1
Bazar / Re:Prodám desku s Intel N150 a 16 GB DDR5
« Poslední příspěvek od mhepp kdy Dnes v 16:34:16 »(Děkuji za opravu Subjectu u inzerátu, nějak mi hlava nebera, co jsem použil při psaní)
Zaměňujete příčinu a následek. Ta zbytečná byrokracie a jalové meetingy existují právě kvůli těm zbytečným manažerským pozicím, a ne naopak.
Ta pozice je asi tak nahraditelná, jako pozice vývojáře. Někdo na spoustu těch meetingů bude muset, aby se týmy napříč firmou domluvily a synchronizovaly, a někdo ty vývojáře musí chránit před vyšším vedením. Jestli se té pozici říká manažer, team lead, ... Formální název je jedno. Podstatné je, že pokud to nikdo dělat nebude, tak ten makající vývojář nebude mít na svoje makání čas a bude muset všechny tyhle zdržovací a byrokratické věci řešit osobně, a tím se bude plýtvat čas X vývojářů na to, co by zastal jeden manažer.Tvl kolik ti je? 18? Vitej v zivote. A smir se s tim, ze on je tam dulezitejsi nez ty. Ty ses jen lopata, kterou muze nahradit jina lopata. Nic vic.Jeho pozicia je nahraditelna. Sediet na mitingoch a riesit piiicoviny moze robit hoci kto aj s genderovymi studiami. Ale nahajrovat niekoho za skuseneho developera, ktory vie ako to funguje, a potom kym sa do toho dostane, je proces ovela ovela narocnejsi. A nie nejaky tlchuba ktory robi vlastne hovno
Ta pozice je asi tak nahraditelná, jako pozice vývojáře. Někdo na spoustu těch meetingů bude muset, aby se týmy napříč firmou domluvily a synchronizovaly, a někdo ty vývojáře musí chránit před vyšším vedením. Jestli se té pozici říká manažer, team lead, ... Formální název je jedno. Podstatné je, že pokud to nikdo dělat nebude, tak ten makající vývojář nebude mít na svoje makání čas a bude muset všechny tyhle zdržovací a byrokratické věci řešit osobně, a tím se bude plýtvat čas X vývojářů na to, co by zastal jeden manažer.Tvl kolik ti je? 18? Vitej v zivote. A smir se s tim, ze on je tam dulezitejsi nez ty. Ty ses jen lopata, kterou muze nahradit jina lopata. Nic vic.Jeho pozicia je nahraditelna. Sediet na mitingoch a riesit piiicoviny moze robit hoci kto aj s genderovymi studiami. Ale nahajrovat niekoho za skuseneho developera, ktory vie ako to funguje, a potom kym sa do toho dostane, je proces ovela ovela narocnejsi. A nie nejaky tlchuba ktory robi vlastne hovno
Jde o databázi HyperSQL DataBase https://hsqldb.org/web/openoffice.html a je to stabilní prověřená databáze vhodná pro řadu drobných použití.Přesně tak, databáze HyperSQL pro mé potřeby více, než dostačuje, autoři se ale rozhodli dát šanci Firebirdu, i když narazili na své časové limity jeho implementace. Jak jsem již uváděl výše, zkusím použít Jaybird JDBC oproti aktuálnímu Firebirdu 5.0.3, Postgresql už je pro tento typ použití přeci jen příliš kanónovrabcovitý (to už bych mohl využít Odoo, které ale patří přeci jen spíše do firem).
I tak je ale podle mě praktičtější použít externí databázi - je to vhodnější pro zálohování, možnost náhledu na sql data externím programem apod. S Firebird na žádné omezení asi nenarazíte, pokud existuje PostgreSQL konektor tak jste na tom ještě lépe (Postgres je velmi kvalitní databáze, viz zdejší články od Pavla Stěhule).
Ohledně samotné zkušenosti s Base - ta mne taky zajímá. Když jsem to zkoušel kdysi já, měl jsem z toho rozpačité pocity. Chtěl jsem nějaké UI pro databázi, které by fungovalo bez programování a bylo srozumitelné a pohodlně použitelné i pro neprogramátora. Ale obecně je mi koncepce Office balíků dost vzdálená a nepřišel jsem tomu na chuť
Ale nie taky timlider ze to je skuseny developer, alebo ze zastaval taku poziciu. Vacsina z nich nema ani technicky background.Tak zial, toto su v dnesnej dobe bezne neduhy prace v IT.