Seznam.cz jak přijít o data

Seznam.cz jak přijít o data
« kdy: 05. 11. 2014, 12:01:36 »
Dobrý den

Mám zde skvělý tip, jak se dá snadno přijít o všechny data z emailového účtu na seznam.cz

Před 2 dny mi volal známý, že se mu nedaří mi doručit mi email. Prý účet neexistuje. Tak jsem se na to šel podívat a k účtu se přihlásil. Byl prázdný. Všechny maily pryč, všechna nastavení pryč.

Takže jsem si šel pokecat na technickou podporu: http://napoveda.seznam.cz/cz/services/

Dozvěděl jsem se, že účet byl smazán, protože jsem se k němu 6 měsíců nepřihlásil.
Nepřihlásil jsem se k němu mnohem delší dobu než 6 měsíců, zprávy mám přesměrované na jiný účet. Jenže, "všechny" zprávy měly být přesměrovány na účet kde poštu odebírám, ale zprávy o smazání schránky přesměrovány nebyly.
Slovy technické podpory. Tyto zprávy jsou speciální a neprochází filtry. Donedávna tomu ale bylo jinak, běžně mi tato upozornění chodila. Informace, že teď tyto zprávy neprocházi filtry se ke mě nijak nedostala..

Tak jsem si ale říkal, ok stalo se. Víme kde je chyba, tak to napravíme.

Já: Tak mi tedy obnovte maily a nastavení účtu.
A pak přišel ten šok!  :o 
Technická podpora: Nelze obnovit, při zrušení schránky se VŠECHNA data mažou.
Tomu se mi nechtělo věřit.
Já: Chcete mi říci, že ta data nemáte ani v nějaké starší záloze?!? (smazání schránky bylo před 2 dny)
Technická podpora: NE VŠE JE SMAZÁNO.

Ještě to na mě zkoušeli, jako že je to má chyba, že když jsem si účet zakládal, že jsem souhlasil s pravidly, že se budu minimálně 1x za 6 měsíců přihlašovat. Což není pravda, páč, když jsem si ten účet před cca 20 lety zakládal :) tak nic takového vyžadováno nebylo.

To už jsou detaily. Podstatné mi přijde, že údajně seznam nemá žádnou zálohu smazané schránky. Opravdu se mi nechce věřit že by ta data v žádné záloze neměli. Tomu nemohu uvěřit. Vidíte do toho někdo je to opravdu tak? Nebo to byla jen lež chlapíka z technické podpory, pro kterého je to pak jednodušší takové věci "vyřešit".

BTW: to důležité mám díky přeposílání zazálohované jinde. Už jsem si zažil, kdy jim třeba kleklo diskové pole a obnovovali maily ze zálohy a nedokázali obnovit složky, filtry a roztřídění zpráv.

A ještě jedno doporučení, tyhle varovné zprávy jsou prý také přeposílány na "kontaktní adresu".
Tu si můžete nastavit na https://ucet.seznam.cz/

Nu ať se daří.
« Poslední změna: 05. 11. 2014, 12:24:16 od Petr Krčmář »

Neolker

Re:SEZNAM.CZ jak přijít o data
« Odpověď #1 kdy: 05. 11. 2014, 12:22:51 »
Ano, mažou je od doby, kdy byla zjištěna chyba, že při opětovné registraci na jméno již zrušeného účtu, se tam objevila všechna data.  ;D

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 05. 11. 2014, 12:23:22 »
Sakra, tedy doufam, ze za prihlaseni k uctu" povazuji stazeni mailu pres POP.

Eskymák_

Re:Seznam.cz jak přijít o data
« Odpověď #3 kdy: 05. 11. 2014, 12:57:33 »
Mám taky několik historických mailů u seznamu a taky mě štve, že se musím z tohohle důvodu pravidelně přihlašovat, protože si zprávy přeposílám na jiný účet.

Z toho důvodu se postupně snažím schránek u seznamu zbavit. Stejně na ně chodí jenom spam.

K čertu s celým seznamem. Slouží stejně akorát k odesílání a přijímání spamu.

« Odpověď #4 kdy: 05. 11. 2014, 13:13:19 »
RE. Neolker:
Boha jeho, to je ještě větší katastrofa...

Už jsem při programování také párkrát šlápnul do exkrementu, především proto, že to muselo být rychlé a levné, ale takovéhle podpásovky dostat od IT jedničky v této zemi, to je značně smutné.

RE. JardaP:
Popina je přihlášení, ale kdo ví, jak to bere seznam. Jinak to můžou brát teď a jinak až někomu rupne v kouli.

Teď jsem navíc zjistil, že na dvou účtech nemůžu změnit kontaktní adresu... taky dobré, takže zase za technickou podporou.

« Odpověď #5 kdy: 05. 11. 2014, 13:20:29 »
Tak ta kontaktní adresa se dá vyplnit v menu [Změnit své osobní údaje] jen pokud ještě nebyla zadána.
Pokud už jednou zadána byla, tak se dá změnit až v menu [Údaje pro případ ztráty hesla].

A na tuhle adresu prý posílají hlášení o tom, že byste se měli přihlásit.

OMG

« Odpověď #6 kdy: 05. 11. 2014, 13:32:33 »
a jako tazatel si vazne myslel, ze support na seznamu se podiva nekam do zalohy a vytahne mu data?  ::)
Neco nekam preposilat filtrem a jednou za 6 mesicu se prihlasit neni to same. Hodne davno jsem diky tomu taky o ucet na seznamu prisel, ale ze bych kvuli tomu kontaktoval support... stejne mam vsechno nekde jinde a nevidim nejmensi duvod pouzivat seznam. K e-mailu nenabizi nic extra...

