Ano, pouzitelne pro zneuzivace nezazaplatovanych bezpecnostich der ;-) Tyhle principialni"rady" ze nejlepsi je aktualizace vypnout, mozna vychazej z nejakych spatnejch zkusenosti, ale jsou postavene na palici...
Ja jsem proste konzerva. Jakmile je neco ve stavu, kdy to vyhovuje, jsem spokojenej jak zelva a pokud neni opravdu padnej duvod ke zmene, tak proc do toho vrtat. Tezko si vzpomenu, kdy naposledy jsem si u nejake aktualizace rekl - konecne, tahle ficura mi tu celej cas chybela.
Me zkusenosti jsou spis takove, ze na neco fajn se postupne pribali balast sem, nechtena ficura tam, predelani toho a oneho, prestehovani drive dostupnych uzitecnych ficur za paywall, zpraseni vykonu, ze najednou nestaci zelezo...
Pokud jsou tve zkusenosti odlisne - skvele. Necht ti nove aktualizace prinasi jen a pouze zlepsovaky a zvyseni vykonu. Zcela uprimne.
Jakože autor když něco vytvoří a uvolní to nejdříve zdarma je povinen vám do smrti poskytovat podporu a svou práci za vaše hezké oči? Struktura vašeho myšlení by mě fakt zajímala. To musí být slušná patologie.
Kurz kreativniho cteni?
Nekdo neco vytvori a uvolni zdarma, cajk, neni ani prvni, ani posledni.
Podpory a aktualizaci se nikdo moc aktivne nedovolava, akorat BFU maji aktivni automaticke aktualizace.
Vytvorit neco zdarma, dat to do obehu zdarma, spolehat na to, ze vetsina lidi ma automaticke aktualizace a hned tak prejde na novou vylepsenou verzi s vylepsenym monetizacnim schematem, je sice z obchodniho hlediska mozna funkcni, z hlediska vyssiho principu mravniho bych si vsak dovolil nejakou tu namitku.
Samozrejme bych nic nenamital v pripade "noveho produktu" Mapy 2.0, ktery je uplne novy a zcela zasadne vylepseny, takze si jiste radi zaplatite...
Ostatne jsem rad, ze si uz delsi dobu delam svuj archiv ruznych veci, co stahnu, v ruznych verzich. Vetsinou k nicemu, ale obcas i uzitecne. Vizte treba, kterak MS v desitkach podporoval ReFS v beznych Pro, az v 1709 sebral moznost ReFS oddil vytvorit a presunul to do nove, premiove edice Windows 10 Pro for Workstations. Uplne ze stejnyho soudku. Takze hezky ISO se 1703 a jedeme z vesela vytvaret partysny az do aleluja, protoze tam to jeste slo. (Podpora ReFS z novejsich edici sebrana nebyla, pouze moznost partysny s timto FS vytvaret.)
Já osobně Waze nepoužívám protože jako navigace stojí tradičně za nic a nic se na tom nezměnilo, předpisy neporušuju takže že někde loví je mi osobně jedno, databázi radarů mám jak v jiných navigacích tak ve firmwaru autokamery a potřebuji ji hlavně proto, abych někde na sedmdestáce nejel sedmdesát pět a pak se po mě nějaký úředník nevozil. Docela by mě tedy zajímalo, co přesně na tom spatřujete k "nezaplacení".
Predpisy neporusuju, ale kdyby naaahodou nekde 75 na 70 ... Rozumim, mrk mrk :-)
Mne se Waze jako navigace po Evrope, jakoz i po Praze, osvedcila suverenne nejlip. Komunita v CR je docela velka a funguje to dobre. Tedy, s Waze jezdim i cesty, ktere jinak znam jako sve boty. Ne proto, abych nezabloudil, nybrz kvuli vcasnymu infu o zasperovane dalnici, nebo o kamionu zaseknutym pod podjezdem (coz tu v nasich koncinach byva plus minus kazdej druhej tyden), coz dokaze usetrit spoustu casu.
Jezdim celkem casto do Nemecka a tam policajti fungujou trosku jinak. Typicky se tu v nasich koncinach kradar schova nekam do skarpy a kousek dal pak chytaji najisto. Vetsinou u rizikovych mist se snizenim rychlosti, obcas ale i v totalnich pastech, kde i sami policajti v neoznacenych autech bez diskoteky leti 140 na 100...