Poslední příspěvky

Stran: 1 2 [3] 4 5 ... 10
21
Hardware / Re:Spínanie inteligentnej zásuvky na zaklade teploty
« Poslední příspěvek od JanoSvitok kdy Dnes v 09:30:33 »
shelly su dostupne a da sa s nimi dohovorit (ovladanie cez API, vstavany web server, podpora pre homeassistant)
napr. https://www.shelly.com/products/shelly-plug-s-gen3
maju aj teplotne cidlo https://www.shelly.com/products/shelly-blu-h-t-mocha alebo https://www.shelly.com/products/shelly-h-t-gen3-matte-white

Je ista sanca ze sa to da nastavit tak, ze cidlo a zasuvka sa dohodnu napriamo bez tretej strany (zasuvka vie robit wifi AP, alebo po bluetooth).

To druhe cidlo sa da napichnut na USB napajac, cim odpadne starost o baterky. Ma aj vlasny procesor, takze prepojenie by malo byt jednoduchsie - logika je na strane cidla, to posiela pokyny zasuvke.
22
Desktop / Re:Směr práce se dvěma okny
« Poslední příspěvek od pruzkumbojem kdy Dnes v 09:08:42 »
na to, ze je pokrocily uzivatel fora, oteviral tu diskusni tema o Rustu.
prodaval knihy o snad vsech programovacich knihoven na svete.
Treba je za tim dotazem neco hlubsiho krome toho, ze se nudi
23
Bazar / Re:Prodám disky, NVR, kamery, MikroTik
« Poslední příspěvek od HornikNG kdy Dnes v 08:43:45 »
Pripominam - veskere poptavky posilejte na muj novy nick HornikNG.
Na poptavky, zaslane na stary nick, nemuzu reagovat - problem s prihlasenim pomoci MojeID.

Dekuji
24
« Poslední příspěvek od xyz kdy Dnes v 08:29:17 »
A nejsi náhodou trol? Minule jsi psal, jak programujes v assembleru a teď se ptáš na takovou kokotinu?
25
Hardware / Spínanie inteligentnej zásuvky na zaklade teploty
« Poslední příspěvek od kvas kdy Dnes v 07:50:12 »
Ahojte,
mam nasledujuci use case:

v miestnosti/objekte bez el. zasuvky chcem regulovat teplotu. Dotiahnem tam predlzovacku, do nej inteligentnu zasuvku s bytovym vyhrievacom. Chcel by som zapinat/vypinat tento vyhrievac na zaklade nameranej teploty. Existuje zasuvka s otvorenym protokolom, pomocou ktoreho by som ovladal ten vyhrievac bud z telefonu (Android, ale to je posledna moznost, nechavat ho tam ako meradlo teploty) alebo rasberry (mam) alebo Odroid (nemam) a podobne minipocitace s teplotnym cidlom, prip. nieco ide. Ide mi primarne o to, kupit tu zasuvku taku, aby som s nou mohol komunikovat aj ja, nie len SW od vyrobcu. Samozrejme cena by mala byt +/- rovnaka ako ju cena zasuviek s uzavretym protokolom. NIe je to zivotne dolezity use case, skor taky hobby projekt.

Este mi nie je jasne, ci komunikacia s tymi zasuvkami cez wifi musi ist vzdy cez router alebo aj napriamo zasuvka <--> ovladaci klient.

Poradite mi prosim, co mam v popise zasuviek hladat? a Idealne aj nejake spolahlive cidlo (odchylka max. 3-4 stupne C), ktore by som mohol pouzit.
26
Windows a jiné systémy / Re:V akom stave je Windows 11?
« Poslední příspěvek od Marek Staněk kdy Dnes v 07:40:28 »
Hele tak ještě jednou a zkuš číst pomaleji:
- kompatibilita a podpora u OEM licencí je plně na výrobci zařízení
- MS nemůže za to, že výrobce noťase je vocas, co do něj dá komponenty co nejsou na HCL, potřebujou extra ovladače, a výrobce zařízení je tam nepřipraví

Výrobce auta taky nemůže za to, že nemáš řidičák, že si do auta nenaleješ benzín, a že máš psychologickej profil psychopatickýho vraha.
27
« Poslední příspěvek od tecka kdy Dnes v 06:32:54 »
To je unikátní dotaz :) Já zhruba nastejno, ale asi o něco častěji zprava doleva. A nepřetahuji mezi okny, ale klávesnicí ovládám dvoupanelového správce souborů, tak možná proto mi na tom nesejde.
28
Desktop / Směr práce se dvěma okny
« Poslední příspěvek od novomente kdy Dnes v 02:50:48 »
Při práci se dvěma okny používám směr zprava doleva. To znamená, že soubory a složky přetahuji z pravého okna do levého okna. Levé okno pak slouží jako hlavní pracovní okno a pravé okno jako pomocné.

Jaký směr práce se dvěma okny používáte? Zprava doleva, nebo opačně, nebo používáte oba směry?
29
Server / Re:Rozdělení disků pro Proxmox v domácím labu
« Poslední příspěvek od CPU kdy Dnes v 00:27:49 »
odstavec RAID tam je !

Jak to chápu já, zdůrazňují, že komplexní RAID pod ZFS je vstup do králičí nory a komplexní řešení ti může nakopat zadek. To si myslím taky.

Buď RAID a blokové zařízení, kde si bude žít ZFS nebo se na RAID vyprdnout a poskládat to z přímo připojených disků.

ZFS na prostém RAIDu se nevyhýbám, protože mi to umožňuje konfigurace, které jsou jinak obtížně dostupné.
30
Server / Re:Rozdělení disků pro Proxmox v domácím labu
« Poslední příspěvek od pruzkumbojem kdy Dnes v 00:14:57 »
zjistit IP addresu LXC je bolest.
https://github.com/gitsang/lxc-iptag

BTW, vcera mi upgrade 8->9 to sestrelil, hlasi mi to chybejici intel microcode? doted jsem to vzdy radsi instaloval ciste a mel jsem u toho zustat.
Stran: 1 2 [3] 4 5 ... 10