21
Windows a jiné systémy / Re:Koupě levných Windows 11 a legalita
« Poslední příspěvek od technomaniak kdy Dnes v 12:10:50 »....
Dobrá víra zbavuje trestní odpovědnosti, ale neučiní z nelegální licence legální (tj. nebudete potrestán, ale budete muset licenci napravit - dokoupit). Dobrá víra, i míra Vaší právní jistoty se odvíjí od Vašeho posouzení, komu budete důvěřovat. Zrovna Alzu a podobne distributory můžete považovat za firmy, které už nemáte víc jak prověřit.
Srandovní, že bych v tom roce 2018 měl pravdu a ty se mýlil? Používáš přesně můj argument o dobré víře, podvedeném kupujícím apod.. https://forum.root.cz/index.php?topic=18239.90 viz. příspěvek z 19. 04. 2018, 10:21:09
2Tazatel : Zde je diskuze z roku 2018 kdy jsme to řešily. Nicméně připomínám toto je forum nikoliv soudní síň. Mimochodem i já si koupil Win11 Pro z aukra bez COA vše elektronicky, aktivoval, funguje a typ licence je "Retail" ( žádný VOLUME). U aukra u těchto ultra levných licencí je možné že jejich zdroj je mimo EU ale u eshopů typu vyhodný-software, ruzovka apod..(u obou jsem kupoval WinXP, Win7, Win10 všechny s COA) kde jsou ceny okolo tisícovky je pravděpodobně zdroj licence v EU a je přeprodaná (nevyužitá, nebo dříve využívána a nyní odinstalována a nevyužívána).
Nicméně pokud byl na daném stroji původně Win10 a splňuje požadavky na Win11 "prý lze stále" přejít na Win11(já přešel v roce 2021). Co si pamatuji tak to mělo platit pouze 1 rok od vydání Win11 a to už skončilo před 3 roky. Nicméně za pokus to stojí, nejhorší je že tě čeká formátování + nová instalace vč. konfigurace (ztráta 1-2 hodiny času).