viem, ze sa da na vypovedi aj dohodnut. Ale musia chcet obe strany, nielen jedna. To mi je vsetko jasne. A co som sa vlastne pytal?
Ze ci sa oplati ist do niecoho takeho, kde jedna cast vyplaty je premenliva a moze sa menit.
Ale to, "ci sa oplati ist do niecoho takeho" si můžeš zodopovědět jen ty sám. Informací a doporučení jsi k tomu dostal více než dost.
Stručná odpověď: takovéto smlouvy jsou obvyklé, výše mzdy záleží na tom co jsi si schopný vyjednat a jaké je tvé minimum, které jsi ochotný akceptovat. Je nutné počítat s tím, že mzda se v tomto případě bude pohybovat mezi 1100 a 1400 EUR. Jaký je současný stav se můžeš při pohovorech domluvit - platí zde líná huba, holé neštěstí. Případně zjistit od lidí, kteří mají s danou firmou zkušenost a nebo v průběhu zkušební doby.
Můj osobní odhad je, že v tomto případě je mzda 1100 EUR, po zkušebce se ti bude postupně zvedat, podle toho jaká s tebou bude spokojenost a časem (?? co to znamená) se dostaneš na něco kolem těch 1400. Asi to rozhodně nebude skokový přechod z 1100 na 1400. Ale to je jen můj dohad a můžu se plést.