Nicméně stejně mi to tvé přání (víc virtuálů s fyzickými výstupy) přijde trochu zvláštní, resp. dost nezvyklý use-case. Netuším, na co by to prakticky sloužilo, ani jsem nikdy nic takového neslyšel.. Buď mám fyzický stroj s lokálním grafikou a monitorem, nebo se ze vzdáleného klienta připojuju na server (veřejný cloud s nějakou škálovatelností a dostupností, firemní server třeba pro home office s nějakými CADy atp.). Ty fyzické výstupy z jedné bedny (extendery ke klientům?) a zároveň virtualizace s nějakým síťovým ovládáním mi přijde trochu jako kočkopes. Možná i proto se tím nikdo moc nezabývá.
Fyzicky si to predstav v ramci jednoho pokoje (kancl, lab) - jako konsolidacni ukol. Je tu tichej komp (64C / 256G+ ram) a je vicero pracovist (cca 3-4) s jednim-dvema monitory kazdy, v dosahu do tech 5m od spolecneho kompu. Vetsina pcie slotu je obsazena temi 4xNVMe kartama a nechtel jsem delat kabelove prodluzky na gpu. Pulka nebo vice stanic pojede pod win s CADem ktery ma rad 3D akceleraci (ale nepotrebuje moc jader). Druha pulka nebo vice pojede SW vyvoj ktery obcas oceni vice jader (lokalni build), a headless ci/cd si v nejakem VM taky uzije svuj zivot.
To sdileni cpu/ram resources umozni SW lidem si sednout kde je volno. A rad bych toho sameho dosahnul i s graficky narocnejsim sw jak je CAD - tj. kazde fyzicke misto by melo mit identicke schopnosti, si ukousnout se spolecneho vykonu.
Jako slo by to realizovat skrze video-matici a dedikovane gpu, ale to je takove meh reseni. Diskretni stanice zas neposkytuji efektivitu - energetickou/financni/vykonovou, brat to z druheho konce a rozjizdet distcc se me zrovna nechce jako.
Zpet k brainstormingu:
Jak existovali hybridni gpu reseni (a par YT videi i ukazovalo moznosti hrani na vypocetni gpu bez video vystupu), neexistuje co podobneho pro nasazeni s VM ? Jako graficky vystup by byla nativni (v hypervisoru) session s namapovanymi "streamy" z virtualek (ale dostat tam kousek vGPU bude zas licencne drahy)... takze to spis vypada ze to bude chtit protahnout i ten akceleracni stack napul ven z VM.