1
Hardware / Re:Kde sehnat normalni PC skříň?
« Poslední příspěvek od Michal Šmucr kdy Dnes v 23:29:08 »Jednu z prvních Define skříní jsem vracel. Rozhodně lepší než lowcost, ale kvalita zpracování fakt neodpovídala té vyšší ceně. Úplně debilní byla ta hromada doplňků volně položených nebo lehce nacvaknutých (různé kryty shora nebo zboku) co každou chvíli ze skkříně odpadly, stačilo se na ni jen křivě podívat. Panty dvířek taky nepůsobily bytelně. S počtem růných
kravin, co na těch skříních nebylo napevno není divu, že se objevují stížnosti na vibrace a rezonance.
Možná jsem měl štěstí, ale nic jsem vracet nemusel, ale samozřejmě nemůžu vyloučit, že některé modely nebo konkrétní kusy nemusí být úplně dobré.
S těmi rezonancemi a hlukem jsem to myslel obráceně, právě že jsem s tím nikdy u mě nebyl problém. Stavěl jsem herní počítače, DAW počítače do studia s více disky a různými kartami, střižnu v XL s interním RAIDem s 6x 3.5" disky.
U těch větších Define modelů to bylo fakt vždycky v pohodě, protože měly i bočnice podlepené tlumícím materiálem.. Když jsem si dal záležet s chladičem na CPU a třeba vybral ještě zdroj, co při běžném provozu zastavoval svůj venitlátor, tak to bylo fakt tiché.
Citace
I tak jsem chtěl Define 7 mini zařadit do výběru. Volitelný plný horní panel a USB-C jako příjemný bonus. U mATX skříně by tolik nevadily konektory zvrchu a optická mechanika lze externě. A pak zjístíte, že ti idioti vymysleli bezšroubkovou montáž bočnice, takže těď z těch skříní odpadají už celé bočnice (viz stížnosti na kolizi panelu s kabely za backplate). Tam kde vám HP nebo DELL dají bytelné madlo se zámkovým mechanismem má Fractal Design panel, co tam drží prostým třením. Přitom stačilo tam nechat závit (díry v panelech už tam jsou).
S těmi malými Define modely nemám moc zkušeností, mATX byly právě ty levná PC, které šly kvůli ceně do Core. A tam byly normálně šroubky. Nevím, asi by to chtělo fyzicky prohlédnout, to že jsou tam bočnice jen nacvaknuté ještě nutně nemusí znamenat problém, pokud to bude slušně vypružené, může to v pohodě držet. Že by se to i pak ochodilo asi bude záležet na používání, ale většina lidí to otvírá možná jednou za dva roky, když to čistí.
Ale chápu, jestli preferujete šroubky.
A jak jste zmínil ty značkové sestavy, tak znám spíš ty tower pracovní stanice. Dell Precisiony mi jak vnitřním uspořádáním, tak materiály přišly za ty peníze docela plechovka. Oproti tom HP Z, zvlášť ty vyšší modely předchozích generací mají super casy, byly to fakt držáky (posílal jsem je i jako střižny na cesty). Pokud by někdo dělal takovéhle skříně pro běžná PC, to by byla pecka (i když asi i cenově
Citace
Jaká je u Fractalu trvanlivost power buttonu?
Žádný problém nebo stížnost na cca různých 20 kusech. Jediný problém mám na svém starém case, což je Define R4 tak z r. 2008, kde už jsou třetí střeva. Spínač funguje pořád dobře, ale před lety mi někdo vyluxoval tu čepičku Chvíli jsem měl ambice to řešit, ale už to asi 10 let zapínám bez čepičky jen tím pahýlem.