distro linuxu k prohlížení celý archiv

distro linuxu k prohlížení celý archiv
« kdy: 06. 08. 2025, 19:25:08 »
už jsem to tu ukazoval dříve

Tigerhareram linux

chci uveřejnit složku se všemi mými verzemi a soubory atd k linuxu , věřím že dobré prase v žitě si v tom rádo chrochtá v takových věcech

tu je odkaz : https://drive.google.com/drive/folders/1TRRcV-naolBYOorlzxkvqkyZHZUus-rG?usp=sharing

jestli máte rádi soustavu která obsahuje velký počet prvků , je to už docela archiv kde je toho dost

snad to nevadí že to tu posílám

Re:distro linuxu k prohlížení celý archiv
« Odpověď #1 kdy: 19. 08. 2025, 20:25:49 »
natočil jsem ke svému linuxu video demo

https://drive.google.com/file/d/13oK3XE7foi2yWZTcyG0cMaocllDCmEuB/view?usp=sharing

použitý hardware :

PC Intel NUC Barebone
32GB RAM
128GB M.2
2TB vnitřní disk
10TB USB disk (2x mirror)
internet 35Mb/s Down/Up

natočil jsem to pomocí nginx rtmp serveru s využití obs studia linux
slot ve videu jsem naprogramoval sám v Turbo Pascalu 7.0 pro DOS
hudba ve videu :
DJ Orbith (CZ progressive electro) - Progressive Session 01 a 02
Darude - Sandstorm

omluvte nízkou kvalitu obrazu a zvuku, lepší nemám obzvlášť když běží ještě více aplikací naráz, když video stáhnete lokálně k sobě kvalita se trochu zlepší. Dělá mi to když přehrávám audacious xmms a k tomu pouštím další zvukový program. Když bych tam tu hudbu neměl tak mi to nedělá když třeba hraju.

software najdete na tigerhareram.cz všechno zdarma k nahlédnutí

použitý linux je SLAX Debian 12 a SLAX Slackware 15 známého českého intelektuála Tomáše Matějíčka (využívá patchwork jádra díky kterému je super)

to je tak všechno

« Odpověď #2 kdy: 23. 08. 2025, 22:09:31 »
Možná jsem tojednou prolét ale co je toZač? Nějaká kolekce her? Něco takovèho teď shánim jako boot image pro Arm (to distro je i emulator), retro  staré hry  ,
Něco jako retro pi, ale i mega balíkem her.

« Odpověď #3 kdy: 03. 10. 2025, 08:22:14 »
Možná jsem tojednou prolét ale co je toZač? Nějaká kolekce her? Něco takovèho teď shánim jako boot image pro Arm (to distro je i emulator), retro  staré hry  ,
Něco jako retro pi, ale i mega balíkem her.

pokud máš raspberry pi nebo což je arm , balíky s hrami jako boot image najdeš na jednom místě kde je jich mnoho je to :

Kód: [Vybrat]
https://www.arcadepunks.com/

« Odpověď #4 kdy: 23. 10. 2025, 23:12:58 »
hardware je novější , ukazovaný linux mi nefunguje - postup co s tím udělat :

systém který tu ukazuju pamatujde debian strech , pak jsem kupoval nový hardware a musel jsem přejít na debian buster , v určitou chvíli po roce provozu počítače Intel NUC non stop 24/7 a pak ještě po nějakém čase se mi asi spálil , kupoval jsem novější Intel NUC , musel jsem přejít na debian bookworm (období debianu bullseye jsem přeskočil když mi hardware fungoval nezajímal jsem se)

teď přicházejí nové Intely NUC a jiné počítače novější hardware , linux z archivu vám nebude fungovat :

1 - jděte na stránky linuxu Tomáše M. distro Slax a vemte si nejnovější Slax debianovou verzi
2 - zkuste jestli vám slax funguje na vašem hardwaru, obraz zvuk a síť , boot do x
3 - teď přeneste celý systém tak aby se spojil nový slax s tímto debianem , proveďte něco jako merge
4 - budeme postupovat v zachování systému a povýšení potřebného
5 - zajistěte aby bootloader bootoval správné nové jádro a aby k němu ve stromu souborů byly firmware a knihovny lib
6 - když se dostanete tak daleko že systém nabootuje a dostane se až do textového režimu , sláva
7 - teď budeme operovat s dalšími složkami , zaměřte se na složky libs aby se slax nový a distro spojily , přepsaly , a doplnily
8 - všimněte si démonů v systemd , tady je potřeba provést složku po složce službu po službě operace tak aby systém
naběhl do x a nezamrznul , když je něco důvod proč to zamrzne , zkuste to třeba odstranit
9 - když dokážete nabootovat, naběhne x a nezamrzlo to , pokračujte tak že zkoušíte programy který v nové verzi přestal fungovat
10 - provádějte operace s každou věcí na které vám záleží , trvá to dlouho , spotřebuje to asi měsíc práce každý den

na co tohle je ? říkáte si nikdy bych něco takového nedělal ?
odpověď : když systém přešel debiany : stretch, buster, bullseye, bookworm .. přejde dál na trixie a dál
klíčové k pochopení je že systém je plný software a vyřešených věcí o které je škoda přijít a nemít nic

dostanete se tak k až teoreticky nekonečno věcí k řešení , pokud máte čas a baví vás to , doporučím vám hledat na google v diskuzních forech především anglicky psaných

můžete tak systém mít a rozjet ho i na novějším počítači , jen potřebujete vědět jak na to

« Odpověď #5 kdy: Dnes v 19:12:14 »
přibyla nová složka --->> tigerhareram-linux_1st_snow_winter <<--- která obsahuje poslední verzi

https://drive.google.com/drive/folders/12Voy2sArjS6G8aFPDu6CUPwPsnN0F9NR?usp=sharing

snažil jsem se smazat všechny části kde bylo nějaké důležité heslo nebo něco takového ale známe různé koumesy co všechno zkusí, takže si úplně jistý nejsem to uveřejnit veřejně. Můžete se podívat když to umíte rozjet. Je to Bookworm. Chybějící části když máte nějakou složku prázdnou najdete na tigerhareram.cz v google disku.