1
Software / Re:Google Chrome po obnovení neotevřel panely
« Poslední příspěvek od Mlocik97 kdy Dnes v 23:37:21 »Skúste pravým kliknúť na panel záložiek a kliknúť "obnoviť naposledy zatvorenú kartu" (klávesová skratka CTRL + SHIFT + D).
@Michal Šmucr
Mišo, Mám Ubuntu s MATE. Nic jinyho nepoužívám. Mate má Caju. Já se ale nechci připojovat přes Caju. Chci klik na síť, vyberu si konkrétní počítač a složku. Sedím vyvalená v křesle a vše otevírám jen myší. Nechci nikde něco psát jako v MS-DOS kdy jsem vlastně ještě nebyla ani na světě. Nejsem stará. Je mi 25 a žiji v 21 století. Proto se nechci vracet k důchodcovskymu stylu vyhledávání.
Jasně, konfigurace jinak nepůjde ale vlastní práce je u mě o něčem jinym.
Rozumím, že nepoužíváš na připojování příkazovou řádku, proto jsem se ptal, každý má jiné preference. Jen mi není úplně jasná jedna věc. Píšeš, že se nechceš připojovat přes Caju, ale obávám se, že v MATE to moc jinak nepůjde.
Mate vychází ze staré verze GNOME a Caja je v podstatě starší verze Nautilu, o které jsem předtím psal. A to procházení tam je také.
Pokud je to dobře nastavené, tak otevřeš nové okno Cajy, nalevo vybereš síť a tam vidíš ostatní počítače. Když se k němu poprvé přihlašuješ, tak zadáš jméno s heslem a zvolíš, aby se oboje uložilo. Napříště už to budeš procházet bez zadávání. V dalším kroku už uvidíš všechny sdílené složky z toho konkrétního počítače.
To je asi nejednodušší metoda, co mě napadá a na takovéhle vzájemné procházení domácích počítačů by to mělo být úplně dostačující.
Nebo, cos měla na mysli s tím, že nechceš Caju?
Samozřejmě na každém z těch pěti počítačů musíš mít instalovanou Sambu a správně nastavit ty sdílené složky, které potřebuješ.
Zkoušela jsi něco z toho, co jsem psal v minulém postu? Potřebuješ docílit něčeho jiného?
Ještě dobrá poznámka k připojování, co píše k3dAR.Vůbec nerozumím tomu co jsi teď napsal. Mám to tak, že samba je na všech pěti počítačích. V sambashare mám potom vytvořeny složky podle potřeby. PC 4 je MMPC u televize a proto mám v sambashare různy adresáře jako film, mp3, tiktok, videa atd. atd. Na jinym pc jsou adresáře jiné, takové jaké tam potřebuji.
Jak teď připojuješ ty sdílené složky z druhého počítače?
Z terminálu ad-hoc přes mount, z grafického rozhraní v Nautilu (okno Files, +Other Locations) nebo to máš permanentní a je to ve /etc/fstab?
Au, au, au. Mám v tom guláš a nevím co dál. Nejhorší je pro mě asi to, když mi několik lidí napíše něco úplně jiného. Jiný postup, jiné řešení, jiný přístup atd.
@Michal Šmucr
Mišo, Mám Ubuntu s MATE. Nic jinyho nepoužívám. Mate má Caju. Já se ale nechci připojovat přes Caju. Chci klik na síť, vyberu si konkrétní počítač a složku. Sedím vyvalená v křesle a vše otevírám jen myší. Nechci nikde něco psát jako v MS-DOS kdy jsem vlastně ještě nebyla ani na světě. Nejsem stará. Je mi 25 a žiji v 21 století. Proto se nechci vracet k důchodcovskymu stylu vyhledávání.
Jasně, konfigurace jinak nepůjde ale vlastní práce je u mě o něčem jinym.