Jak dlouho se dá živit programováním?

jenicek

Re:Jak dlouho se dá živit programováním?
« Odpověď #120 kdy: 11. 08. 2014, 16:19:11 »
větší část národa je chudá, hloupá, zbabělá nebo neschopná, nemohou si dovolit takový pronájem pořídit, takže on ten ohromný přetlak taky nebude. A za druhé, taková nemovitost se dá vždy v nejhorším prodat no a nebo dát dětem že?

No jasně, a to jsou ti perspektivní, spolehliví nájemníci na kterých se skvěle vydělává...

KrutejNarazec25x6

« Odpověď #121 kdy: 11. 08. 2014, 16:26:48 »
 Jde o to, ze energicti studentici plni idealu se chteji naucit vsechno co umi jejich spoluzaci a byt v tom lepsi jak oni, aby zaujali na pohovoru na part-time praci a delali radost zamestnavatelum. To neni nic spatneho, ja to vitam ale za par let je to omrzi protoze budou porad delat radost zamestnavateli a ne sobe.

rt-soft

« Odpověď #122 kdy: 04. 09. 2014, 23:21:10 »
40 letý programátor je jako 40 letý hokejista (promiň Jardo  :) ). Bývá to žalostný pohled.

Prdlačky, je mě 56, já C- čkař,jsem se před půl rokem musel učit C#, abych v pár dnech upravil kód, který perspektivní 29 neupravil za několik měsíců. Mluvite tady na fóru o nových technologiích, třeba paralelním programování, marně hledám zájemce / také investory / na projekty pro směr čip ů XMOS a ADAPTEVA. Každý perspektivní  do 33 se nejdříve zeptá co to jako je a pak mě vysvětlí, že by se to musel učit a jestli bych to učení zaplatil. No nezaplatil, ale nezaplatí to ani ten potenciální investor. Ten chce aby se nejdříve makalo pak něco dá, pak trošku víc, jinak je pro něj lepší dát peníze do pozemku, stavby atd i přes současnou nemovitostní krizi. Žalostný pohled je spíš na to sebevědomé škatulkování. Tak ať tu kvete ten silicon prd     

rt-soft

« Odpověď #123 kdy: 05. 09. 2014, 00:07:31 »
Přidám zkušenost ze zahraničí 
Ano, v zahraničí si dlouholetých zaměstnanců váží DALEKO víc než u nás!
Ale bavíme se o tom, co v ČR ne?

A v nejednom významném státu zplynovali všechny židy, nebo zavřeli všechny kulaky a buržousty. Má to snad být argument, že když to tak někde dělali, tak to tak bylo správné?

Ty se nech důkladně vyšetřit s hlavou a nemyslím tím u kožaře na lupy.

Ozval sa novy, genialny, zatial neobjaveny, neprekonatelny, pan, (programator)/(manazer)
Ve tvém případě se mi zdá, že se ozval blbec.

...Zdá se, že jsem udeřil hřebíček na hlavičku.
Blbešci bez zkušeností se vztekají, že někdo říká názory, které se jim nelíbí.
Pánové, naserte si, mě je úplně, ale úplně jedno, jestli se vám moje názory líbí nebo je, je mi to putna.
Já se prostě zařizuji tak, abych od čtyřiceti měl alespoň část příjmu jistou a jak si to uděláve vy, to mi je u pjerdele  ;D
Takže vy šašci, udělejte si to podle svého, naopak vám přeju, aby vás v 65 letech buzeroval dvaadvacetiletý manažer ostrý jako rottweiler a abyste si na stará kolena užili spoustu legrace ;D CHA CHA!

Cha, Cha mě je 56 a v 65 mě žádný 22 letý manager buzerovat nebude, protože se v té době už na ten post nedostane. To zablokuje multiparalelní manager Bla a ti ostatní současní 22 - 34 manageri.

rt-soft

« Odpověď #124 kdy: 05. 09. 2014, 00:36:27 »

Co bereš jako mladý?
35-ti letý? 45-ti letý?
Protože 35-ti letý programátor je oproti 65-ti letému programátorovi skutečně mladý, je mladší o třicet let.
Nebo srovnáváš 65 vs 25?

Hele generalizuji, neříkám to jako soud.
Prostě u někoho bude problém s tím, aby se dlouhodobě soustředil 8 hodin.
Další bude mít problém s flexibilitou a jiný zase s nemocností.

Neber to jako: Kup chleba a když budou mít rohlíky, tak jich vezmi pět.

Prostě v tom věku 55 až 73 bude mít každý reálné problémy sám se sebou.
Místo toho, aby odešel do důchodu v 60-ti a třeba ještě dělal na půl úvazku, tak bude muset bušit kód do 73 a to 8 hodin denně.