« Odpověď #7 kdy: 05. 11. 2014, 13:34:56 »
Chceš snad říct, že ti u freemailu, který nic negarantuje a kde jsi jen host, který tam přichází s prosítkem, smazali všechna data a teď nic negarantují, ani obnovu ze zálohy? Skandál!

« Odpověď #8 kdy: 05. 11. 2014, 13:40:20 »
Nějak nechápu to rozhořčení. Je to propánajána služba ZDARMA, která se řídí nějakými všeobecnými podmínkami, které nepochybně před těmi dvaceti lety obsahovaly klauzuli o tom, že se můžou změnit.

Jakým přesně způsobem jsi došel na to, že někde budeš mít hromadu dat ZDARMA uloženou, nikdy o ni nepřijdeš a není potřeba si ji zálohovat (imapsyncem otázka 5ti minut + stahování)? A jenom tak na okraj: z čeho myslíš, že by Seznam to přeposílání tvých mailů platil, když ani nevlezeš na jejich web, takže ani ten blbej banner ti pod nos nestrčí?

od IT jedničky v této zemi
V čem je jako Seznam "IT jednička"? V tom, že kdysi byli jedni z málo, kdo měl freemail v češtině a nachytali tak spoustu BFU?

« Odpověď #9 kdy: 05. 11. 2014, 13:43:21 »
Sakra, tedy doufam, ze za prihlaseni k uctu" povazuji stazeni mailu pres POP.

Ne. Jen na web.

« Odpověď #10 kdy: 05. 11. 2014, 13:55:17 »
RE. Bystroushaak:
Jo, u freemailu Pepy Nováka z Podolí by mě to nepřekvapilo u seznamu.cz mě to s prominutím, opravdu překvapilo.

RE. OMG:
Mě je jasné, že přeposílání pomocí filtrů a přihlášení do účtu je něco jiného. Hned jak by mi jejich zpráva o plánovaném smazání přišla, tak byh se přihlásil, ale ona nepřišla. A což o to, stane se, ale že nemají zálohu něčeho smazaného před 2 dny, to mi hlava nebere.
Nemyslel jsem si, že support mi obnoví zálohu, ale že zaúkoluje někoho, kdo to udělá.

RE. Mirek Prýmek:
Máš nárok nechápat mé rozhořčení stejně jako já můžu být naštvaný. Ta otázka "Co z toho seznam bude mít?" je podivná. Ptal bych se jinak. Co z toho bude mít, když bude odvádět dobrou práci a poskytovat kvalitní služby? Myslím, že se svého postavení mají docela dost.

BTW: Byl to můj hlavní emailový účet, ale přesměroval jsem to, po tom, kdy mi během krátké doby, kvůli technickým chybám 3x promázli schránku a nedokázali ji plně obnovit. Doteď se jim aspoň podařilo obnovit vetšinu zpráv a omluvit se.

Doba se mění

« Odpověď #11 kdy: 05. 11. 2014, 14:08:08 »
"že když jsem si účet zakládal, že jsem souhlasil s pravidly, že se budu minimálně 1x za 6 měsíců přihlašovat. Což není pravda, páč, když jsem si ten účet před cca 20 lety zakládal tak nic takového vyžadováno nebylo" - 20 rokov to nebolo, dajme tomu 16? Neverím, že takáto klauzula tam predtým nebola. V tej dobe to bolo úplne bežné. Kto by vtedy dokázal udržiavať "nekonečné" množstvo dát na serveri? Mazať museli.

« Odpověď #12 kdy: 05. 11. 2014, 14:18:20 »
Ptal bych se jinak. Co z toho bude mít, když bude odvádět dobrou práci a poskytovat kvalitní služby? Myslím, že se svého postavení mají docela dost.
Tak já to taky řeknu jinak: tu úložnou kapacitu, ty servery, co přeposílají tvoje maily, a tu technickou podporu, na jejíž neschopnost tak nesmyslně nadáváš, musí někdo platit. A neplatí je nějakým dobrým pocitem z poskytování kvalitních služeb, ale penězi. Svými penězi. Než začneš na někoho nadávat, tak si pls uvědom, že ten někdo vzal svoje peníze a zaplatil ti freemail. Místo toho mohl ty peníze vzít a užívat si je s lehkými děvami v Tokyu.

Nevím, kde se bere ten tak častý pocit, že nezaplatím ani korunu, ale MÁM PŘECE PRÁVO na xxxxx. Možná až vychladneš, logicky to zhodnotíš a dojdeš k názoru, že "zadarmo" a "kvalitní služba" se dost vylučuje.

« Odpověď #13 kdy: 05. 11. 2014, 14:26:46 »
fsechny freeMail ucty pouzivam jen pro spam, pro registraci do for, kde je mi sumak co se tim uctem stane .
Pro praci mam ucty na svych domenach.

Kdyz vidim, kontakt na nejakou firmu , ktera ma ucet nekde na nejakem freeMailu, je to dost na zamyslenou .

Neolker

« Odpověď #14 kdy: 05. 11. 2014, 14:28:27 »
Stejný amatérismus předvedli i s plaintext přihlašovacími údaji v http požadavku.

Divím se, že seznam ještě dneska někdo vůbec používá...