[foxoxo]
Programovat se da i bez skoly, jako kazda dovednost, se lze naucit bud svepomoci, nebo s pomoci nekoho druheho. Ale bez zakladu nejakeho jazyka to proste nepujde. Kazdy z nas se uci trochu jinak, to je pravda, kazdemu z nas vedosmosti lezou do palice take jinak. Nekdo si projde tutorial a ma jasno, ja si je musel poctive prepsat, zkompilovat, videt "na vlastni oci" a jeste si k tomu precist tu teoriteckou omacku kolem, nekdo jiny si musi sednout nad skripta a jednoduse biflovat a biflovat... dokud to do te hlavy nenatlaci. Ale projde si tim proste kzdy. At amater nebo student. Bez zakladu tohle proste nejde a ja to osobne vzdal. Jedna vec je ochota poradit, pomoci (mohu-li). Ale nebudu suplovat lektora a ucit nekoho veci, ktere jsou popsany v bezne dostupne literature, nebo internetovych lekcich; a jeste potom cist takove reci. :-(
Kdyz tedy vi vsechno nejlip a my jsme blbci, at si tedy poradi sam. Mozna dojde nakonec do faze, ze zjisti, ze jsme meli pravdu a nebo to vzda - jeho problem. Akorad me potom mrzi, ze takovy a nebo podobny pristup plodi lidi, kteri pak na dany jazyk strasne a nesmiritelne nadavaji (a neni to otazka jen programovaciho jazyka).