Poslední příspěvky

Stran: [1] 2 3 ... 10
1
Studium a uplatnění / Re:Státní zákázky - má malý dodavatel šanci?
« Poslední příspěvek od registrovany123 kdy Dnes v 08:05:02 »
Dodání do 2 měsíců je zbytečně okaté - je z toho jasně vidět, že někdo už má hotové řešení a jen ho nasadí. Přitom by stačilo dát termín dodání jako jedno z hodnotících kritérií. Je jasné že pokud někdo má něco hotového tak ho asi těžko někdo překoná v ceně a rychlosti dodání. A v tom případě je to IMHO výhodnější i pro stát (než vyvíjet nový systém od píky).

Požadavek na zastupitelnost je pochopitelný ale nevidím důvod ho specifikovat minimálním obratem v bambilionech.

Pokud vím, tak jediné hodnotící kriterium je cena, opakuje se to ve smlouvách kde na to mají vyrhazenou zvláštní tabulku s výpisem hodnotících kriterií, která pravidelně obsahuje jeden jediný řádek, a to je nejnižší cena.
2
« Poslední příspěvek od Zopper kdy Dnes v 07:48:15 »
Dodání do 2 měsíců je zbytečně okaté - je z toho jasně vidět, že někdo už má hotové řešení a jen ho nasadí. Přitom by stačilo dát termín dodání jako jedno z hodnotících kritérií.
Pokud bych měl zájem se ucházet, tak raději uvidím právě takovéhle přiznání "už na to někoho máme," kde vím, že nemá cenu se hlásit. Než zdánlivě otevřenou zakázku, kterou nikdy nemůžu vyhrát, ale vyplýtval bych tam čas a peníze přípravou, kterou jsem mohl dát do jiné zakázky.
3
« Poslední příspěvek od snugar_i kdy Dnes v 06:26:25 »
A v tom případě je to IMHO výhodnější i pro stát (než vyvíjet nový systém od píky).
Souhlas, zrovna jsem sem šel tohle napsat.
registrovany123, proč myslíš, že bys měl šanci takovouhle zakázku vyhrát, když jdeš proti firmě, která zjevně tu věc už má hotovou a jen ji dokola prodává? Budeš to vyvíjet dlouho (tj. stát to mnohem dýl nebude moct používat) a nejspíš to tím pádem bude stát i víc peněz?
(Nijak teda neobhajuju systém zadávání veřejných zakázek, to je žumpa z víc důvodů a musí se k tomu tak přistupovat)
4
« Poslední příspěvek od Vladislav Kurz kdy Dnes v 02:12:54 »
Dodání do 2 měsíců je zbytečně okaté - je z toho jasně vidět, že někdo už má hotové řešení a jen ho nasadí. Přitom by stačilo dát termín dodání jako jedno z hodnotících kritérií. Je jasné že pokud někdo má něco hotového tak ho asi těžko někdo překoná v ceně a rychlosti dodání. A v tom případě je to IMHO výhodnější i pro stát (než vyvíjet nový systém od píky).

Požadavek na zastupitelnost je pochopitelný ale nevidím důvod ho specifikovat minimálním obratem v bambilionech.
5
Software / Re:Myšlenkové mapy na PC a Androidu
« Poslední příspěvek od DgBd kdy Dnes v 01:12:19 »
Joplin je aplikace na poznámky s podporou většiny požadavků a na mindmapy má několik pluginů (které jsem teda nezkoušel). Ale je to hlavně aplikace na poznámky, nikoliv na mindmapy.
6
Software / Re:Rsync se nezastaví na chybě
« Poslední příspěvek od Michal Šmucr kdy Dnes v 00:50:59 »
Ja pouzivam PHP v CLI na hodne veci (vse na co je primitivni bash skript kratkej)

To je originální a veskrze pragmatický přístup, pokud tě to neomezuje (třeba rychlost u těch kodeků) a navíc máš evidentně hromadu existujícího kódu, tak samozřejmě proč ne. Koneckonců vlastně i do PHP se dá napsat rozšíření v C.
U mě je ten další stupeň za shellem Python nebo na Windows pak Powershell (kde se dají používat i .NET objekty a třídy, takže na takové Win specifické věci to občas pomůže), ale povětšinou jsou to bastly pro interní použití (nástrojárna :)).
7
« Poslední příspěvek od RDa kdy Dnes v 00:31:39 »
To je asi poprvé, co vidím použití PHP mimo web (nebo nějakou správu web projektů).

Ja pouzivam PHP v CLI na hodne veci (vse na co je primitivni bash skript kratkej), od ucetnictvi a samo-domo ERP k reseni vyroby elektroniky az po obrazove a video kodeky, filesystemy, rozebirace vsemoznych binarek a nebinarek, virtualky na 8 bity, simulace, a veci ktere me ted nenapadnou. Pres http je prakticky nic.. jen jedna "appka" na skladove zasoby skrze QR kody tam smeruje pro sve UI.

