Poslední příspěvky

Stran: [1] 2 3 ... 10
1
Sítě / Re:Po připojení do LAN se nastaví brána 0.0.0.0 a nejde změnit
« Poslední příspěvek od lukovic79 kdy Dnes v 10:05:18 »
Podle rad viz výše. Já neočekávám nic. Podle mne, tak to tedy doposud fungovalo, že jsem vše nastavil na pevno a fungovalo to. Až do té doby než jsem připojil 11-té zařízení a výše.

Rady jako zázrak nepotřebuji.

Podle rad:

DHCP automaticky

Absolutně nechápu počínání... Jaké DHCP? Ve W10 žádný DHCP server není. Připojíš nějakou podivnou krabičku napřímo k síťové kartě v PC, které není k ničemu jinému na síti připojené, a očekáváš, že se stane jako co? Zázrak?
2
Software / Re:Raspberry - systemové logy
« Poslední příspěvek od Le_Ze kdy Dnes v 10:03:16 »
Děkuji.
3
« Poslední příspěvek od LolPhirae kdy Dnes v 09:57:05 »
Podle rad:

DHCP automaticky

Absolutně nechápu počínání... Jaké DHCP? Ve W10 žádný DHCP server není. Připojíš nějakou podivnou krabičku napřímo k síťové kartě v PC, které není k ničemu jinému na síti připojené, a očekáváš, že se stane jako co? Zázrak?
4
Desktop / GNOME sebere stisk klávesy
« Poslední příspěvek od aigor.net kdy Dnes v 09:52:13 »
Ahoj, pokusím se popsat problém - na desktopu mám maximalizovaný terminál s několika záložkami kde pracuju. Ve chvíli, kdy upustím kurzor myši někde v hodní liště následně při psaní se ignoruje stisk první klávesy. To se opakuje při přepnutí okna (klávesnicí), nebo záložky. Neustále se musím hlídat a myš posouvat do plochy, kde mi zase zavazí a tohle chování mě neuvěřitelně vytáčí  >:(
Bohužel se mi nikde nepodařilo zjistit příčinu, nebo jak se toho zbavit.

Debian 11, GNOME 3.38, Wayland
(stejné chování je i na Debianu 12)
5
« Poslední příspěvek od lukovic79 kdy Dnes v 09:46:46 »
Toto se stane po připojení 11-tého a dalšího v pořadí. Přepíše mi to ip na jiné a GW na 0
U již dříve zapojených a funkčních mi to toto nedělá.
6
« Poslední příspěvek od lukovic79 kdy Dnes v 09:39:53 »
Podle rad:

DHCP automaticky, v LOGU nastaveno po resetu ip 192.168.0.3 maska 255.255.255.0 GW 192.168.0.1

Pustím Software vyhledám. Najde a když chci poslat do LOGA nahlásí Není možné přistoupit.
Připojené mám pouze LOGO.

Pokud si pamatuji, tak nikdy nešlo poslat napřímo bez toho aniž bych měl jako výchozí bránu počítač.

Když připojím jiné LOGO, které dříve fungovalo a nastavím ip počítače na 192.168.0.1 a GW na to samé, tak to normálně funguje. V Logu nastavím ip jakoukoliv v rozmezí mimo 1 a funguje. Do té doby to fungovalo, než jsem připojil 10-té v pořadí a více. Již dříve připojené fungují s tímto postupem

Jakmile připojím 11-té  a další v pořadí a zopakuji postup, tak to nefunguje a GW se nastaví na 0.0.0.0 a nic nejde.

Počítač si někde pamatuje připojená zařízení? Nemůže to být tím?

7
Software / Re:Raspberry - systemové logy
« Poslední příspěvek od Petr Krčmář kdy Dnes v 09:25:37 »
Démon journald sbírá logy z jádra, systému i jednotlivých služeb a ukládá si je do strukturované databáze. Na záznamy je pak možné se ptát pomocí utility journalctl a filtrovat podle mnoha kritérií. Celý log za 24 hodin se dá zobrazit takto:

Kód: [Vybrat]
# journalctl --since "24 hours ago"
Je možné to dále omezit na konkrétní služby, poslední boot a spoustu dalších věcí. Viz dokumentaci k journalctl.
8
Sítě / Re:USB tethering na Mikrotiku RB750Gr3
« Poslední příspěvek od Zopper kdy Dnes v 09:18:27 »
Ok, tak to se asi v posledních letech změnilo, nebo si to pamatuji ještě z před-usb-c časů. Pak je to jen otázka toho, jestli jde nastavit síťování v telefonu správně, a přenastavit router během výpadku.
9
Sítě / Re:Root.cz přes IPv6 se nezobrazí ve Firefoxu
« Poslední příspěvek od Michal Šmucr kdy Dnes v 09:14:18 »
Problém s IPv6 (na DSL cetinu) jsem také měl jakmile vyšla verze firmware 7.16 takže jsem se vrátil na 7.15.3 jelikož nebyl čas to řešit a problém zmizel.

Teď už myslím verze 7.16.2 takže zkuste nejdříve na nejnovější a pokud ne zvažte downgrade.

Nemyslím si, že by to byl ten primární problém, o kterém píše. Jak pak vyplynulo z další diskuze, tak je to spíš věcí konfigurace (správná velikost MTU v PPPoE klientovi, případně její posílání v ND (RA) nebo přidání pravidla pro MSS clamping). Viz můj dlouhý post výše. Nesouvisí to až tak s případným bugem, pokud to není dobře nastaveno.

Mikrotik, který jsem používal na testy, měl firmware s RouterOS 7.13 tuším někdy z loňska.
Teď po testech jsem to aktualizoval 7.16.2, chovalo se to úplně stejně.

10
Sítě / Re:USB tethering na Mikrotiku RB750Gr3
« Poslední příspěvek od LolPhirae kdy Dnes v 09:08:01 »
A pokud vím, USB-C dokovací stanice s ethernetem se s telefonama taky nedomluví.

Mraky X-in-1 s několika USB porty, RJ45 a event. další pro daný účet zbytečnou zbytečnou bižuterií (čtečka SD, HDMI, VGA...) od pár stovek všude možně, od Alzu přes Aukro po Ali. Jestli chceš nějakou konkrétní značku, co není úplná no-name Čína, tak např. Ugreen.

Funguje s Androidem úplně normálně. Naprosto běžně to dávám lidem k Chromecastu 4K (tam je potřeba ještě, aby to podporovalo PD přes ten USB-C kabel - u mobilu samozřejmě ne.)
Stran: [1] 2 3 ... 10