No, nic moc teda. Hlavně se rozhodni, pro jaké účely to budeš používat. Já mám problém, že mi padá SSH spojení náhodně. Docela to štve, pokud něco buildíš a spadne ti to.
https://linux.die.net/man/1/screen
Raději změním ISP
. Každopádně děkuji za tip.
Pokud na vzdáleném stroji běží (pod mým uživatelem) jenom „ten jeden screen“ za účelem odpojování se, používám tuhle definici v OpenSSH configu. Spojení radši padá rychle a ochotně (podle potřeby si upravte ServerAlive
Něco řádky), než aby zůstalo spojení viset se spadlou sítí. Automaticky to spustí screen pod tty, detachne existující, pokud existuje, jenom to teda nefunguje spolu se zadáváním příkazu při spuštění SSH klienta.
# soubor ~/.ssh/config
Match tagged screen
RequestTTY yes
RemoteCommand screen -DRl
TCPKeepAlive yes
ServerAliveInterval 1
ServerAliveCountMax 10
LogLevel VERBOSE
Použití:
ssh -P screen user@hostNucené shození ssh: (Return)
~ .
Pokud je potřeba hezké UI nebo připojování se s heterogenních strojů zároveň (zmenší emulovaný terminál tak, aby se vešel do všech oken a všeobecně je víc fancy ohledně emulace terminálu než screen), tak se hodí použít spíš
tmux.
Aktuálně tmux spíš nepreferuji a používám screen, dokud mi stačí možnost odpojit se, mít víc full-screen „oken“ (ne půlený pohled atd., jak to umí dobře tmux) a přesměrovat/uložit výstup do souboru.