Poslední příspěvky

Stran: [1] 2 3 ... 10
1
Studium a uplatnění / Re:Státní zákázky - má malý dodavatel šanci?
« Poslední příspěvek od Vladislav Kurz kdy Dnes v 02:12:54 »
Dodání do 2 měsíců je zbytečně okaté - je z toho jasně vidět, že někdo už má hotové řešení a jen ho nasadí. Přitom by stačilo dát termín dodání jako jedno z hodnotících kritérií. Je jasné že pokud někdo má něco hotového tak ho asi těžko někdo překoná v ceně a rychlosti dodání. A v tom případě je to IMHO výhodnější i pro stát (než vyvíjet nový systém od píky).

Požadavek na zastupitelnost je pochopitelný ale nevidím důvod ho specifikovat minimálním obratem v bambilionech.
2
Bazar / important source
« Poslední příspěvek od HealthRib kdy Dnes v 01:34:51 »
Apabila kita sakit, kemudian orang tua kita membawa kita ke dokter, pertanyaan dokter yang pertama adalah apa yang anda rasakan? best price buy https://wshaweb.com/prometrium-progesterone-capsules/ prometrium cost where can i buy https://www.bridgeclinic.org/buy-prednisone-deltasone-online-at-lowest-price/ how to get cheap What special interfaces are required to access the commercial network and where are the access points?
3
Software / Re:Myšlenkové mapy na PC a Androidu
« Poslední příspěvek od DgBd kdy Dnes v 01:12:19 »
Joplin je aplikace na poznámky s podporou většiny požadavků a na mindmapy má několik pluginů (které jsem teda nezkoušel). Ale je to hlavně aplikace na poznámky, nikoliv na mindmapy.
4
Software / Re:Rsync se nezastaví na chybě
« Poslední příspěvek od Michal Šmucr kdy Dnes v 00:50:59 »
Ja pouzivam PHP v CLI na hodne veci (vse na co je primitivni bash skript kratkej)

To je originální a veskrze pragmatický přístup, pokud tě to neomezuje (třeba rychlost u těch kodeků) a navíc máš evidentně hromadu existujícího kódu, tak samozřejmě proč ne. Koneckonců vlastně i do PHP se dá napsat rozšíření v C.
U mě je ten další stupeň za shellem Python nebo na Windows pak Powershell (kde se dají používat i .NET objekty a třídy, takže na takové Win specifické věci to občas pomůže), ale povětšinou jsou to bastly pro interní použití (nástrojárna :)).
5
« Poslední příspěvek od RDa kdy Dnes v 00:31:39 »
To je asi poprvé, co vidím použití PHP mimo web (nebo nějakou správu web projektů).

Ja pouzivam PHP v CLI na hodne veci (vse na co je primitivni bash skript kratkej), od ucetnictvi a samo-domo ERP k reseni vyroby elektroniky az po obrazove a video kodeky, filesystemy, rozebirace vsemoznych binarek a nebinarek, virtualky na 8 bity, simulace, a veci ktere me ted nenapadnou. Pres http je prakticky nic.. jen jedna "appka" na skladove zasoby skrze QR kody tam smeruje pro sve UI.

Dalsi stupen uz je C, a to musi mit opodstatneni, aby se clovek trapil o neco vice s kodem. Ono to je nakonec jedno, zda perl/python (ktere neumim a ucit se uz nebudu) nebo PHP ... hlavne u me jeste k tomu vsemu nerad pouzivam 3rd party kod, takze mam vlastni privatni a ciste piskoviste.
6
« Poslední příspěvek od Michal Šmucr kdy Dnes v 00:12:09 »
Dopadlo to tak, ze jsem si to cele oskriptoval sam.

Takze mam jeden skript co analyzuje soucasnou situaci mezi zdrojem a cilem (z pohledu velikosti souboru a timestampu), a pak to vyprodukuje seznamy serazene podle nazvu, velikosti a casu, plus seznam pro castecne soubory, vcetne statusu:
...
Odpoledne to vypadalo ze jeste 48 hodin, pokud vse dobre dojede:

Disk ma fakt problem pod zatezi, treba za noc (12hodin cca) se objevila jen 4x ta soft chyba kdyz to slo 5MB/s ... a neodpojilo se to. Takze to necham dojet - a vsude kde jsem chyby zahledl tak ty video soubory prehrat opravdu sli, bez nejakeho glitche.. predpokladam tedy ze data zkoruptena nebudou.

Bezva, byl jsem zvědavý. Držím palce, ať to dojede a je tam co nejmíň porušených souborů.
To je asi poprvé, co vidím použití PHP mimo web (nebo nějakou správu web projektů).

Citace
Pripojeny to je v 10G rezimu, jsem linej shanet A-C kabel, nebo A-C/C-C s usb2 only, zda to neblbne kvuli USB samotnemu. Ale vzhledem k tomu ze nedavno nahrana data slo stahnout plnou rychlosti, a problem je zejmena u starsich.. tak bych rekl ze to bude problem na opacnem konci - smerem do flashek nebo ve FW.

