Poslední příspěvky

Stran: [1] 2 3 ... 10
1
Bazar / Re:Prodám DDR4 ECC RDIMM 32GB a DDR3 RDIMM 16GB
« Poslední příspěvek od em.ve kdy Dnes v 11:44:17 »
Zdravím, momentálně jsem s uživatelem Nimrodel v bilanci -1500 Kč.
Klasika - člověk pošle peníze a zboží ne a ne přijít.
Má někdo podobnou zkušenost?
Případně má někdo kladnou zkušenost a jenom já mám
tu smůlu, že "musel sem odjet služebně do Německa a
odeslání sem nechal v režiji kolegyně" a
"Samozřejmě peníze pošlu zpět.
Už sem jí instruoval, tak snad to přijde co nejdříve."

M.

2
Studium a uplatnění / Re:Kam odejít z IT v době AI?
« Poslední příspěvek od Martin Poljak kdy Dnes v 11:00:33 »
Hlavně je to dost zmrdské a podvodné. Spíš to chce nabídnout dokončení vícero věcí a pak je i zákazník spokojenější.
A v čem jako?
Podvodné ne ale zmrdské ano. A to v tom, že to de facto využívá neinformovanost zákazníků. Ona si s tím konkurence dříve nebo později poradí -- tedy pokud v tom oboru nějaká konkurence existuje -- ale to na věci nic nemění.

Každý řemeslník, který sotva umí číst a psát, tě dnes sedře z kůže. Každý chce vydělat maximum.
...vlastně jste si odpověděl sám. Morálka a trh není ani omylem jedno a totéž. Proto taky neregulovaný kapitalismus na světě prakticky neexistuje.
3
« Poslední příspěvek od Diego Adams kdy Dnes v 09:59:46 »
Živil jsem se IT od 18. :)
Přiznám se, že číst tuhle diskuzi je občas docela zajímavé.
Během těch třiceti let co jsem se tím živil, prošel obor několika velkými proměnami. Já i všichni moji kolegové z okolí jsme to přijímali jako vlastnost tohoto oboru. Bylo dost okamžiků kdy se náš svět úplně změnil a my museli všechno změnit. Dost nám pomáhalo, že jsme toho uměli hodně.
Tak se držte! :) (y)
4
« Poslední příspěvek od Ink kdy Dnes v 08:07:52 »
Hlavně je to dost zmrdské a podvodné. Spíš to chce nabídnout dokončení vícero věcí a pak je i zákazník spokojenější.

A v čem jako? Každý řemeslník, který sotva umí číst a psát, tě dnes sedře z kůže. Každý chce vydělat maximum. A když si dotyčný řekne obvyklou cenu a využije k práci prostředky, které mu to urychlí, je to OK.
5
« Poslední příspěvek od a6b kdy 29. 06. 2026, 19:39:38 »
spolecnost casem tihne ke skupinovemu sdruzovani, komunity vzdycky budou vytlacovat individiualisty, howg!
6
« Poslední příspěvek od David kdy 29. 06. 2026, 19:10:10 »
7
Hardware / Re:Tiskárna tiskne horizontální čáry
« Poslední příspěvek od brk kdy 29. 06. 2026, 14:46:13 »
Toner je tam stale ten isty od vyroby, ked som kupil tlaciaren, uz tam bol. Tlaciaren vytlacila cca 800 stran (ukazuje este 70% kapacitu tonera) a uvedena bola do prevadzky 26.4.2021

To se docela divím. V tiskárnách jsou typicky tzv. startovací tonery, kde toho prášku je spíš symbolicky, aby si zákazník co nejdřív koupil nový plný toner.
8
Hardware / Re:Tiskárna tiskne horizontální čáry
« Poslední příspěvek od Marvin kdy 29. 06. 2026, 13:51:50 »
Fotoválec a zapíkací válec mají různý průměr. Podle vzdálenosti mezi pruhy to jde rozlišit.
9
Software / Re:Nabízím nadšenci archiv softwaru
« Poslední příspěvek od uwe.filter kdy 29. 06. 2026, 13:50:50 »
Jak to má jakýkoliv nadšenec projít, když to nechceš nikam sdílet? Když jsi tak líný, proč se vlastně obtěžuješ tu ten příspevěk zakládat?
Asi to má jen na fyzických médiích a chce to věnovat někomu, kdo se tím prohrabe, vytvoří image, roztřídí, někam nahraje? Ale nejsem si vůbec jistý, jestli to chápu správně. Já bych se rád takové činnosti ujal, protože z toho na mě dýchá slušná nostalgie, ale bohužel prostě není čas :-(.
10
« Poslední příspěvek od Martin Poljak kdy 29. 06. 2026, 11:34:49 »
a když klient řekne, že chce něco předělat, vím, že to co bylo 3 dny refator blbého zadání je teď jeden prompt Claude Code - faktura zůstává jako za 3 dny práce, samozřejmě
Tak zrovna tohle může být jen velice dočasné.
Stran: [1] 2 3 ... 10