Dobrý den
Mám zde skvělý tip, jak se dá snadno přijít o všechny data z emailového účtu na seznam.cz
Před 2 dny mi volal známý, že se mu nedaří mi doručit mi email. Prý účet neexistuje. Tak jsem se na to šel podívat a k účtu se přihlásil. Byl prázdný. Všechny maily pryč, všechna nastavení pryč.
Takže jsem si šel pokecat na technickou podporu:
http://napoveda.seznam.cz/cz/services/Dozvěděl jsem se, že účet byl smazán, protože jsem se k němu 6 měsíců nepřihlásil.
Nepřihlásil jsem se k němu mnohem delší dobu než 6 měsíců, zprávy mám přesměrované na jiný účet. Jenže, "všechny" zprávy měly být přesměrovány na účet kde poštu odebírám, ale zprávy o smazání schránky přesměrovány nebyly.
Slovy technické podpory.
Tyto zprávy jsou speciální a neprochází filtry. Donedávna tomu ale bylo jinak, běžně mi tato upozornění chodila. Informace, že teď tyto zprávy neprocházi filtry se ke mě nijak nedostala..
Tak jsem si ale říkal, ok stalo se. Víme kde je chyba, tak to napravíme.
Já: Tak mi tedy obnovte maily a nastavení účtu.
A pak přišel ten šok!
Technická podpora: Nelze obnovit, při zrušení schránky se VŠECHNA data mažou.Tomu se mi nechtělo věřit.
Já: Chcete mi říci, že ta data nemáte ani v nějaké starší záloze?!? (smazání schránky bylo před 2 dny)
Technická podpora: NE VŠE JE SMAZÁNO.Ještě to na mě zkoušeli, jako že je to má chyba, že když jsem si účet zakládal, že jsem souhlasil s pravidly, že se budu minimálně 1x za 6 měsíců přihlašovat. Což není pravda, páč, když jsem si ten účet před cca 20 lety zakládal

tak nic takového vyžadováno nebylo.
To už jsou detaily. Podstatné mi přijde, že údajně seznam nemá žádnou zálohu smazané schránky. Opravdu se mi nechce věřit že by ta data v žádné záloze neměli. Tomu nemohu uvěřit.
Vidíte do toho někdo je to opravdu tak? Nebo to byla jen lež chlapíka z technické podpory, pro kterého je to pak jednodušší takové věci "vyřešit".
BTW: to důležité mám díky přeposílání zazálohované jinde. Už jsem si zažil, kdy jim třeba kleklo diskové pole a obnovovali maily ze zálohy a nedokázali obnovit složky, filtry a roztřídění zpráv.
A ještě jedno doporučení, tyhle varovné zprávy jsou prý také přeposílány na "kontaktní adresu".
Tu si můžete nastavit na
https://ucet.seznam.cz/Nu ať se daří.