Taky máme ve firmě "brigádníka", kterému je 60 let.
Stará se o několik transakcí v SAPu a po čtyřech hodinách je daleko unavenější než mladej dvacetiletej kluk.
Nojo, má taky svůj věk. Takže se staví na obědě a jde si domů schrupnout. Další den přijde a další čtyři hodiny je velmi užitečnej.
Jo, věřím, že to vydrží do 65-70-ti let. Ale ne celou pracovní dobu a už vůbec si nedovedu představit, že on je naprosto vzorový příklad, jak to bude vypadat. Spíš si myslím, že je to šťastný jedinech, kterého lze zařadit někam blízko ke skupině 1/5 programátorů, kteří to ještě zvládnou.

Ať si každej z vyjmenovanejch věcí vybere to, co ho může zasáhnout a řekne si "Nojo, možná už to opravdu nebude takové žůžo." nebo "hele to bude v pohodě, jsem přeci absolutní borec blbec".

Jak to vaše vystoupení zde sleduji a protáhnu-li to knihou "Čtyři dohody", vy nemluvíte k nám, vy mluvíte o sobě. Jistě, o sobě! Vy prostě máte strach!!! vy se toho bojíte ... !!!!! a můžu se zeptat kolik vám je, že už teď máte takový strach. Nejste snad ve věku kdy by jste o takových věcech vůbec neměl přemýšlet ale naopak přemýšlet a také zkoušet nové cesty, postupy, psát o nich a někoho něco naučit a ne být zosranej z toho že vás vyhodí. To možná vyhodí ale to neovlivníte a obecně pokud nevyděláváte opravdu dost, tak opravdu jistý příjem z investice po čtyřicítce mít nebudete   

rt-soft

« Odpověď #125 kdy: 05. 09. 2014, 01:06:32 »
Asi se asi nemusi ani jednat o nejaky defekt. Co je na tom tvrzeni podle tebe spatneho (budu tykat pokud je to alespon trosku akceptovatelne ...)? Ano, neni to uplne jednani v rukavickach, ale to dulezite asi vystihl.

Snad se tady nebudeme snazit tvrdit, ze prumerne schopny clovek, ktery se zivi programovanim by si nedokazal usetrit na brzky duchod?

Uvazujme zaplacenou hypo a tedy bydleni ve vlastnim.

od 25 let pracuje do 55 let ... 30 let
mesicne si odlozi napriklad 10k
od 55 si muze do 75 z nasporeneho (neuvazuji z(ne)hodnoceni penez...) brat mesicne 15k

jasne, odkladat si 30 let 10k jen tak na duchod asi zvladne jen hodne setriva povaha jako R.J. Rimmer a jak rekl Listr - "potreboval sem zivotne nutne jedno pivo, vzal sem si prachy z tvoji penezenky, ale na tuhle zapomel i cas...."

Ale nerealne to taky uplne neni :)

Takze proc by se clovek nedokazal zaridit?? Teoreticky by to mozne bylo. Snad ...

Tak až zase tak reálné to není, při 10k za 30 let jsou úspory 3600000, fajn. Barák nic extra s pozemkem na Praha a okolí 6000000, to znamená uspořit měsíčně ještě 20K, tedy celkem 30k uspořit a k tomu ještě něco na gatě ze sekáče, taky nějakéj hadr pro manželku, děti to odnosí jeden po druhém, auto netřeba, k čemu, máme nohy, knihy jsou ve veřejné knihovně, film nám odvypraví kolega a divadla je v naší politické scéně dost, není třeba platit za Donutila, opalování u moře není zdravé a lyžování v Alpách nebezpečné, takže... vlastně ano když ten čistý plat uspořím, tak víceméně ano, mohu jít v té době do důchodu..., no jo, kurva, ale v 25 platěj jenom 25k čistýho, tak to přepočtu

Masteroll

« Odpověď #126 kdy: 05. 09. 2014, 02:01:23 »
Citace
pokud nevyděláváte (v praci) opravdu dost, tak opravdu jistý příjem z investice po čtyřicítce mít nebudete.
To co hulis musi bejt kvalitni matros.

Citace
Tak až zase tak reálné to není, při 10k za 30 let jsou úspory 3600000, fajn. Barák nic extra s pozemkem na Praha a okolí 6000000, to znamená uspořit měsíčně ještě 20K, tedy celkem 30k uspořit a k tomu ještě něco na gatě ze sekáče, taky nějakéj hadr pro manželku, děti to odnosí jeden po druhém
Horacek s Pazoutem a jejich kupecke pocty.
1)Inflace
2)Manzelka a deti? Chachachacha, ale jo, prababicka, teta, sousedka - vsechny tvrdi, ze je dulezite a vyhodne mit rodinu s alespon 4 detmi. Kdyz to rika 50 lidi, musi to byt pravda.
3)Sporit? To je co? To je ta akce v akci, jak dostanete na konci vic, nez do toho vlozite a jeste vas oberou za kdejakou prkotinu?

