Argumenty z příkazového řádku v C++

NooN

Re:Argumenty z příkazového řádku v C++
« Odpověď #90 kdy: 14. 06. 2014, 21:40:38 »
WebHope: presne ako som pisal...
"Já chybu nikde nehledám, já vím přesně o čem mluvím, protože se znám dost, ale vy mě neznáte, takže se mi nesnažte radit jak se mám učit."
Pan dokonaly, cisty manager.
Vela ludi sa ti snazilo poradit co mas robit a ako zacinat. Lenze je to pod tvoje ego, priznat ze bud na to nemas alebo ze sa musis naucit uplne zaklady.

iwtu

« Odpověď #91 kdy: 15. 06. 2014, 12:17:17 »
Ako Ti mozeme pomoct? Lebo to, ze Ti vyriesi tu ulohu, bude mat asi taky isty efekt ako dat zobrakovi par drobnych.. Toto co chces, fakt pomoc nie je.

webhope

« Odpověď #92 kdy: 15. 06. 2014, 12:55:24 »
iwtu: žádnou úlohu ste mi nevyřešili, kromě toho že jste mi poradili s vektorem a třídou. Já po vás nechci vyřešit úlohu.

NooN: no jasně, radili mi abych začal znova od začátku, ale to není co potřebuju. Já prostě pokračuju tam kde jsem skončil a co jsem zapomněl si opakuju nebo připomenu. Nevidím v tom žádný problém.

mc: tobě říkám to samé. To je jako mluvit k hluchým. Já vám říkám že jsem ty tutorialy už četl a zpracoval, mám z toho udělané i poznámky, tak nevím proč bych je měl probírat znova. Když něco nevím tak stačí se zpětně podívat do poznámek nebo do tutoriálu nebo případně si spustím danou aplikaci a podívám se jak funguje a porovnám to abych našel chybu. Ale neříkám že v těch tutorialech bylo vše. Ale zbytek taky zkouším hledat na netu řešení a když to nejde tak potřebuju pochopit co znamenají ty hlášky.

Emko: Nezačánej už zase s tím a nesrovnávej mě se studentem. Já vám říkám už poněkolikátý, že nejsem student vysoký školy a že se to neučím 30 dní v kuse a půl roku. Dělám mezi tím i jiné věci a pracuji i na jiných projektech. To s tím tvrzením, že se dostaví neúspěch bych si nebyl tak jistý. Já mám úplně jiný měřítka než vy. To kam jsem se dostal v C++ považuji za úspěch. Uplynul teprve půl rok a na to že jsem měl 2x dost dlouhou pauzu mi to teď docela jde. Sám se sebou jsem spokojený. Občas to drhne ale učím se stále a jdu kupředu. Na to nepotřebuju sebereflexi. Vidím své úspěchy. Sám fakt kolik jsem toho dokázal je uspokojující. Nevěděl jsem že se někdy budu učit tento tak těžký jazyk, nikdy jsem to neměl v plánu, ale když jsem to zkusil a nakonec už vytvořil pár vlastních prográmků, byď s pomocí druhých, tak je to fajn. Otevřeli se mi tím nové možnosti.

Takový je můj pohled na věc. To že mě chcete odrazovat od mých plánů a předsevzetí jen ve mě posiluje odhodlání pokračovat dále. Samozřejmě jedinou cestou pro mě je tvořit vlastní programy, tak jedině se něco nového naučím. Bez nalézání chyb a jejich řešení to prostě nejde. A nezapomeňte, opakování je matka moudrosti :-)

DK:
Citace
ja se neucil zaklady trictvrte roku, takze podle sebe to nesoudim..
No právě proto že ses je neučil tak dlouho, tak to soudíš podle toho. Z vlastní zkušenosti jak jinak. Musíš mít přece něco podle čeho to poměřuješ.

eMko

• 456
    • Zobrazit profil
« Odpověď #93 kdy: 15. 06. 2014, 13:28:46 »
To že mě chcete odrazovat od mých plánů a předsevzetí jen ve mě posiluje odhodlání pokračovat dále. Samozřejmě jedinou cestou pro mě je tvořit vlastní programy, tak jedině se něco nového naučím. Bez nalézání chyb a jejich řešení to prostě nejde. A nezapomeňte, opakování je matka moudrosti :-)

Neodrazujeme, říkáme "změň ten plán". To je rozdíl. Velký rozdíl.

Nic moc jiného na rootu neuslyšíš. Cheš-li slyšet něco jiného, ptej se jinde.

Nikdo z nás Ti nezakáže ptát se tady. Ale jestli se zeptáš znovu na podobný dotaz, dostaneš podobné odpovědi, připrav se.