Dalsi stupen uz je C, a to musi mit opodstatneni, aby se clovek trapil o neco vice s kodem. Ono to je nakonec jedno, zda perl/python (ktere neumim a ucit se uz nebudu) nebo PHP ... hlavne u me jeste k tomu vsemu nerad pouzivam 3rd party kod, takze mam vlastni privatni a ciste piskoviste.
8
« Poslední příspěvek od Michal Šmucr kdy Dnes v 00:12:09 »
Dopadlo to tak, ze jsem si to cele oskriptoval sam.

Takze mam jeden skript co analyzuje soucasnou situaci mezi zdrojem a cilem (z pohledu velikosti souboru a timestampu), a pak to vyprodukuje seznamy serazene podle nazvu, velikosti a casu, plus seznam pro castecne soubory, vcetne statusu:
...
Odpoledne to vypadalo ze jeste 48 hodin, pokud vse dobre dojede:

Disk ma fakt problem pod zatezi, treba za noc (12hodin cca) se objevila jen 4x ta soft chyba kdyz to slo 5MB/s ... a neodpojilo se to. Takze to necham dojet - a vsude kde jsem chyby zahledl tak ty video soubory prehrat opravdu sli, bez nejakeho glitche.. predpokladam tedy ze data zkoruptena nebudou.

Bezva, byl jsem zvědavý. Držím palce, ať to dojede a je tam co nejmíň porušených souborů.
To je asi poprvé, co vidím použití PHP mimo web (nebo nějakou správu web projektů).

Citace
Pripojeny to je v 10G rezimu, jsem linej shanet A-C kabel, nebo A-C/C-C s usb2 only, zda to neblbne kvuli USB samotnemu. Ale vzhledem k tomu ze nedavno nahrana data slo stahnout plnou rychlosti, a problem je zejmena u starsich.. tak bych rekl ze to bude problem na opacnem konci - smerem do flashek nebo ve FW.

Jo taky si podle popisu nemyslím, že by to tím bylo. Měl jsem před pár lety podobný problém s nějakým SATA SSD Crucial, co známý vyndal z notebooku. Ta pravděpodobnost přečtení souborů se měnila podle stáří a taky jsem brzdil rychlost, ale nedělal jsem to rsyncem, ale přes cgroups pravidlem na blokové zařízení. Nakonec z toho chtěl tak 15% prioritních souborů, z toho pak většina prošla. Po kopírování jsem na SSD zkoušel ještě blkdiscard, jestli se nevzbelhá, ale šlo do koše.

Se mi podle odkazu zda ze to funguje jen s hubama, a kdyz mam jediny Type-C port na desce, tak to nebude fungovat?

V dmesg se totiz objevovalo attempt power cycle:
Kód: [Vybrat]
[120146.136098] xhci_hcd 0000:00:14.0: Timeout while waiting for setup device command
[120151.768091] xhci_hcd 0000:00:14.0: Timeout while waiting for setup device command
[120151.976031] usb 2-7: device not accepting address 37, error -62
[120151.985187] usb usb2-port7: attempt power cycle
[120159.448095] xhci_hcd 0000:00:14.0: Timeout while waiting for setup device command
[120165.080089] xhci_hcd 0000:00:14.0: Timeout while waiting for setup device command

Ale nic se nedelo - vyresil to pouze rucni zasah.

Deska je to tahle, Type-C port je zrejme z Q670E chipsetu: https://www.kontron.com/en/products/k3833-q-mitx/p176291

Hmm.. to vypadá, že ten USB-C port pravděpodobně opravdu neumí PPPS, přestože to inzeruje. Chodí to někdy i s interními HUBy na desce, třeba můj starý Intel Z77 (kancl PC) to uměl v pohodě. Novější Haswell to na interních portech nedává.
Ale mám pod tím doma downstream externí HUB Axagon HUE-F7A z Alzy, kde to jde v pohodě i selektivně na jednotlivých portech.
Pak mám ještě USB 3.0 HUBy z Amazonu, modely které jsou explicitně zmíněny jako kompatibilní a testované. Kdyby ti to nějak pomohlo, můžu ti je určitě půjčit. Ale má to jen klasický modrý 5Gbps A konektor.
9
Bazar / Re: Predam Supermicro A2SDi-4C-HLN4F C3558 miniserver
« Poslední příspěvek od kadlcikales kdy 05. 01. 2025, 23:31:51 »
Zdravím měl bych zájem o desku jaká je představa o ceně ? díky
10
Bazar / Re:Prodám 1U case, PSU, Supermicro embedded Atom, ECC RAM
« Poslední příspěvek od kadlcikales kdy 05. 01. 2025, 23:27:14 »
Je server stále na prodej měl bych zájem
Stran: [1] 2 3 ... 10