Pracovní smlouva s KPI

Re:Pracovní smlouva s KPI
« Odpověď #45 kdy: 01. 10. 2014, 20:28:55 »
Na co se vlastne ptas? Na stole mas nabidku 1100 fix + 300 variable. ty pozadujes 1400fix. bud vezmes nebo nech byt a bez tam kde ti daji dle tvych predstav.
Děkuji za možnost editace příspěvku.

« Odpověď #46 kdy: 01. 10. 2014, 21:14:29 »
... Poznam ludi ktori museli 2 mesiace odrobit, ziadno sa nedohodli.

Ty si stěžuješ i na tu výpovédní lhútu?

Nestazujem. Ale druhi tu pisu, ze to vobec nemusi byt 2 mesiace

Ano, když se dohodnetem můžeš odejít v termínu, na kterém se dohodnete (nebavme se teď o tom, že Tě z nějakého důvodu propustí na hodinu).
Když se nedohodnotete, dáš výpověď a začne plynout výpovědní lhůta (nejméně dva měsíce: http://business.center.cz/business/pravo/zakony/zakonik-prace/cast2h4.aspx ).

Co je na tom nejasného?

Makovec

« Odpověď #47 kdy: 01. 10. 2014, 21:29:27 »
... Poznam ludi ktori museli 2 mesiace odrobit, ziadno sa nedohodli.

Ty si stěžuješ i na tu výpovédní lhútu?

Ano, když se dohodnetem můžeš odejít v termínu, na kterém se dohodnete (nebavme se teď o tom, že Tě z nějakého důvodu propustí na hodinu).
Když se nedohodnotete, dáš výpověď a začne plynout výpovědní lhůta (nejméně dva měsíce: http://business.center.cz/business/pravo/zakony/zakonik-prace/cast2h4.aspx ).

Co je na tom nejasného?

Nepsalo se tu původně o zkušební době? Tam žádná dvouměsíční lhůta ani z jedné strany, alespoň u nás, není (§ 66 Zrušení pracovního poměru ve zkušební době).

« Odpověď #48 kdy: 01. 10. 2014, 21:42:40 »
...

Co je na tom nejasného?

Nepsalo se tu původně o zkušební době? Tam žádná dvouměsíční lhůta ani z jedné strany, alespoň u nás, není (§ 66 Zrušení pracovního poměru ve zkušební době).

Dotyčný použil obě doby, nad tou výpovědní plakal, že když mu uplyne ta zkušební a on během ní zjistí, že ho neplatí, jak si představoval, že tam bude muset zůstat ty dva další měsíce ...

Makovec

« Odpověď #49 kdy: 01. 10. 2014, 22:15:56 »
...

Co je na tom nejasného?

Dotyčný použil obě doby, nad tou výpovědní plakal, že když mu uplyne ta zkušební a on během ní zjistí, že ho neplatí, jak si představoval, že tam bude muset zůstat ty dva další měsíce ...

Jo aha tak už to chápu... teda nechápu, ale už rozumím co dotyčný napsal.

tommm

« Odpověď #50 kdy: 02. 10. 2014, 08:41:52 »
Hele, potrebuju abys prez noc dneska nakodil ten novej platebni system, zaplatit ti to nemuzu, protoze je ted krize ale ziskas zkusenosti, poznas novy postupy a blablabla, jo a od zejtra pracuj zadarmo, udelam si dil skladacky.

Jestli takhle prekrucujes vsechno a michas jabka s hruskama tak ti preji mnoho kariernich uspechu.

To byl priklad pro HPP cloveka, kterej dnes uz standardne ma 150 hodin prezcasu v ramci smlouvy.

Ale ty si to evidentne nechopochopil a nebo sis proste rejpnout musel. Tak sup sup zase prskat nakej kod koncaku :)

LOL! I TROLLED YOU! A ted mam velkou radost.

Zaver odpovedi jsem pojal v tom duchu. Dneska se totiz kazdej debil snazi vybruslit z placani kravin tim, ze napise, ze trolloval ... Takze bud sis fakt delal srandu a v tom pripade je vse ok - hehe :) a nebo si placal kraviny, rozpadla se ti puda pod nohama a snazis se z toho vyvlect prohlasenim, ze si my vytrolloval ...

kde je pravda, to se asi nedovime. Nicmene hezky den i tobe :)

MisoKB

« Odpověď #51 kdy: 02. 10. 2014, 09:30:19 »
viem, ze sa da na vypovedi aj dohodnut. Ale musia chcet obe strany, nielen jedna. To mi je vsetko jasne. A co som sa vlastne pytal?
Ze ci sa oplati ist do niecoho takeho, kde jedna cast vyplaty je premenliva a moze sa menit.

NooN

« Odpověď #52 kdy: 02. 10. 2014, 09:52:06 »
Citace
...A co som sa vlastne pytal?...
A chces pocut ano alebo nie?
A chces aby sme sa vsetci zhodli na jednej odpovedi alebo ti staci urcity pomer odpovedi?