DK

« Odpověď #94 kdy: 15. 06. 2014, 13:47:50 »
A nezapomeňte, opakování je matka moudrosti :-)
a presne proto odmitate nejake tutorialy, ze?

foxoxo

« Odpověď #95 kdy: 16. 06. 2014, 02:39:50 »
Hosi maji pravdu, webhope mel by si zapomenout na to co vis (a nebo si spise myslis ze vis) a zacit od znovu... pekne a poradne C-cko a potom az C++. Uprimne receno (nemyslim to zle) ale s takovym pristupem jakym tady predvadis nechci zatim videt jakoukoliv tvoji tvorbu v cemkoliv... Ovsem pristup se da zmenit a vysledky taktez. Navic sis vzal fakt moc velike sousto jak uz ti zde jini rekli.

Byla tu nejaka rec o semestrech (toto jsem letmo preletl) ne ze by nejak neco znamenalo na ktere skole si studoval... ale treba kdyby si byl na FIT VUTBr nebo CVUT nebo MUNI tak opravdu bys mohl rici ze Ccko umis a rozumis aspon tomu co delas, si schopny vyresit tuto  jednoduchou ulohu... Vim o spouste lidi co sli treba na FIT VUTBr bez znalosti Ccka a jakehokoliv programovani a po roce jsem osobne koukal jak se vysvihli jak zatnuli zuby, zapracovali na sobe a troufam si tvrdit ze nekteri z mych znamych jsou velice dobri programatori (i kdyz IT neni primo o programovani). Na druhou stranu pripominas mi jednoho meho palicateho kolegu ktery taky snedl vsechnu moudrost sveta, mistr sveta amoleta a prudil tak dlouho az se na nej vsichni, co se mu snazili nejak pomoci v dobrem umyslu a slova smyslu, vyprdli protoze "pan dokonaly umi nejlepe programovat ze vsech na svete"....

webhope je jinak asi dobry troller....

eMko

• 456
    • Zobrazit profil
« Odpověď #96 kdy: 16. 06. 2014, 06:53:44 »
Vim o spouste lidi co sli treba na FIT VUTBr bez znalosti Ccka a jakehokoliv programovani a po roce jsem osobne koukal jak se vysvihli jak zatnuli zuby

Bez toho ta škola nešla udělat. A je to dobře...

D.A. Tiger

• 486
  • Tygr, který žere tučňáka ;-)
    • Zobrazit profil
« Odpověď #97 kdy: 16. 06. 2014, 08:27:33 »
[foxoxo]
Programovat se da i bez skoly, jako kazda dovednost, se lze naucit bud svepomoci, nebo s pomoci nekoho druheho. Ale bez zakladu nejakeho jazyka to proste nepujde. Kazdy z nas se uci trochu jinak, to je pravda, kazdemu z nas vedosmosti lezou do palice take jinak. Nekdo si projde tutorial a ma jasno, ja si je musel poctive prepsat, zkompilovat, videt "na vlastni oci" a jeste si k tomu precist tu teoriteckou omacku kolem, nekdo jiny si musi sednout nad skripta a jednoduse biflovat a biflovat... dokud to do te hlavy nenatlaci. Ale projde si tim proste kzdy. At amater nebo student. Bez zakladu tohle proste nejde a ja to osobne vzdal. Jedna vec je ochota poradit, pomoci (mohu-li). Ale nebudu suplovat lektora a ucit nekoho veci, ktere jsou popsany v  bezne dostupne literature, nebo internetovych lekcich; a jeste potom cist takove reci. :-(

Kdyz tedy vi vsechno nejlip a my jsme blbci, at si tedy poradi sam. Mozna dojde nakonec do faze, ze zjisti, ze jsme meli pravdu a nebo to vzda - jeho problem. Akorad me potom mrzi, ze takovy a nebo podobny pristup  plodi lidi, kteri pak na dany jazyk strasne a nesmiritelne nadavaji (a neni to otazka jen programovaciho jazyka).   

webhope

« Odpověď #98 kdy: 17. 06. 2014, 08:27:45 »
eMko, nevím jestli sis toho všiml ale já se vás už dávno na nic neptám.

