řady. Dlouho jsem zvažoval, jestli 4000 ADA nebo 4500 ADA.
Už jsem na tohle téma dost alergický a podrážděný pokaždé, když naběhnou teoretici, co u toho nesedí 10 hodin denně a začnou vytahovat teorie, benchmárky a ilumináty. Proletáři, kteří počítají návázné výpočty dříve, než znají výsledek předchozího výpočtu. Tohle téma rezonuje na všech CAD fórech.
Poslední příspěvky