Poslední příspěvky

Stran: [1] 2 3 ... 10
1
Hardware / Re:Nový mobil: OnePlus 13 vs. 15 vs. Pixel 10 Pro
« Poslední příspěvek od studentNA kdy Dnes v 15:58:43 »
Akoze iphone ma nasral uz viackrat, od kopirovania suborov, fotiek, odpajanie od pc (windows), prestali chodit z kalendara notifikacie, ktore mam nastavene raz rocne.
2
Studium a uplatnění / Re:Ako ste sa stali seniorom?
« Poslední příspěvek od Zdeno Sekerák kdy Dnes v 15:44:15 »
Jednou jsem se rano zobudil a byl jsem senior.

Ale ted vazne. Stalo se my to co jinym ze jsem dlouho vydrzel na projektu ktery je tak narocny ze neni v silach kohokoliv h:o obsahnout ani za cely rok. Stal se ze.mne inventar co ma "institucionalni pamet".
3
« Poslední příspěvek od Michael Kalouš kdy Dnes v 15:22:37 »
Každý zaměstnavatel to má samozřejmě jinak. Ale pokud nejste senior, tak máte vedoucího, kterého se prostě zeptáte, co byste měl dělat, abyste se jím časem stal. V nejlepším případě spolu sestavíte dlouhodobý plán. V horším případě vedoucí neví a v tom nejhorším se dozvíte, že pro dalšího seniora není místo. Taky je třeba zjistit, jestli jste v pozici růst nebo smrt, nebo kde nerůst až tak nevadí.
4
« Poslední příspěvek od Mlocik97 kdy Dnes v 15:16:37 »
Osobne kupujem len Moto a Pixel fóny. S oboma mám pozitívnu skúsenosť.
5
« Poslední příspěvek od Michael Kalouš kdy Dnes v 15:10:24 »
Středně velká korporace. Vesměs činnosti mimo psaní kódu. Školení a testování nováčků, včetně přípravy materiálů. Příprava odhadů složitosti a časové náročnosti pro produktové vedení a konzultanty. Přednášení na lokálních konferencích. Menší práce co normálně dělá architekt - specifikace, podklady pro slevy na dani za výzkum a vývoj.
6
« Poslední příspěvek od RDa kdy Dnes v 15:09:30 »
stari iP napr jako 15, bys nechtel ? on ten prechod te bude bolet :D
7
Hardware / Nový mobil: OnePlus 13 vs. 15 vs. Pixel 10 Pro
« Poslední příspěvek od studentNA kdy Dnes v 13:37:55 »
Mam takmer 5 rocny iphone11, v ktorom planujem vymenit bateriu. Nemam potrebu nutne vymienat telefon, ale kedze aktualne mam telefon so 64gb uloziskom, zacina to byt limitujuce. A pozeram po Androidoch.
Rozmyslam medzi moznostami Oneplus13/15 alebo Pixel10pro. Najdrahsie vychadza oneplus15 a najlacnejsie 13. Pixel je o cosi lacnejsi oproti 15. Niekto skusenosti s niektorym z nich? Rady/odporucania?
8
« Poslední příspěvek od balkovic kdy Dnes v 10:19:43 »
Myslím si, že seniorem se staneš tehdy, kdy začnou tvoje predikce vycházet (a máš vůbec nějaké predikce). To znamená že víš kam až můžou věci komplexností dojít když se vydáš vybranou cestou.

... Jako senior řikáš těm co něco chtějí že jim to fungovat nebude

Predikcie zvyknú seniorom vychádzať ako sebanaplňujúce sa proroctvo. Lepšie je dôverovať tímu a radiť, nie dusiť a mariť nápady.
9
Hardware / Re:Výber UPS k PC domov
« Poslední příspěvek od trodden passive kdy Dnes v 10:14:28 »
Ahoj, ani to nemusím hledat, dnes dorazily další dvě sestavy :-)
https://www.vselektro.eu/zalozni-zdroj-300w-sinus-zz20-plus-aku-40ah/
K NAS nepouzitelne, byt to moze byt kvalitny zdroj, kedze to nema usb vystup

Taky jsem řešil chybějící USB, ale pokud se jedná o běžný domácí NAS se spotřebou +- 50W tak sestava v odkazu ho podrží až 7hod a tak dlouhý výpadek jsem za posledních 10 let měl jen 1x a to byla dopředu hlášená odstávka distributorem.

Popřípadě je možné to doplnit nějakým zařízením které ohlásí výpadek proudu. Když je pak výpadek , můžu to hodinu dvě nechat být a buď to mezi tím nahodí nebo si to vypnu.

Ano, pořád jsou tam scénáře, kdy to může padnout na hubu, nebudu to moc vypnout atd. ale alespoň v mém případě už to je malá pravděpodobnost srovnatelná třeba s tím, že odejde zdroj a následky budou stejné.
10
« Poslední příspěvek od themanfromearth kdy Dnes v 09:32:44 »
Ve státním: zkušenosti a odpracované roky.
Stran: [1] 2 3 ... 10