1
Server / Re:Náhrada za Forpsi VPS
« Poslední příspěvek od JenBob kdy Dnes v 22:15:11 »Já z Forpsi zákazníky migruju pryč a nikomu bych je už pár let nedoporučil.
Po 30 denní zkušební lhůtě je potřeba zadat platební kartu, ale pokud se vejdeš do limitů označených Always free, tak je to logicky trvale zdarmaOracle cloud, free tier, 24GB RAM, 200 GB disk, 4 jádra Ampere A1 (ARM Neoverse N1), možnost alokovat na 1-4 VMTo je jistě zajímavá služba, ale nevidím tam ceník po 30denni zkušební době.
https://www.oracle.com/cloud/free/
Objekty .Net sa týkajú výhradne PowerShellu, nie Windows všeobecne. A v kontexte PowerShellu je prvotné to, či odosielateľ alebo príjemca je alebo nie je z pohľadu PowerShellu externým programom. Objem dát je sekundárny faktor.
Budem sa tváriť, že som si nevšimol, že to ospravedlnenie je podmienené a prijímam ho.A? Má to niečo spoločné s mojou prvotnou odpoveďou? Vidíte v nej niekde, že by som cez kolónu posielal nejaké veľké dáta?Citace... pretože v tom nikto žiadne veľké dáta cez kolónu neposiela.
A to je lež.
Lež??? Akože viem, že je to inak a úmyselne vás klamem? Ako si niečo také vôbec môžete dovoliť? Kto si myslíte, že ste???
Pokud jsi jen nevzdělaný, tak se omlouvám. Skutečností je, že v linuxovém světě se kolony běžně používají pro přenos velkých objemů dat, která by se do dočasných objektů ani nemohla vejít.
Ve Windows se takové objemy nepoužívají a proto si vystačí s objekty uloženými v .NET . Pro spuštění kolony v rámci PowerShellu se tedy využívá tato mezivrstva. Pokud však jedním z členů komunikace je vnější proces, tak tuto službu zprostředkovává přímo jádro operačního systému, kterou si PowerShell obalí tak, že uživatel má pocit, že přenos dat dělá přímo PowerShell bez účasti jádra operačního systému.Aby nedošlo k omylu, teraz so mnou polemizujete v zmysle, že som zas niečo akože napísal nesprávne alebo je to váš nezávislý pohľad?
V Linuxu však .NET ani PowerShell standardně nejsou, takže meziprocesová komunikace se nejjednoduššeji dělá právě pomocí služeb jádra operačního systému.
Ale pořád neumí reverzní záznam na IPv6.Přesně.
A ta konzole (myšleno jako celé to webové admin rozhraní) mě vytáčí hlavně svojí pomalostí.
U contabo jen pozor na jejich ‘life time discount’. Už jsem to měl na třech vps a stejně vždy nakonec zdražili.O kolik to tak pak zdraží?
Díval jsem se na stávající virtuál u Forpsi a reálně využívám 0,5GB RAM a 14GB diskového prostoru, kde jsou rozhodně i věci, co tam být nemusí, takže mi fakt stačí víceméně cokoliv. To Contabo mi přišlo zajímavé za ty peníze, ale absolutně to nepotřebuji.
Ten reverz se u Forpsi nastavuje ticketem přes jejich operátora a trvá to klidně několik dní.Už ne, Compute → Síť → Veřejné IP adresy → Upravit (Spravovat Reverse) .
U contabo jen pozor na jejich ‘life time discount’. Už jsem to měl na třech vps a stejně vždy nakonec zdražili.O kolik to tak pak zdraží?