Poslední příspěvky

Stran: [1] 2 3 ... 10
1
Hardware / Re:Koupit teď Mac mini M4, nebo čekat na M5?
« Poslední příspěvek od fanoush kdy Dnes v 16:58:09 »
Bral bych základní variantu  + 24 GB ram, 256 GB SSD (další storage přes TB a síť) za 21.5k..
aha, to jsem si nevsiml, takze zadne pro nebo max, tak to neni na co cekat, M5 macbooky uz jsou nejakou dobu v prodeji

https://browser.geekbench.com/search?q=macbook+pro+apple+M4
https://browser.geekbench.com/search?q=apple+M5

vpravo lze prekliknout mezi cpu,gpu a AI vysledky

co se tyce ceny tak na hladine kolem 20tisic asi fakt muze byt vetsi rozdil. treba nove macbooky pro a max sice jsou trochu drazsi ale maji v zakladu 2x vetsi ssd a i konfigurace RAM se trochu zvedla - treba M5 max s 40 gpu cores zacina na 48GB RAM a 2TB disk, tam za ten priplatek oproti podobnemu M4 max modelu (36GB RAM, 1TB disk) clovek aspon neco dostane navic

2
« Poslední příspěvek od fanoush kdy Dnes v 16:06:38 »
duvody proc muze nekdo koupit hned M4 muze byt ze nechce (zatim nebo vubec) macos 26 nebo ze ceka ze pro M4 bude driv Asahi Linux, jinak vykon bude jedine lepsi a cena porad stejne vysoka +- v teto cenove relaci nepodstatny rozdil.

Mozna bych jeste pockal na nejake benchmarky nebo prakticke zkusenosti s 16" M5 Max macbooky co zrovna vychazeji. Treba jsem zvedavy jak se ta nova AI akcelerace v GPU projevi v llama.cpp. Co se tyce procesoru tak tam by me nejaky mirny narust vykonu oproti M4 az tak nezajimal.
3
Hardware / Re:Zalohovanie dat na Blu-ray
« Poslední příspěvek od pruzkumbojem kdy Dnes v 15:50:22 »
jojo, katastroficke selhani cdr zaloh se zapsalo do historie. (jsem meli asi asi 2000 CDR, tak nevytahuju nejaky novinarsky bulvar). ale zalozelo na slozeni tech barviv.

takze relativne levne? to budou ty "jednorocni"
ja verim temhle:
https://www.alza.sk/verbatim-m-disc-bdxl-100gb-print-5pck-bal-jewel-case-d5285201.htm

ovsem ta cena na disk je petinasobna.

Pouzivate niekto BluRay na zalohovanie dat? Hlavne fotky, videa. Alebo spolahlivejsie je mat zalohu na dalsom HDD?
Cena BluRay medii je relativne nizka 25GBx25ks balenie  = 625GB pod 20eur, jedine jednorazovy naklad za mechaniku je vyssi, orientacne 150eur.
Maju aj BluRay tak obmadzenu zivotnost ako DC/DVD, ze aj po par rokoch su niektore necitatelne?
4
Hardware / Re:Zalohovanie dat na Blu-ray
« Poslední příspěvek od a6b kdy Dnes v 15:32:07 »
ja jsem kdysi v linuxu palil dvd pomoci growisofs, ani nevim jak se pracuje s blueray medii.
5
« Poslední příspěvek od a6b kdy Dnes v 15:30:07 »
asi zalezina na penezich. m4 bude levnejsi, pokud chces vetsi vykon s m5 tak si priplatis.
takze jestli mas penize tak pockej na m5.
6
« Poslední příspěvek od popelar kdy Dnes v 14:48:13 »
Zapomněl si napsat, proč si chceš koupit nový počítač - současnou situaci.

Účel jsem popsal. Současná situace s tím podle mě nesouvisí. Zkrátka jsem se rozhodl pro nový počítač a to konkrétně Mac mini. Dotaz je jen na výběr mezi současnou a novou variantou. Víceméně ani ten účel není podstatný, ten jsem si vyhodnotil sám a počítač dostačuje/je ideální. Zajímá mě spíš názor na samotnou koupi. Možná někdo přemýšlí nad stejnou věcí. Zda čekat neznámo dlouho na o trochu lepší verzi, nebo naopak zlepšení považovat za neopodstatněné a vzhledem k ostatním rizikům koupit hned současnou.

Jasný flame. Nejlepší je samozřejmě koupit normální ntb s Ryzenem 7840HS nebo lepším HX a nahodit tam Arch.

Vy se běžte někam nadýchat čerstvého vzduchu  ;)
7
Bazar / Re:Prodám desku s Intel N150 a 16 GB DDR5
« Poslední příspěvek od mhepp kdy Dnes v 14:15:59 »
Tak už zbývá jen ta paměť.
8
« Poslední příspěvek od Bugsa kdy Dnes v 14:15:17 »
Jasný flame. Nejlepší je samozřejmě koupit normální ntb s Ryzenem 7840HS nebo lepším HX a nahodit tam Arch.
9
« Poslední příspěvek od 🇺🇦 GPU kdy Dnes v 14:04:05 »
Zapomněl si napsat, proč si chceš koupit nový počítač - současnou situaci.
10
Hardware / Zalohovanie dat na Blu-ray
« Poslední příspěvek od mmcc kdy Dnes v 13:05:10 »
Pouzivate niekto BluRay na zalohovanie dat? Hlavne fotky, videa. Alebo spolahlivejsie je mat zalohu na dalsom HDD?
Cena BluRay medii je relativne nizka 25GBx25ks balenie  = 625GB pod 20eur, jedine jednorazovy naklad za mechaniku je vyssi, orientacne 150eur.
Maju aj BluRay tak obmadzenu zivotnost ako DC/DVD, ze aj po par rokoch su niektore necitatelne?
Stran: [1] 2 3 ... 10