Mirek

« Odpověď #53 kdy: 02. 10. 2014, 09:56:47 »
viem, ze sa da na vypovedi aj dohodnut. Ale musia chcet obe strany, nielen jedna. To mi je vsetko jasne. A co som sa vlastne pytal?
Ze ci sa oplati ist do niecoho takeho, kde jedna cast vyplaty je premenliva a moze sa menit.
Ale to, "ci sa oplati ist do niecoho takeho" si můžeš zodopovědět jen ty sám. Informací a doporučení jsi k tomu dostal více než dost.

Stručná odpověď: takovéto smlouvy jsou obvyklé, výše mzdy záleží na tom co jsi si schopný vyjednat a jaké je tvé minimum, které jsi ochotný akceptovat. Je nutné počítat s tím, že mzda se v tomto případě bude pohybovat mezi 1100 a 1400 EUR. Jaký je současný stav se můžeš při pohovorech domluvit - platí zde líná huba, holé neštěstí. Případně zjistit od lidí, kteří mají s danou firmou zkušenost a nebo v průběhu zkušební doby.

Můj osobní odhad je, že v tomto případě je mzda 1100 EUR, po zkušebce se ti bude postupně zvedat, podle toho jaká s tebou bude spokojenost a časem (?? co to znamená) se dostaneš na něco kolem těch 1400. Asi to rozhodně nebude skokový přechod z 1100 na 1400. Ale to je jen můj dohad a můžu se plést.

.

Re:Pracovna zmluva a KPI (key performance indicator)
« Odpověď #54 kdy: 02. 10. 2014, 10:18:18 »
V jedny moji smlouve to bylo rozepsany takhle:

- měsíční fixní plat – xxx Kč,
- variabilní složka I – celkem xxx Kč ročně (vyplácené na čtvrtletní bázi v závislosti na individuálním výkonu; při obvyklém výkonu xxx Kč každé čtvrtletí),
- variabilní složka II – celkem xxx Kč ročně (polovina vyplacena v září a polovina v prosinci v závislosti na individuálním výkonu a výkonu firmy).

Fixni cast vychazela na 75% a byl jsem s tim uplne OK a prijde mi to spravne a motivacni. Variabilni slozku I jsem dostal i za zkusebku.
wincor? :)

Dzavy

« Odpověď #55 kdy: 02. 10. 2014, 14:47:23 »
wincor? :)

Dobrej postreh :)

tommm

« Odpověď #56 kdy: 02. 10. 2014, 15:24:02 »
.... v závislosti na individuálním výkonu a výkonu firmy).

tohle je nejhorsi vec
jesteze sem se toho uz zbavil a mam jen individualni vykon

neprijde smloua a nerekne, ze odmeny nebudou, protoze firma si nastavila cile, ktere nebyla schopna dodrzet a tedy bohuzel

uf uf

Karel

« Odpověď #57 kdy: 02. 10. 2014, 15:39:12 »

Odpovědi jsou dvě:

Ano, jasně že rád půjdu do firmy, kde mohu dostanu nějaké odměny. Je to fajn, když občas přijde něco navíc.
Ne, nepůjdu do firmy, kde mi nenabídnou pevnou složku platu dle mého očekávání. Pohyblivá složka je bonus navíc, který mě potěší, ale mám hypotéku a rodinu a proto chci mít na výplatní pásce XY jistých.

Trident

« Odpověď #58 kdy: 03. 10. 2014, 23:31:17 »
linej vycuranek.
Za pracovitost se nenajis. Ale to zjistis casem. Musis ji umet jeste spravne nasmerovat a prodat.

lumorek

« Odpověď #59 kdy: 07. 12. 2014, 00:04:00 »
Ja to v takovych pripadech resim tzv. salamounsky. Pokud ti to za to stoji tak to vezmi klidne i za tech 1100 ale po zkusebce si rekni o 2000 fix, tim budes vedet jak se ty firme vubec vyplatis nebo co s tebou zamysli, klidne rekni, ze ne po 3 mesicich, ale po 6ti, ale ze to chces mit ve smlouve, jinak at si za ty prachy najmou 10 indu nebo 4 uklizecky. A jak pise Jarda, dokud muzes vypadni, furt se ti vyplati delat v zahranici za 1400 klidne i HTML nez v zadekakove za 1100 tzv. programatora. Jednou se mi snazili namluvit v jedny tzv. uspesny firme co dodava nejaky TV systemy po EMEA, ze management bere sotva 2k eur, tak jsem sjim rovnou zamalval, protoze za ty penize by si v zahranici mysleli, ze jsou to vychcany indove. Nese* se s tim a nezadon, jestli na to mas, tak hlavu vzuhuru a ne usi dolu (dokud neco nepo*) ;)