DK: s tebou se fakt nedá mluvit normálně, protože prostě ignoruješ co ti říkám. To je jak mluvit s blbým. Já ti říkám už nejméně po čtvrtý že jsem ty tutoriály studoval i zkompiloval.

webhope

« Odpověď #99 kdy: 17. 06. 2014, 08:32:34 »
foxoso:
Citace
Vim o spouste lidi co sli treba na FIT VUTBr bez znalosti Ccka a jakehokoliv programovani a po roce jsem osobne koukal jak se vysvihli jak zatnuli zuby, zapracovali na sobe a troufam si tvrdit ze nekteri z mych znamych jsou velice dobri programatori (i kdyz IT neni primo o programovani). N
Ale já celou dobu upozorňuju na to, že mě nemůžeš srovnávat s vysokoškolákem. Já už nevím jak vám to mám říct. Vysokoškolák je člověk, který má určitou úroveň znalostí a schopností a hlavně člověk který má dostatek volného času, aby šel studovat - takže má přesně daný časový harmonogram, který mu určuje škola, škola za ním stojí a kontroluje ho jestli plní svoje povinnosti. Tojhle se prostě nedá srovnávat. Ve všech bodech je to úplně mimo. Je to nesrovnatelné. Proč jsem tu psal to přirovnání ke staré škodovce a novému Ferrari?

webhope

« Odpověď #100 kdy: 17. 06. 2014, 08:38:20 »
D.A.Tiger
Citace
Kdyz tedy vi vsechno nejlip a my jsme blbci, at si tedy poradi sam. Mozna dojde nakonec do faze, ze zjisti, ze jsme meli pravdu a nebo to vzda - jeho problem. Akorad me potom mrzi, ze takovy a nebo podobny pristup  plodi lidi, kteri pak na dany jazyk strasne a nesmiritelne nadavaji (a neni to otazka jen programovaciho jazyka).   
Nikdy jsem nenadával na žádný programovací jazyk, který jsem se naučil a který používám, ani na žádný který jsem se nenaučil. Ani jsem si tu pokud vím nestěžoval na to že C++ je strašně složitý, tak nevím proč mě házíš do pytle s ostatními. Očividně si plný předsudků. Když vám vadí že sem píšu tak nereagujte. Tohle je váš problém, že chcete diskutovat a přitom si stěžujete že diskutuju. Sami trollujete a pak se divíte že na vás reaguju. No tak sem nepište, však od vás už nic nechci.

D.A. Tiger

• 486
    • Zobrazit profil
« Odpověď #101 kdy: 17. 06. 2014, 09:26:10 »
Webhope
Pises kravoviny.

Citace
No tak sem nepište, však od vás už nic nechci.
Ano, a ty mas evidentne potize se ctenim a chapanim psaneho textu. Jednak to byla reakce na post, ktery jsi nepsal a jednak jsem psal, ze za tehle podminek ti fakt pomahat nebudu. Az zvladnes zaklady a bude to videt, pak se ozvy ze mas problem, a pokud budu vedet rad ti pomohu, ale takhle tedy ne.

Jo a nemusis se uz ani obtezovat reagovat. Je to zbytecne.

D.A. Tiger

• 486
    • Zobrazit profil
« Odpověď #102 kdy: 17. 06. 2014, 09:35:18 »
P.S
Webhope : A k tomu hazeni do jednoho pytle - tak vyjmecny zase taky nejsi, tak si tolik nefandi. Tech co vsude byly, vsechno vedi a znaji nejlip, i kdyz vysledky odpavidaji pravemu opaku je mraky. A kdyz se neco nedari VZDYCKY jsou spatni vsichni okolo, popripade nastroje, se kterymi pracuji. A neskousej na me zvasty o tom, ze te neznam. Ono kolikrat staci par slov a vet, aby si clovek udelal pomerne predstavu. Mohu se samozrejme mylit - ale zatim odpovidas tomuhle vzoru. Cas ukaze...

webhope

« Odpověď #103 kdy: 17. 06. 2014, 10:05:52 »
DK:
Citace
Citace
    A nezapomeňte, opakování je matka moudrosti :-)

a presne proto odmitate nejake tutorialy, ze?

Máte ve zvyku vytrhávat věci z kontextu. Psal jsem o odstraňování chyb: opakovanýma chybama a jejich odstraňováním se člověk taky učí.

JSH

« Odpověď #104 kdy: 17. 06. 2014, 10:42:13 »
DK: s tebou se fakt nedá mluvit normálně, protože prostě ignoruješ co ti říkám. To je jak mluvit s blbým. Já ti říkám už nejméně po čtvrtý že jsem ty tutoriály studoval i zkompiloval.
A o to přesně jde. Tady nejde o to, že byste ty tutoriály neprošel a nezkompiloval. Tady jde o to, že jste se z nich nic nenaučil a díky tomu při hledání chyb náhodně měníte čtyřtečky na šipečky a ono se to stále ne a ne zkompilovat. Na naučení nestačí si ty tutoriály projít, zkompilovat a pak se vrhnout na nějaký složitý projekt. Musíte si prakticky vyzkoušet ty malé věci. Prostě začněte něčím jednodušším (na úrovni těch tutoriálů) a až pak se vrhnětě na nějaké obrázky/winapi/...