NooN

« Odpověď #127 kdy: 05. 09. 2014, 08:57:05 »
Bla je proste PAN :)

Masteroll

« Odpověď #128 kdy: 05. 09. 2014, 10:07:06 »
To je samecek od panny?

tommm

« Odpověď #129 kdy: 05. 09. 2014, 10:23:33 »
...

Takze proc by se clovek nedokazal zaridit?? Teoreticky by to mozne bylo. Snad ...

Tak až zase tak reálné to není, při 10k za 30 let jsou úspory 3600000, fajn. Barák nic extra s pozemkem na Praha a okolí 6000000, to znamená uspořit měsíčně ještě 20K, tedy celkem 30k uspořit a k tomu ještě něco na gatě ze sekáče, taky nějakéj hadr pro manželku, děti to odnosí jeden po druhém, auto netřeba, k čemu, máme nohy, knihy jsou ve veřejné knihovně, film nám odvypraví kolega a divadla je v naší politické scéně dost, není třeba platit za Donutila, opalování u moře není zdravé a lyžování v Alpách nebezpečné, takže... vlastně ano když ten čistý plat uspořím, tak víceméně ano, mohu jít v té době do důchodu..., no jo, kurva, ale v 25 platěj jenom 25k čistýho, tak to přepočtu

Kdo tady psal o tom, ze musi mit nutne barak za 6 mio? Tve ... to je argumentace jak rit.

Jestli ty potrebujes barak za 6 milousu a porad novou karu a kazdej rok si davat more a alpy a kazdej treti den si kupovat film a chodit do divadla, tak potom halt asi usetris trochu mene no ...

Ja zase radeji trochu slevim z naroku na bydleni, auta a draha kina (jo sorry, 180 za listek je trochu moc ...) a usetrim mesicne treba 40% mzdy. Podle toho jak se dari se pak rozhodnu jestli nekam pojedu nebo ne.

Nekdo proste jede od sv. berouska do sv. berouska a neresi.

aasdasd

« Odpověď #130 kdy: 05. 09. 2014, 12:39:03 »
Ja zase radeji trochu slevim z naroku na bydleni, auta a draha kina (jo sorry, 180 za listek je trochu moc ...) a usetrim mesicne treba 40% mzdy. Podle toho jak se dari se pak rozhodnu jestli nekam pojedu nebo ne.

presne tak, pamatam si tu na debatu na rootovi kde sa ma nejaky clovek snazil presvedcit ze jemu je treba 100k aby z toho ako tak vyzil a to je jeho platovy ciel ... absolutne si neviem predstavit aky musi mat ten clovek "zivotny styl" ze az pri 100k je mu dobre :D do 25k za mesiac sa musi zmestit uplne kazdy normalny clovek. to je cca 830 denne. Niekto zivi z 25k celu rodinu ked manzelka napr. nepracuje a deti chodia do skoly tak nech sa mi nikto nesnazi povedat ze do 20-25k na jednotlivca sa to neda.

Vsetky prachy nad tuto sumu idu bokom. Ak je niekto single a ma 40k v cistom tak 20k musi usetrit. Za rok 0.25M. Za 4 roky 1M. Okolo 30 sa nas modelovy programator ozeni. V idealnom pripade da nieco na spolocne byvanie aj manzelka. Ak treba este jeden melon, holt pocka sa este 4 roky ... da sa to, a myslim ze aj bez hypa.

NooN

« Odpověď #131 kdy: 05. 09. 2014, 12:43:41 »
To je samecek od panny?
To by som ho nazval PANN

Miramel

« Odpověď #132 kdy: 05. 09. 2014, 12:45:46 »
Nejdřív mi to přišlo, že komplex má Bla, ale Noon a Masteroll se zdají býti daleko žhavějšími kandidáty na cenu Magor roku ;D ;D

wtf

« Odpověď #133 kdy: 05. 09. 2014, 12:47:38 »
tuhle jsem ve verejne doprave zaslechl jednu starou babu povidat druhe. Od jeji sestry syn vyuceny cisnik, stalou praci nesehnal. A sezonni plat rozpocitala naklady na bydleni a dopravu, tak zbyla nula. Tak ze se sbalil a odesel do anglie a dela tam na servisu s benzinkou. Cisti auta co jdou na opravu jinak meje na benzince. vydela si 55.000 kc cisteho a vracet do CR se urcite nebude.

wtf

« Odpověď #134 kdy: 05. 09. 2014, 13:01:07 »
Kdo tady psal o tom, ze musi mit nutne barak za 6 mio? Tve ... to je argumentace jak rit.
to je pravda kolego. jen na pozemek potrebujes 2.5M a barak tak levne poridis leda nejakou ruinu nebo v mimoradne nevabnem sousedstvi neceho spolecensky neakceptovaneho... treba kamenolom, prasecak nebo maticni ulice.