Jo taky si podle popisu nemyslím, že by to tím bylo. Měl jsem před pár lety podobný problém s nějakým SATA SSD Crucial, co známý vyndal z notebooku. Ta pravděpodobnost přečtení souborů se měnila podle stáří a taky jsem brzdil rychlost, ale nedělal jsem to rsyncem, ale přes cgroups pravidlem na blokové zařízení. Nakonec z toho chtěl tak 15% prioritních souborů, z toho pak většina prošla. Po kopírování jsem na SSD zkoušel ještě blkdiscard, jestli se nevzbelhá, ale šlo do koše.

Se mi podle odkazu zda ze to funguje jen s hubama, a kdyz mam jediny Type-C port na desce, tak to nebude fungovat?

V dmesg se totiz objevovalo attempt power cycle:
Kód: [Vybrat]
[120146.136098] xhci_hcd 0000:00:14.0: Timeout while waiting for setup device command
[120151.768091] xhci_hcd 0000:00:14.0: Timeout while waiting for setup device command
[120151.976031] usb 2-7: device not accepting address 37, error -62
[120151.985187] usb usb2-port7: attempt power cycle
[120159.448095] xhci_hcd 0000:00:14.0: Timeout while waiting for setup device command
[120165.080089] xhci_hcd 0000:00:14.0: Timeout while waiting for setup device command

Ale nic se nedelo - vyresil to pouze rucni zasah.

Deska je to tahle, Type-C port je zrejme z Q670E chipsetu: https://www.kontron.com/en/products/k3833-q-mitx/p176291

Hmm.. to vypadá, že ten USB-C port pravděpodobně opravdu neumí PPPS, přestože to inzeruje. Chodí to někdy i s interními HUBy na desce, třeba můj starý Intel Z77 (kancl PC) to uměl v pohodě. Novější Haswell to na interních portech nedává.
Ale mám pod tím doma downstream externí HUB Axagon HUE-F7A z Alzy, kde to jde v pohodě i selektivně na jednotlivých portech.
Pak mám ještě USB 3.0 HUBy z Amazonu, modely které jsou explicitně zmíněny jako kompatibilní a testované. Kdyby ti to nějak pomohlo, můžu ti je určitě půjčit. Ale má to jen klasický modrý 5Gbps A konektor.
7
Bazar / Re: Predam Supermicro A2SDi-4C-HLN4F C3558 miniserver
« Poslední příspěvek od kadlcikales kdy 05. 01. 2025, 23:31:51 »
Zdravím měl bych zájem o desku jaká je představa o ceně ? díky
8
Bazar / Re:Prodám 1U case, PSU, Supermicro embedded Atom, ECC RAM
« Poslední příspěvek od kadlcikales kdy 05. 01. 2025, 23:27:14 »
Je server stále na prodej měl bych zájem
9
Software / Re:Myšlenkové mapy na PC a Androidu
« Poslední příspěvek od k3dAR kdy 05. 01. 2025, 23:13:46 »
Zkoukni Obsidian, ma nejake pluginy pro Mindmapy, ty sem nezkousel, ale pouzivam pro Markdown poznamky, uklada do text/md souboru, sync mam pres Syncthing-Fork do Nextcloud pc a s tim syncuju NB pres Nextcloud client...

Edit: desktop clienta pro linux maj, ale opet sem nezkousel, v NB na ty md poznamky pouzivam QOwnNotes
Btw: bez Nextcloud muzes samozrejme i na Linuxu pouzit Syncthing
10
« Poslední příspěvek od RDa kdy 05. 01. 2025, 22:54:43 »
... ( třeba power cycle toho konkrétního portu pomocí uhubctl https://github.com/mvp/uhubctl ), což by mohlo ušetřit i to manuální odpojování a připojování.

Se mi podle odkazu zda ze to funguje jen s hubama, a kdyz mam jediny Type-C port na desce, tak to nebude fungovat?

V dmesg se totiz objevovalo attempt power cycle:
Kód: [Vybrat]
[120146.136098] xhci_hcd 0000:00:14.0: Timeout while waiting for setup device command
[120151.768091] xhci_hcd 0000:00:14.0: Timeout while waiting for setup device command
[120151.976031] usb 2-7: device not accepting address 37, error -62
[120151.985187] usb usb2-port7: attempt power cycle
[120159.448095] xhci_hcd 0000:00:14.0: Timeout while waiting for setup device command
[120165.080089] xhci_hcd 0000:00:14.0: Timeout while waiting for setup device command

Ale nic se nedelo - vyresil to pouze rucni zasah.

Deska je to tahle, Type-C port je zrejme z Q670E chipsetu: https://www.kontron.com/en/products/k3833-q-mitx/p176291
Stran: [1] 2 3 ... 10